Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμμένος | Δεν μετακινείται το προσωπικό του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης (video)

Πριν από ένα μήνα ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση μέσω της βουλής, την οποία απευθύνει στον υπουργό ενόπλων δυνάμεων Πάνο Καμμένο, σχετικά με το αεροπορικό απόσπασμα της Χρυσούπολης. Σε τοπικό επίπεδο επικρατεί ανησυχία αφενός για ενδεχόμενη κατάργησή του η οποία φαίνεται πως είναι οριστική και αφετέρου για την τύχη του προσωπικού που κινδυνεύει με μετάθεση σε άλλες μονάδες της πολεμικής αεροπορίας.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, εκπρόσωποι από το προσωπικό του αεροπορικού αποσπάσματος ενημέρωσαν σχετικά τη δήμαρχο Καβάλας. Το θέμα ανέκυψε το φθινόπωρο του 2017 όταν και λήφθηκε η αρχική απόφαση. Η απάντηση του κ. Καμμένου προς το Νίκο Παναγιωτόπουλο διαβεβαιώνει για την επιχειρησιακή κατάσταση της μονάδας της πολεμικής αεροπορίας, που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Αναφέρει ότι επί του παρόντος δεν υφίσταται χρονοδιάγραμμα μετακίνησης του προσωπικού σε άλλες μονάδες της πολεμικής αεροπορίας.

Είναι η πρώτη φορά που επί του συγκεκριμένου θέματος υπάρχει γραπτή απάντηση του αρμόδιου υπουργού η οποία είναι χρήσιμη, ωστόσο δεν καθησυχάζει κανέναν πολύ δε περισσότερο τους εργαζόμενους στην πολεμική αεροπορία και στις μονάδες, οι οποίες βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης.

Το κείμενο της απάντησης του υπουργού Πάνου Καμμένου στην ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι το ακόλουθο:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με θέμα «Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα: Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων γνωμοδότησε την 12η Ιανουαρίου 2018 επί σχετικής απόφασης του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου που περιελάμβανε την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ) Χρυσούπολης αλλά και την αλλαγή οργανωτικών στοιχείων της Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, με γνώμονα την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιχειρησιακή χρήση του εν λόγω αεροδρομίου.

Η εν λόγω απόφαση, δεν θα επηρεάσει την επιχειρησιακή εκμετάλλευση και ετοιμότητα του αεροδρομίου Καβάλας από την Πολεμική Αεροπορία ενώ παράλληλα ενισχύει τις δυνατότητες της Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων που εδρεύει εκεί. Σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα εξυπηρέτησης των Εναέριων Πυροσβεστικών Μέσων που θα μετασταθμεύουν στο εν λόγω αεροδρόμιο αυτή δεν επηρεάζεται σύμφωνα με τον ετήσιο σχεδιασμό Πυροπροστασίας.

Τα Πυροσβεστικά Μέσα δύναται να συνεχίσουν να διατηρούν την ετοιμότητά τους και να επιχειρούν με :

Μεταστάθμευση Προσωπικού από τη Μητρική Μονάδα. Χρήση των ευκολιών που παρέχονται από την FRAPORT Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας ΑΕ [όπως αυτά προβλέπονται στο Παράρτημα 20 της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του “Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)” και της «Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας ΑΕ»]. Χρήση των ευκολιών, μέσων και Προσωπικού της 350 ΠΚΒ/25 η ΜΚΒ. Περαιτέρω, θα συνεχισθεί η συντήρηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων από τη Μητρική Μονάδα, η οποία θα καθορισθεί με νεότερη απόφαση ενώ εξακολουθούν να παρέχονται οι υπηρεσίες υποστήριξης σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ως ακολούθως : Σύμφωνα με το ΑΙΡ GREECE AD – 2,ο Διεθνής Αερολιμένας Καβάλας / «Μέγας Αλέξανδρος», είναι αμιγώς πολιτικό αεροδρόμιο και το ωράριο λειτουργίας του καθορίζεται με «Class I ΝΟΤΑΜ».

Η στελέχωση του Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου (ΠΕΑ) τελεί υπό την αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η «Διαδικασία παρατάσεων και εκτάκτων ενεργοποιήσεων Αερολιμένων» προβλέπεται από τη Μόνιμη Οδηγία 105/2008 της ΥΠΑ. Οι υπόλοιπες Υπηρεσίες θα εκτελούνται από την 350 ΠΚΒ/25η ΜΚ. Αναφορικά με το προσωπικό της Π.Α, επί του παρόντος, δεν υφίσταται χρονοδιάγραμμα μετακίνησής του από το Α/Απ Χρυσούπολης σε άλλες Μονάδες της Π.Α. Επίσης, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, δεν τροποποιείται διότι τις λειτουργίες του έχει προγραμματισθεί να τις αναλάβει η 25η ΜΚΒ, με την αντίστοιχη ενίσχυση των Οργανωτικών της Στοιχείων. Τέλος σας επισημαίνω ότι από την ανωτέρω οργανική αλλαγή επιτυγχάνεται σημαντικότατο οικονομικό όφελος για την Πολεμική Αεροπορία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, Επισης Τέλος, ερωτηθείς για την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, ανέφερε ότι η απάντηση που πήρε από τον αρμόδιο υπουργό αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας, ωστόσο δεν τον ικανοποίησε απολύτως. «Το θέμα δεν έληξε. Θα αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Άμυνας, για την αναδιάρθρωση των στρατιωτικών μονάδων της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό, να παραμείνει το Αεροπορικό Απόσπασμα στην περιοχή», απάντησε.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en