Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο | Ακρίβεια και φτώχεια ανησυχούν τους Ευρωπαίους

Το αυξανόμενο κόστος ζωής αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως το πιο πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο, που αφορά την περίοδο του φθινοπώρου του 2022.

Και, όσο υψηλό και αν είναι το 93% του ευρωπαϊκού μέσου όρου που ανέφερε την ακρίβεια ως κυριότερη ανησυχία, η αγωνία των Ελλήνων ξεπερνά κάθε άλλη χώρα, αλλά και κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας το ιστορικό 100% – ένα ποσοστό που δεν έχει ξανακάνει την εμφάνισή του στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της τακτικής δημοσκόπησης της ΕΕ.

Άλλοι φόβοι των Ευρωπαίων που αναφέρθηκαν σε υψηλά ποσοστά ήταν η απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (97% στην Ελλάδα, 82% σε επίπεδο ΕΕ), η κλιματική αλλαγή και η εξάπλωση του πολέμου στην Ουκρανία (81% σε επίπεδο ΕΕ). Για τους έλληνες συμμετέχοντες, μάλλον αναμενόμενα, η μετανάστευση βρέθηκε στην τρίτη θέση των ανησυχιών (86%), ενώ η κλιματική αλλαγή κατέλαβε την τέταρτη θέση με 84%.

Οικονομικές δυσκολίες και απλήρωτοι λογαριασμοί

Πιο δυσαρεστημένοι, πιο ανήσυχοι και με απόψεις που αποκλίνουν συχνότερα από την ευρωπαϊκή «γραμμή» εμφανίζονται οι Έλληνες σχεδόν σε όλα τα πεδία που εξέτασε το Ευρωβαρόμετρο. Σημαντικό μέρος αυτής της απαισιοδοξίας, ενδέχεται να εξηγείται από τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα στο ερώτημα που αφορούσε την οικονομική τους κατάσταση.

Σε αυτό, μόλις το 20% δήλωσαν ότι ζουν σε γενικές γραμμές άνετα με το εισόδημά τους (ένα πενιχρό 1% απάντησαν ότι ζουν «πολύ άνετα»), ενώ το 51% δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν «κάποιες δυσκολίες» και το 28% ότι αντιμετωπίζουν «πολλές δυσκολίες». Συγκριτικά, το 46% του συνόλου των Ευρωπαίων ανέφεραν ότι έχουν σχετική οικονομική άνεση και το 8% μεγάλη άνεση, ενώ μόλις το 9% ότι αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Αντιστοίχως, το 85% των Ελλήνων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους τουλάχιστον «ορισμένες φορές» (με το 35% να δυσκολεύεται «τις περισσότερες φορές») σε σύγκριση με το 39% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, εκ των οποίων μόλις το 9% δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα πάγια έξοδά του «τις περισσότερες φορές». Μάλιστα, η ικανότητα των Ελλήνων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής φαίνεται ότι συνδέεται με την άποψή τους για την ΕΕ, αφού εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν και τη χειρότερη εικόνα για το μπλοκ.

Ανάλογες αποκλίσεις καταγράφονται και στο βαθμό που οι Έλληνες δηλώνουν ότι επηρεάστηκαν οικονομικά από τις αλλεπάλληλες κρίσεις (γεωπολιτική, υγειονομική, κόστους ζωής) των τελευταίων ετών σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα, το 66% ανέφεραν ότι έχουν ήδη δει τις συνθήκες ζωής τους να επιδεινώνονται και το 29% ότι αναμένουν να τις δουν να επιδεινώνονται εντός του έτους, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα 46% και 39% επί του συνόλου των συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη.

Επομένως, μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Έλληνες ανήκουν στους πλέον δυσαρεστημένους Ευρωπαίους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας τόσο σε εθνικό επίπεδο (79% σε σχέση με το 64% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) όσο και σε επίπεδο ΕΕ (77% σε σχέση με το 56% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Αντίθετοι στη στάση της ΕΕ απέναντι στην Ουκρανία

Αξιοσημείωτες αποκλίσεις σημειώνονται και στην άποψη των Ελλήνων για τη στάση της ΕΕ σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του, σε σύγκριση με την πλειοψηφία των Ευρωπαίων. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που το 74% των Ευρωπαίων εγκρίνει πλήρως ή σε γενικές γραμμές την υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία, για τους Έλληνες το ποσοστό συρρικνώνεται στο 48%, ενώ όταν το ερώτημα εξειδικεύεται στις συγκεκριμένες κινήσεις που έκανε το μπλοκ για αυτό το σκοπό (επιβολή κυρώσεων, οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη), οι Έλληνες έχουν την πλέον αρνητική άποψη ανάμεσα στο σύνολο των 27, με το 46% μόλις να δηλώνει ότι τις υποστηρίζει (σε σύγκριση με το 73% του μέσου όρου).

Αξίες και προτεραιότητες

Όταν κλήθηκαν να επιλέξουν τις αξίες τις οποίες θα έπρεπε να υπερασπιστεί η ΕΕ κατά προτεραιότητα, οι Ευρωπαίοι πρόκριναν τη δημοκρατία (36%), την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ και τον κόσμο (29%), την ελευθερία του λόγου και της σκέψης (28%) και το κράτος δικαίου (24%). Και σε αυτή την περίπτωση, οι ελληνικές αποκλίσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον: οι Έλληνες επέλεξαν στην πρώτη θέση τη δημοκρατία (41%), στη δεύτερη την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ (39%), το κράτος δικαίου (38%) και έπειτα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (32%).

Όσον αφορά δε στα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα, οι ευρωπαίοι πολίτες ανέφεραν πρώτα την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (37%), τη δημόσια υγεία (34%) και την κλιματική αλλαγή (31%), ενώ οι Έλληνες για άλλη μια φορά έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποστήριξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (55%), φέρνοντάς τη στη δεύτερη θέση. (Ως πρώτη προτεραιότητα ανέδειξαν την αντιμετώπιση της φτώχειας με 58%, ως τρίτη την ενίσχυση της δημόσιας υγείας με 44% και τέταρτη ήρθε η θωράκιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου με 33%).

Αμφιθυμία απέναντι στην ΕΕ

Μιάμιση σχεδόν δεκαετία κρίσεων έχει αφήσει στους Έλληνες αμφίθυμα συναισθήματα απέναντι στην ΕΕ. Έτσι, λιγότερο από το ένα-τρίτο των συμμετεχόντων έχουν θετική άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο (27%) ενώ λίγο περισσότεροι είναι εκείνοι που έχουν καλή εικόνα για την ΕΕ εν γένει (34%). Δεδομένου ότι οι Έλληνες δηλώνουν επίσης σε σαφώς μικρότερα ποσοστά ότι θεωρούν θετική τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ (43% σε σχέση με το 62% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι θα ήθελαν να δουν τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου να ενισχύεται σε αυξημένα ποσοστά σε σχέση με το σύνολο των Ευρωπαίων (75% και 55% αντίστοιχα).

Όσο για το ποια κρίνουν οι Έλληνες ότι είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ΕΕ στη χώρα τους; Η διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας έρχεται πρώτη με 46%, ακολουθεί η ενίσχυση της διεθνούς σημασίας της Ελλάδας με 39%, έπειτα η βελτίωση της συνεργασίας με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ (35%) και η οικονομική ανάπτυξη (27%). Αντιθέτως, στα αρνητικά της συμμετοχής της Ελλάδας στο μπλοκ, οι ερωτώμενοι ανέφεραν πρώτα την περιορισμένη επιρροή που έχουν κατά την άποψή τους οι Έλληνες στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την πεποίθησή τους ότι τα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για την Ελλάδα είναι καλύτερο να αντιμετωπίζονται σε εθνικό επίπεδο (41% και στις δυο περιπτώσεις), την περιορισμένη επιρροή της ελληνικής κυβέρνησης στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο ΕΕ (40%) και την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα τα πήγαινε καλύτερα αν η Ελλάδα δεν ανήκε στην Ένωση (26%).

Δημοκρατία και Ευρωεκλογές

Μεγαλύτερα επίπεδα δυσαρέσκειας εκφράζουν οι Έλληνες και για την κατάσταση της δημοκρατίας στο μπλοκ, καθώς μόλις το 35% δηλώνουν ικανοποιημένοι, σε σύγκριση με το 54% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ωστόσο, αντιστοίχως μικρά ποσοστά ικανοποίησης αναφέρουν και όταν τους ρωτούν την κατάσταση της δημοκρατίας σε εθνικό επίπεδο (34% σε σύγκριση με το 56% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των Ελλήνων αναφορικά με τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2024. Συγκεκριμένα, αν και εκφράζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα διαδικασία (56%, δηλαδή αυξημένο κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017) και δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν εάν οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά που καταγράφηκαν μεταξύ των 27 (75% σε σχέση με τον μέσο όρο του 67%), μόλις το 15% γνωρίζουν πότε πρόκειται να διεξαχθούν οι επόμενες Ευρωεκλογές, ενώ οι αιτίες που δηλώνουν ότι θα τους οδηγήσουν στις κάλπες διαφέρουν ριζικά σε σχέση με τα κίνητρα που αναφέρει ο μέσος όρος των Ευρωπαίων.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που κατά μέσο όρο οι πολίτες της ΕΕ δηλώνουν ως βασικά κίνητρα το καθήκον τους ως πολίτες (37%), το γεγονός ότι συνηθίζουν να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες (34%) και έπειτα την επιθυμία τους να στηρίξουν κάποιο πολιτικό κόμμα (34%) και να ενθαρρύνουν αλλαγές (29%), οι Έλληνες βάζουν στην πρώτη θέση την επιθυμία τους να στηρίξουν ένα πολιτικό κόμμα (55%) ή έναν συγκεκριμένο υποψήφιο (39%) και έπειτα την θέλησή τους να ενθαρρύνουν αλλαγές (37%) και να κάνουν το καθήκον τους ως πολίτες (36%).

Το Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το φθινόπωρο του 2022 διεξήχθη μεταξύ 12 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2022 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Στην έρευνα πήραν μέρος συνολικά 26.431 Ευρωπαίοι και τα αποτελέσματα σε επίπεδο ΕΕ σταθμίστηκαν ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού της κάθε χώρας. Στην Ελλάδα συμμετείχαν 1009 άτομα μέσω προσωπικής συνέντευξης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση της «Τράπεζας Θεμάτων»

Τους χάκερ που έριξαν την πλατφόρμα της «τράπεζας θεμάτων» αναζητούν οι Αρχές

Εισαγγελική παραγγελία για τη διερεύνηση των προβλημάτων που οδήγησαν για δεύτερη ημέρα στην κατάρρευση του συστήματος τράπεζας θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα. Στην παραγγελία αναφέρεται ότι για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Κόπτσης: Η επίθεση στην «τράπεζα θεμάτων» ήταν επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης

Νωρίτερα, στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθηνού του Action24 μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης, σχετικά με την επίθεση χάκερ στην τράπεζα θεμάτων.

«Ήταν μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε αφορά τις προαγωγικές και τις απολυτήριες εξετάσεις που γίνονται στα λύκεια αυτές τις μέρες και όχι τις πανελλαδικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε μια κακόβουλη επίθεση. «Ανταποκριθήκαμε άμεσα, με ταχύτητα και συνέπεια απέναντι στους μαθητές μας. Δεν υπήρξε παραβίαση του συστήματος. Υπήρξε απλά μια προσπάθεια έντονης ροής προσβασιμότητας. Στήθηκε ένα “τείχος” με 280.000 ψεύτικους χρήστες ανά δευτερόλεπτο. Το λύσαμε σε άριστη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Διαχειριστήκαμε άμεσα το πρόβλημα αυτό».

Κοινή ανακοίνωση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την Τράπεζα Θεμάτων εξέδωσε, τη Δευτέρα, το υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέροντας ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη στο μάθημα που ακυρώθηκε η εξέτασή του, μετά την κατάρρευση του συστήματος.

Επίθεση από… χάκερς λένε τα υπουργεία

Τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσαν την χθεσινή κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων σε… κακόβουλη επίθεση.

Όπως υποστήριξαν τα δύο υπουργεία, «έγιναν μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες έχουν ως σκοπό να την κάνουν μη λειτουργική. Αυτές οι κατανεμημένες επιθέσεις DDοS αποσκοπούν κακόβουλα να εμποδίσουν την ομαλή πρόσβαση των χρηστών στο σύστημα. Δεν αποτελούν παραβίαση του συστήματος ούτε είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του και τα δεδομένα του»

«Η πιο σημαντική επίθεση που έχει γίνει σε κυβερνητικό οργανισμό»

Για την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, έκανε λόγο, αναφερόμενος στην επίθεση χάκερ στην τράπεζα θεμάτων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Όπως είπε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπάρχουν 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες με στόχο την τράπεζα θεμάτων, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι η επίθεση προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών, επισημαίνοντας ότι σε αυτό, πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι.

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι απολύτως διασφαλισμένη.

newsbomb.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκης Σκέρτσος: Η χώρα μας χρειάζεται στις 26 Ιουνίου μια σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άκης Σκέρτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να απαξιώνουν και να περιφρονούν τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου περιφέροντας ως φόβητρο το “σκιάχτρο” της “παντοδυναμίας” Μητσοτάκη. Περίπου ταυτίζουν με δημοκρατική εκτροπή την πλειοψηφική -δια της κάλπης- έκφραση των πολιτών που οδηγεί σε ασφαλή αυτοδυναμία και κυβερνητική σταθερότητα.

Τρεις απλές ερωτήσεις:

Το 1996, το 2000 και το 2009 το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε άνετη αυτοδυναμία με ποσοστά εκλογής 41,49%, 43,79% και 43,92%, αντίστοιχα.

1) Έθεσε ποτέ κανείς ερώτημα «παντοδυναμίας» των τότε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, πρακτικά αμφισβητώντας την ίδια την ψήφο των πολιτών;

2) Κινδυνεύει η δημοκρατία από την ίδια τη δημοκρατία στην πιο αυθεντική στιγμή έκφρασης της, δηλαδή στην κάλπη;

3) Πως θα χαρακτήριζαν το σημερινό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αν το είχαν λάβει οι ίδιοι; “Νίκη του λαού” ή “κίνδυνο για τη δημοκρατία”;

Πίσω από τα ψευτοεπιχειρήματα περί “παντοδυναμίας” βλέπουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ένα “φύλλο συκής” για να κρυφτεί η προγραμματική αδυναμία της αντιπολίτευσης να συγκροτήσει πειστική πρόταση διακυβέρνησης.

Οι εκλογές βγάζουν κυβέρνηση, όχι αντιπολίτευση. Και δείχνουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης τι πρέπει να κάνουν καλύτερα.

Η χώρα μας χρειάζεται στις 26 Ιουνίου μια σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να κάνουμε πιο ψηφιακό το κράτος, πιο γρήγορη την απονομή δικαιοσύνης, πιο σύγχρονο και ποιοτικό το εθνικό σύστημα υγείας, πιο “καθαρό” με λιγότερες εκπομπές ρύπων το ενεργειακό μας μίγμα, πιο πράσινα τα βουνά και πιο καθαρές τις θάλασσές μας, πιο δυναμική και εξωστρεφή την οικονομία μας με καλύτερα εισοδήματα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, πιο ισχυρή την άμυνά μας στα σύνορα, πιο ευρωπαϊκή και δίκαιη την Ελλάδα.

Μια ασταθής κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να πετύχει τίποτα από τα παραπάνω».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κ. Βελόπουλος για επίθεση στη Τράπεζα Θεμάτων: Το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει η αλαζονεία τους και η αμετροέπειά τους

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣΚ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΕΠΙΘΕΣΗΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, το σύστημα, μέσω hakers λέει η ΝΔ, έπεσε και τα παιδιά μας απογοητεύτηκαν. Τα παιδιά μας που αγωνιούν για το αύριό τους.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ότι έπεσε το σύστημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει η αλαζονεία τους και η αμετροέπειά τους. Δυστυχώς μέρα με την ημέρα γίνονται περισσότερο επικίνδυνοι γιατί είναι αμετροεπείς και αλαζονικοί.

Κάποια στιγμή ο κος. Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί να φταίνε οι φωτιές, να φταίει το χιόνι, να φταίει η βροχή, αλλά να μην φταίει ποτέ αυτός.

Φταίνε αυτός και η κυβέρνησή του.

 

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: