Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νίκη Κεραμέως στο Newsbomb.gr: Στόχος η αύξηση μισθών στους εκπαιδευτικούς και μόνιμοι διορισμοί

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη, η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως μιλά για το κρίσιμο μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου Παιδείας, τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις με φόντο την ενεργειακή κρίση, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2023, η υπουργός Παιδείας μιλά στο Newsbomb.gr και επισημαίνει τα σταθερά βήματα με τα οποία πορεύτηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες και εξαιρετικά δύσκολες κρίσεις και προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Κεραμέως ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, υποστηρίζει πως, «ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εφικτός, μιας και το κυβερνών κόμμα στάθηκε με συνέπεια απέναντι στις εξαγγελίες του».

Η υπουργός Παιδείας τονίζει πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ξεκθαρίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή πλησιάζει περισσότερο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο, η κυρία Κεραμέως αποφεύγει εντέχνως να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας σημειώνει πως η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων, με τη χώρα μας να αποτελεί πλέον πηγή λύσεων και όχι προβλημάτων, όπως τα προηγούμενα χρόνια. «Κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή σε επίπεδο ευρωπαϊκό, αλλά και σε εγχώριο. Η πολιτική μας είναι διττή, αφενός με τη στήριξη των πολιτών με κάθε τρόπο, με κάθε ευρώ και αφετέρου με την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την παρατεταμένη ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, η κυρία Κεραμέως τόνισε την αποφασιστικότητα με την οποία απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία, προσθέτοντας πως η χώρα μας δεν είναι μόνη της. «Η Αμερική παίρνει θέση, η Γερμανία θέση. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η Ελλάδα πορεύεται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και είναι απολύτως ανοιχτή στον διάλογο αλλά, κάθετα κλειστή και κάθετα αντίθετη σε κάθε προκλητική ενέργεια».

Αναφορικά με τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό«Όσες μεταρρυθμίσεις και να κάνουμε, αν δεν επενδύσουμε στον άνθρωπο, όλα τα άλλα είναι μάταια», ανέφερε η υπουργός Παιδείας. «Από το 2008 μέχρι το 2020 έφευγαν κάθε χρόνο 4.000, 5.000 εκπαιδευτικοί λόγω συνταξιοδότησης και δεν υπήρχε καμία ανατροφοδότηση. Γι’ αυτό και προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν οι μόνιμοι διορισμοί μετά από 12 χρόνια. Γίναν 25.000 την τελευταία διετία. Στόχος μας πλέον είναι οι αναπληρωτές να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες», τόνισε.

Η κυρία Κεραμέως επισήμανε πως βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών, όχι μόνο με την αύξηση των απολαβών τους, αλλά και με πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της στέγασής τους. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας δόθηκε, οριζοντίως, επίδομα στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι μια έμπρακτη στήριξη στο έργο του εκπαιδευτικού, ωστόσο, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι απολαβές τους, γι’ αυτό και θα αποτελέσει προτεραιότητά μας την επόμενη τετραετία».

Αναφορικά με τις υποδομές, η υπουργός υπογραμμίζει πως σταθερή βούληση της κυβέρνησης είναι να επενδύσει ακόμα περισσότερο στον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, φέροντας ως παράδειγμα τους διαδραστικούς πίνακες που τοποθετούνται σταδιακά στα σχολεία.

Όσον αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης, η κυρία Κεραμέως το χαρακτηρίζει ως μεγάλο στοίχημα, ένα πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η υπουργός άφησε αιχμές για τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, τους οποίους επέκρινε για τη στάση τους να μην εφαρμόσουν τον νόμο. «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία. Μπορείς να ζητάς ό,τι θέλεις, αλλαγές στο ωράριο, αλλαγές στους μισθούς. Άλλο αυτό και άλλο να λες ότι δεν εφαρμόζω τον ψηφισμένο νόμο από το Κοινοβούλιο. Δώσαμε λοιπόν ένα μεγάλο αγώνα για να πείσουμε πόσο σημαντική είναι η αξιολόγηση για το εκπαιδευτικό σύστημα».

Για το θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, η υπουργός διαμηνύει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει αποφασιστικά τα φαινόμενα βίας στα Πανεπιστήμια της χώρας. «Είχαμε δύο λύσεις. Η μία ήταν οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, μέτρο όμως το οποίο εδώ και 30 χρόνια δεν απέδωσε. Η δεύτερη επιλογή ήταν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Είναι σημαντικό να έχεις μία ειδική ομάδα που λειτουργεί αποτρεπτικά, που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για να λειτουργήσει σε έναν ευαίσθητο χώρο».

Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε τέλος και στην έλευση 30 κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τα οποία θα συνεργαστούν με τα ελληνικά. «Τι σημαίνει αυτή η συνεργασία; Σημαίνει κοινό πτυχίο», είπε η υπουργός Παιδείας προσθέτοντας: «Ένας φοιτητής θα μπορεί να μπαίνει σε ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και να συνεχίζει έπειτα μέρος των σπουδών του, με αναγνώριση, σε ένα πανεπιστήμιο της Αμερικής και μάλιστα χωρίς δίδακτρα».

Όσον αφορά τέλος τις προσωπικές της φιλοδοξίες, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να την αξιοποιήσει όπως εκείνος κρίνει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας, κυρίας Νίκης Κεραμέως στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη:

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου: Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου” έθεσε ερώτημα προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους με θέμα την Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά.

“Τον Οκτώβρη του 2008 εγκαινιάστηκε το Διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πρίνου. Βασιζόμενοι  σε έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, ζητούσαμε να πραγματοποιηθούν έργα στους παρακείμενους δρόμους, ώστε να παρέχεται ασφάλεια στους μαθητές του Νηπιαγωγείου. Πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν φρεάτια και αρκετοί παράδρομοι είναι χωματόδρομοι. Εξάλλου, δεκάδες αυτοκίνητα διέρχονται καθημερινά πέριξ του Νηπιαγωγείου, για προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων αλλά και των περιοίκων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή παρουσιάζει σημαντική ανοικοδόμηση. Ωστόσο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 ακολούθησαν πλημμύρες, με αποτέλεσμα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νηπιαγωγείου να υποστεί ζημιές. Δυστυχώς, όλη η περιοχή στερείται αναπτυξιακών έργων, παρ’όλο που λειτουργεί το Νηπιαγωγείο εδώ και 15 χρόνια. Παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο να πλημμυρίζει η περιοχή με μία μόνο βροχόπτωση και δεν παρέχεται καμία ασφάλεια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Καταθέτουμε ερώτημα στη Δημοτική Αρχή: α) αν έχει λάβει γνώση του προβλήματος και β) τι προτίθεται να κάνει για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χρυσάφης Νίκος

Κυριατζίδου Πανάρετου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος”

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικά σωματεία Καβάλας: Έχουμε πολλές «κοιλάδες των Τεμπών» γύρω μας

Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της Καβάλας, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29/3/2023, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο εκδηλώσεις αγωνιζόμενοι όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, “ενάντια στην πολιτική που στο επίκεντρο έχει το κέρδος κι όχι την ανθρώπινη ζωή” και την συνέχεια που θέλουνε να δώσουνε ώστε κανένα έγκλημα να μην συγκαλυφθεί. 

Οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, την Τετάρτη 5/4  και Κυριακή 9/4/2023 όπως παρακάτω:

 1. Eκδήλωση με θέμα: Έχουμε πολλές «κοιλάδες των Τεμπών» γύρω μας. Τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Την Τετάρτη 5/4 στις 18:00 στην αίθουσα της ΟΕΒΕΚ (Ερμού 13, πεζόδρομος, στα παλιά παντοφλαδικα).
 2. Διεξαγωγή εκδήλωσης, με συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, την Κυριακή 9/4/2023 στις 11πμ στην Κεντρική πλατεία.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Συνεχίζουμε! Να μην συγκαλυφθεί κανένα έγκλημα! Γινόμαστε η φωνή όλων των νεκρών!

Τα Σωματεία που συμμετέχουν:

 • Σωματείο εργαζομένων στην Καβάλα Οιλ «Το βαρέλι»
 • Σωματείο εργαζομένων ΒΦΛ
 • Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας
 • Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 • Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας – Θάσου
 • Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας
 • Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας
 • Φοιτητικός Σύλλογος Χημικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Φοιτητικός Σύλλογος Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Φοιτητικός Σύλλογος Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Σύλλογος εστιαζομενων φοιτητών ΔΙΠΑΕ Καβάλας
 • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας
 • Σωματείο συνταξιούχων ΒΦΛ
 • Σωματείο Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας
 • Σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας – Νέστου
 • Σωματείο εργαζομένων στις ΔΟΥ Καβάλας – Δράμας
 • Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας
 • Σωματείο ιδιοκτητών ταξί Καβάλας «η πρόοδος»
 • Σωματείο σχολικών τροχονόμων Καβάλας
 • Σύλλογος Γυναικών Καβάλας (μέλος της ΟΓΕ)

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε γίνονται οι πληρωμές – Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Η πληρωμή για το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πλησιάζει. Δώρο Πάσχα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που εργάστηκαν από την 1 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Πότε μπαίνει το δώρο Πάσχα στους δικαιούχους

Το δώρο Πάσχα 2023 θα πρέπει να καταβληθεί σε όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη. Φέτος, η Μεγάλη Τετάρτη πέφτει 12 Απριλίου. Φυσικά, εφόσον το επιθυμεί, ο εργοδότης μπορεί να πληρώσει το δώρο Πάσχα και νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή.

Αξίζει να τονιστεί ότι το δώρο Πάσχα αντιστοιχεί σε μισό μηνιαίο μισθό (για όσους αμείβονται με μισθό) ή 15 ημερομίσθια (για εκείνους που αμείβονται με ημερομίσθια). Το δώρο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Μπορείτε να υπολογίσετε το ακριβές ποσό που θα πρέπει να λάβετε στο λογαριασμό σας, μέσα από την εφαρμογή της ΚΕ.Π.Ε.Α Γ.Σ.Ε.Ε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ (θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στην εφαρμογή).

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: