Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμμένος | Δεν μετακινείται το προσωπικό του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Πριν από ένα μήνα ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση μέσω της βουλής, την οποία απευθύνει στον υπουργό ενόπλων δυνάμεων Πάνο Καμμένο, σχετικά με το αεροπορικό απόσπασμα της Χρυσούπολης. Σε τοπικό επίπεδο επικρατεί ανησυχία αφενός για ενδεχόμενη κατάργησή του η οποία φαίνεται πως είναι οριστική και αφετέρου για την τύχη του προσωπικού που κινδυνεύει με μετάθεση σε άλλες μονάδες της πολεμικής αεροπορίας.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, εκπρόσωποι από το προσωπικό του αεροπορικού αποσπάσματος ενημέρωσαν σχετικά τη δήμαρχο Καβάλας. Το θέμα ανέκυψε το φθινόπωρο του 2017 όταν και λήφθηκε η αρχική απόφαση. Η απάντηση του κ. Καμμένου προς το Νίκο Παναγιωτόπουλο διαβεβαιώνει για την επιχειρησιακή κατάσταση της μονάδας της πολεμικής αεροπορίας, που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Αναφέρει ότι επί του παρόντος δεν υφίσταται χρονοδιάγραμμα μετακίνησης του προσωπικού σε άλλες μονάδες της πολεμικής αεροπορίας.

Είναι η πρώτη φορά που επί του συγκεκριμένου θέματος υπάρχει γραπτή απάντηση του αρμόδιου υπουργού η οποία είναι χρήσιμη, ωστόσο δεν καθησυχάζει κανέναν πολύ δε περισσότερο τους εργαζόμενους στην πολεμική αεροπορία και στις μονάδες, οι οποίες βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης.

Το κείμενο της απάντησης του υπουργού Πάνου Καμμένου στην ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι το ακόλουθο:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με θέμα «Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα: Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων γνωμοδότησε την 12η Ιανουαρίου 2018 επί σχετικής απόφασης του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου που περιελάμβανε την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ) Χρυσούπολης αλλά και την αλλαγή οργανωτικών στοιχείων της Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, με γνώμονα την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιχειρησιακή χρήση του εν λόγω αεροδρομίου.

Η εν λόγω απόφαση, δεν θα επηρεάσει την επιχειρησιακή εκμετάλλευση και ετοιμότητα του αεροδρομίου Καβάλας από την Πολεμική Αεροπορία ενώ παράλληλα ενισχύει τις δυνατότητες της Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων που εδρεύει εκεί. Σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα εξυπηρέτησης των Εναέριων Πυροσβεστικών Μέσων που θα μετασταθμεύουν στο εν λόγω αεροδρόμιο αυτή δεν επηρεάζεται σύμφωνα με τον ετήσιο σχεδιασμό Πυροπροστασίας.

Τα Πυροσβεστικά Μέσα δύναται να συνεχίσουν να διατηρούν την ετοιμότητά τους και να επιχειρούν με :

Μεταστάθμευση Προσωπικού από τη Μητρική Μονάδα. Χρήση των ευκολιών που παρέχονται από την FRAPORT Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας ΑΕ [όπως αυτά προβλέπονται στο Παράρτημα 20 της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του “Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)” και της «Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας ΑΕ»]. Χρήση των ευκολιών, μέσων και Προσωπικού της 350 ΠΚΒ/25 η ΜΚΒ. Περαιτέρω, θα συνεχισθεί η συντήρηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων από τη Μητρική Μονάδα, η οποία θα καθορισθεί με νεότερη απόφαση ενώ εξακολουθούν να παρέχονται οι υπηρεσίες υποστήριξης σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ως ακολούθως : Σύμφωνα με το ΑΙΡ GREECE AD – 2,ο Διεθνής Αερολιμένας Καβάλας / «Μέγας Αλέξανδρος», είναι αμιγώς πολιτικό αεροδρόμιο και το ωράριο λειτουργίας του καθορίζεται με «Class I ΝΟΤΑΜ».

Η στελέχωση του Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου (ΠΕΑ) τελεί υπό την αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η «Διαδικασία παρατάσεων και εκτάκτων ενεργοποιήσεων Αερολιμένων» προβλέπεται από τη Μόνιμη Οδηγία 105/2008 της ΥΠΑ. Οι υπόλοιπες Υπηρεσίες θα εκτελούνται από την 350 ΠΚΒ/25η ΜΚ. Αναφορικά με το προσωπικό της Π.Α, επί του παρόντος, δεν υφίσταται χρονοδιάγραμμα μετακίνησής του από το Α/Απ Χρυσούπολης σε άλλες Μονάδες της Π.Α. Επίσης, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, δεν τροποποιείται διότι τις λειτουργίες του έχει προγραμματισθεί να τις αναλάβει η 25η ΜΚΒ, με την αντίστοιχη ενίσχυση των Οργανωτικών της Στοιχείων. Τέλος σας επισημαίνω ότι από την ανωτέρω οργανική αλλαγή επιτυγχάνεται σημαντικότατο οικονομικό όφελος για την Πολεμική Αεροπορία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, Επισης Τέλος, ερωτηθείς για την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, ανέφερε ότι η απάντηση που πήρε από τον αρμόδιο υπουργό αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας, ωστόσο δεν τον ικανοποίησε απολύτως. «Το θέμα δεν έληξε. Θα αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Άμυνας, για την αναδιάρθρωση των στρατιωτικών μονάδων της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό, να παραμείνει το Αεροπορικό Απόσπασμα στην περιοχή», απάντησε.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πνιγμός 79χρονου άντρα σε παραλία της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε,τις μεσημβρινές ώρες χτες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ”ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ” Καβάλας, 79χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Κατεδάφιση στην Παναγία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώνεται από το πρωί η κατεδάφιση παλαιάς και επικίνδυνης κατοικίας στην Παναγία, οδός Θ. Πουλίδου.

Πριν περίπου από ένα χρόνο είχε γκρεμιστεί το πρώτο της και πιο επικίνδυνο τμήμα.

Η κατεδάφιση γίνεται από το Δήμο Καβάλας.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | Νεκρός σε τροχαίο 50χρονος μοτοσικλετιστής

Δημοσιεύτηκε

στις

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 50χρονο μοτοσικλετιστή σημειώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στις Σέρρες.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην Επαρχιακή Οδό Σερρών – Λαϊλιάς, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 50χρονος, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του μοτοσικλετιστή.

(φωτογραφία αρχείου)

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 17η χρονιά η γιορτή καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

O Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων διοργανώνουν τη Γιορτή Καλαμποκιού,πραγματοποίησε  για 17η χρονιά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αντιφιλίππων το Σάββατο 20 Ιουλίου 8:30 το βράδυ.
Στο χώρο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν ψητό και βραστό καλαμπόκι, καθώς και παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως την μπομπότα και το χαβίτσι. Επίσης, θα μπορούν να προμηθευτούν ωμά καλαμπόκια και καλαμποκίσιο αλεύρι συνοδευμένο από συνταγή μπομπότας.
https://www.youtube.com/watch?v=cUWqZ0PBWKU

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ