ΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΚΕ | Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις Ναυτεργατών από την ΝΕΚ

Με ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι βουλευτές του ΚΚΕ κα Ελένη Γερασιμίδου και κου Σάκη Βαρδάλη,ΖΗΤΟΥΝ να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών του «Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας».

Στην ΕΡΩΤΗΣΗ των βουλευτών αναφέρεται επί λέξη…

Οι ναυτεργάτες του «Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας», οι οποίοι εργάζονται στα πλοία της γραμμής Θάσου – Καβάλας, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, εξ αιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, μία πραγματική βιομηχανία ποινικών και αστικών διώξεων από την ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΚ, συμφερόντων Μητσόπουλου.

Γι’ ακόμη μια φορά σέρνονται στα δικαστήρια 45 ναυτεργάτες (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) και άλλοι εργαζόμενοι, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 04 Μαΐου 2015, δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικεία Θάσου, σε τέσσερεις δίκες, για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχαν προκηρύξει η ΠΝΟ και η ΓΣΕΕ, στις 21/4/2010, 22/4/2010, 5/5/2010, 14/10/2011, 18/10/2011, 19/10/2011, 20/10/2011, 21/10/2011, 22/10/2011, 19/3/2012, 20/3/2012.

Να σημειώσουμε ότι η βιομηχανία διώξεων δε σταματά εδώ καθώς εκκρεμούν ακόμη δεκάδες δίκες, μόνο και μόνο επειδή οι εργαζόμενοι έπραξαν το αυτονόητο, να υπερασπιστούν δηλαδή, το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, το δικαίωμα της απεργίας. Η συνδικαλιστική δράση των ναυτεργατών ενοχλεί τόσο πολύ την εταιρεία που πριν από κάθε απεργία εκβιάζει τους ναυτεργάτες που εργάζονται σε αυτή, να καταθέτουν είτε στο λιμεναρχείο, είτε στην αστυνομία, υπεύθυνη δήλωση μη συμμετοχής στην απεργία.

Την ώρα που η λιμενική αρχή, η εισαγγελία, οι ναυτιλιακές εταιρίες επικαλούνται ότι με τις απεργίες των ναυτεργατών εμποδίζεται η ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων της Θάσου, την ίδια ώρα αφήνουν με ελάχιστα δρομολόγια και ουσιαστικά αποκομμένο το νησί για όλη την χειμερινή περίοδο, γιατί έτσι συμφέρει οικονομικά τους εφοπλιστές.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη σε βάρος των ναυτεργατών του «Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας»;
  • Να προστατευθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζόμενων;

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version