Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο | Ακρίβεια και φτώχεια ανησυχούν τους Ευρωπαίους

Το αυξανόμενο κόστος ζωής αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως το πιο πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο, που αφορά την περίοδο του φθινοπώρου του 2022.

Και, όσο υψηλό και αν είναι το 93% του ευρωπαϊκού μέσου όρου που ανέφερε την ακρίβεια ως κυριότερη ανησυχία, η αγωνία των Ελλήνων ξεπερνά κάθε άλλη χώρα, αλλά και κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας το ιστορικό 100% – ένα ποσοστό που δεν έχει ξανακάνει την εμφάνισή του στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της τακτικής δημοσκόπησης της ΕΕ.

Άλλοι φόβοι των Ευρωπαίων που αναφέρθηκαν σε υψηλά ποσοστά ήταν η απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (97% στην Ελλάδα, 82% σε επίπεδο ΕΕ), η κλιματική αλλαγή και η εξάπλωση του πολέμου στην Ουκρανία (81% σε επίπεδο ΕΕ). Για τους έλληνες συμμετέχοντες, μάλλον αναμενόμενα, η μετανάστευση βρέθηκε στην τρίτη θέση των ανησυχιών (86%), ενώ η κλιματική αλλαγή κατέλαβε την τέταρτη θέση με 84%.

Οικονομικές δυσκολίες και απλήρωτοι λογαριασμοί

Πιο δυσαρεστημένοι, πιο ανήσυχοι και με απόψεις που αποκλίνουν συχνότερα από την ευρωπαϊκή «γραμμή» εμφανίζονται οι Έλληνες σχεδόν σε όλα τα πεδία που εξέτασε το Ευρωβαρόμετρο. Σημαντικό μέρος αυτής της απαισιοδοξίας, ενδέχεται να εξηγείται από τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα στο ερώτημα που αφορούσε την οικονομική τους κατάσταση.

Σε αυτό, μόλις το 20% δήλωσαν ότι ζουν σε γενικές γραμμές άνετα με το εισόδημά τους (ένα πενιχρό 1% απάντησαν ότι ζουν «πολύ άνετα»), ενώ το 51% δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν «κάποιες δυσκολίες» και το 28% ότι αντιμετωπίζουν «πολλές δυσκολίες». Συγκριτικά, το 46% του συνόλου των Ευρωπαίων ανέφεραν ότι έχουν σχετική οικονομική άνεση και το 8% μεγάλη άνεση, ενώ μόλις το 9% ότι αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Αντιστοίχως, το 85% των Ελλήνων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους τουλάχιστον «ορισμένες φορές» (με το 35% να δυσκολεύεται «τις περισσότερες φορές») σε σύγκριση με το 39% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, εκ των οποίων μόλις το 9% δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα πάγια έξοδά του «τις περισσότερες φορές». Μάλιστα, η ικανότητα των Ελλήνων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής φαίνεται ότι συνδέεται με την άποψή τους για την ΕΕ, αφού εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν και τη χειρότερη εικόνα για το μπλοκ.

Ανάλογες αποκλίσεις καταγράφονται και στο βαθμό που οι Έλληνες δηλώνουν ότι επηρεάστηκαν οικονομικά από τις αλλεπάλληλες κρίσεις (γεωπολιτική, υγειονομική, κόστους ζωής) των τελευταίων ετών σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα, το 66% ανέφεραν ότι έχουν ήδη δει τις συνθήκες ζωής τους να επιδεινώνονται και το 29% ότι αναμένουν να τις δουν να επιδεινώνονται εντός του έτους, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα 46% και 39% επί του συνόλου των συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη.

Επομένως, μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Έλληνες ανήκουν στους πλέον δυσαρεστημένους Ευρωπαίους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας τόσο σε εθνικό επίπεδο (79% σε σχέση με το 64% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) όσο και σε επίπεδο ΕΕ (77% σε σχέση με το 56% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Αντίθετοι στη στάση της ΕΕ απέναντι στην Ουκρανία

Αξιοσημείωτες αποκλίσεις σημειώνονται και στην άποψη των Ελλήνων για τη στάση της ΕΕ σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του, σε σύγκριση με την πλειοψηφία των Ευρωπαίων. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που το 74% των Ευρωπαίων εγκρίνει πλήρως ή σε γενικές γραμμές την υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία, για τους Έλληνες το ποσοστό συρρικνώνεται στο 48%, ενώ όταν το ερώτημα εξειδικεύεται στις συγκεκριμένες κινήσεις που έκανε το μπλοκ για αυτό το σκοπό (επιβολή κυρώσεων, οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη), οι Έλληνες έχουν την πλέον αρνητική άποψη ανάμεσα στο σύνολο των 27, με το 46% μόλις να δηλώνει ότι τις υποστηρίζει (σε σύγκριση με το 73% του μέσου όρου).

Αξίες και προτεραιότητες

Όταν κλήθηκαν να επιλέξουν τις αξίες τις οποίες θα έπρεπε να υπερασπιστεί η ΕΕ κατά προτεραιότητα, οι Ευρωπαίοι πρόκριναν τη δημοκρατία (36%), την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ και τον κόσμο (29%), την ελευθερία του λόγου και της σκέψης (28%) και το κράτος δικαίου (24%). Και σε αυτή την περίπτωση, οι ελληνικές αποκλίσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον: οι Έλληνες επέλεξαν στην πρώτη θέση τη δημοκρατία (41%), στη δεύτερη την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ (39%), το κράτος δικαίου (38%) και έπειτα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (32%).

Όσον αφορά δε στα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα, οι ευρωπαίοι πολίτες ανέφεραν πρώτα την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (37%), τη δημόσια υγεία (34%) και την κλιματική αλλαγή (31%), ενώ οι Έλληνες για άλλη μια φορά έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποστήριξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (55%), φέρνοντάς τη στη δεύτερη θέση. (Ως πρώτη προτεραιότητα ανέδειξαν την αντιμετώπιση της φτώχειας με 58%, ως τρίτη την ενίσχυση της δημόσιας υγείας με 44% και τέταρτη ήρθε η θωράκιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου με 33%).

Αμφιθυμία απέναντι στην ΕΕ

Μιάμιση σχεδόν δεκαετία κρίσεων έχει αφήσει στους Έλληνες αμφίθυμα συναισθήματα απέναντι στην ΕΕ. Έτσι, λιγότερο από το ένα-τρίτο των συμμετεχόντων έχουν θετική άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο (27%) ενώ λίγο περισσότεροι είναι εκείνοι που έχουν καλή εικόνα για την ΕΕ εν γένει (34%). Δεδομένου ότι οι Έλληνες δηλώνουν επίσης σε σαφώς μικρότερα ποσοστά ότι θεωρούν θετική τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ (43% σε σχέση με το 62% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι θα ήθελαν να δουν τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου να ενισχύεται σε αυξημένα ποσοστά σε σχέση με το σύνολο των Ευρωπαίων (75% και 55% αντίστοιχα).

Όσο για το ποια κρίνουν οι Έλληνες ότι είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ΕΕ στη χώρα τους; Η διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας έρχεται πρώτη με 46%, ακολουθεί η ενίσχυση της διεθνούς σημασίας της Ελλάδας με 39%, έπειτα η βελτίωση της συνεργασίας με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ (35%) και η οικονομική ανάπτυξη (27%). Αντιθέτως, στα αρνητικά της συμμετοχής της Ελλάδας στο μπλοκ, οι ερωτώμενοι ανέφεραν πρώτα την περιορισμένη επιρροή που έχουν κατά την άποψή τους οι Έλληνες στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την πεποίθησή τους ότι τα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για την Ελλάδα είναι καλύτερο να αντιμετωπίζονται σε εθνικό επίπεδο (41% και στις δυο περιπτώσεις), την περιορισμένη επιρροή της ελληνικής κυβέρνησης στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο ΕΕ (40%) και την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα τα πήγαινε καλύτερα αν η Ελλάδα δεν ανήκε στην Ένωση (26%).

Δημοκρατία και Ευρωεκλογές

Μεγαλύτερα επίπεδα δυσαρέσκειας εκφράζουν οι Έλληνες και για την κατάσταση της δημοκρατίας στο μπλοκ, καθώς μόλις το 35% δηλώνουν ικανοποιημένοι, σε σύγκριση με το 54% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ωστόσο, αντιστοίχως μικρά ποσοστά ικανοποίησης αναφέρουν και όταν τους ρωτούν την κατάσταση της δημοκρατίας σε εθνικό επίπεδο (34% σε σύγκριση με το 56% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των Ελλήνων αναφορικά με τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2024. Συγκεκριμένα, αν και εκφράζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα διαδικασία (56%, δηλαδή αυξημένο κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017) και δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν εάν οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά που καταγράφηκαν μεταξύ των 27 (75% σε σχέση με τον μέσο όρο του 67%), μόλις το 15% γνωρίζουν πότε πρόκειται να διεξαχθούν οι επόμενες Ευρωεκλογές, ενώ οι αιτίες που δηλώνουν ότι θα τους οδηγήσουν στις κάλπες διαφέρουν ριζικά σε σχέση με τα κίνητρα που αναφέρει ο μέσος όρος των Ευρωπαίων.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που κατά μέσο όρο οι πολίτες της ΕΕ δηλώνουν ως βασικά κίνητρα το καθήκον τους ως πολίτες (37%), το γεγονός ότι συνηθίζουν να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες (34%) και έπειτα την επιθυμία τους να στηρίξουν κάποιο πολιτικό κόμμα (34%) και να ενθαρρύνουν αλλαγές (29%), οι Έλληνες βάζουν στην πρώτη θέση την επιθυμία τους να στηρίξουν ένα πολιτικό κόμμα (55%) ή έναν συγκεκριμένο υποψήφιο (39%) και έπειτα την θέλησή τους να ενθαρρύνουν αλλαγές (37%) και να κάνουν το καθήκον τους ως πολίτες (36%).

Το Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το φθινόπωρο του 2022 διεξήχθη μεταξύ 12 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2022 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Στην έρευνα πήραν μέρος συνολικά 26.431 Ευρωπαίοι και τα αποτελέσματα σε επίπεδο ΕΕ σταθμίστηκαν ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού της κάθε χώρας. Στην Ελλάδα συμμετείχαν 1009 άτομα μέσω προσωπικής συνέντευξης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ηλεία: Απολογείται ο 37χρονος παιδοκτόνος | Έντονοι φόβοι για βεντέτα

Υπό τον φόβο αντεκδίκησης και βεντέτας απολογείται σήμερα (14/6) ο 37χρονος παιδοκτόνος στην Ηλεία. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να μην γίνει η διαδικασία στον Πύργο, λόγω των πιθανών επεισοδίων.

Το πιο πιθανό είναι να μεταβούν οι δικαστικοί λειτουργοί στην αστυνομική διεύθυνση Πύργου ώστε να πάρουν εκεί την απολογία του και στη συνέχεια να αποφασίσουν εάν θα τον προφυλακίσουν ή όχι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά για το OPEN. Μάλιστα, είναι πολλοί οι δικηγόροι που αρνήθηκαν να αναλάβουν τον κατηγορούμενο. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως βρέθηκε ένας δικηγόρος που θα τον εκπροσωπήσει.

Τι έχει καταθέσει στις Αρχές

Σύμφωνα με το MEGA, στην κατάθεσή του ο δολοφόνος του κοριτσιού φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι προσπάθησε να συνευρεθεί με την 11χρονη και όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος «θόλωσε» και τη σκότωσε. Επιχείρησε, μάλιστα, να πείσει τους αστυνομικούς πως είχε «ραντεβού» με το παιδί, το οποίο πήγε εκεί «με τη θέλησή του». «Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πως μου ήρθε και της είπα να πάμε βόλτα. Το κανονίσαμε για τις 20:00 το βράδυ. Όταν έφυγα από το σπίτι της, ήρθε και με βρήκε κρυφά».

Στη συνέχεια, περιέγραψε στους αστυνομικούς την απόπειρα βιασμού, λέγοντας πως εκείνη όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά του είπε και πως θα το πει στους γονείς της. Τότε ήταν που ο δράστης δηλώνει πως θόλωσε, την πέταξε κάτω και άρχισε να την χτυπά με το κατσαβίδι. «Την άρπαξα από τα μαλλιά και άρχισα να την σέρνω στο χωράφι» ανέφερε κυνικά.

Έπειτα ο 37χρονος έσυρε το άψυχο κορμί του παιδιού στο χωράφι και την πέταξε πίσω από κάποια καλάμια. Αμέσως μετά πήγε στο σπίτι της μάνας του, όπου δίχως ίχνος τύψεων αποκοιμήθηκε. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, συμμετείχε κανονικά και στις έρευνες της οικογένειας για τον εντοπισμό του παιδιού, παίζοντας θέατρο πως δεν γνωρίζει τι πραγματικά είχε συμβεί.

Τα ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, κάμερα ασφάλειας καταγράφει το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας. Δευτερόλεπτα μετά φαίνεται η 11χρονη Βασιλική, να τρέχει προς την κατεύθυνση του οχήματος φορώντας ένα λευκό φουστανάκι.

Σε άλλο βίντεο από διαφορετική κάμερα ασφαλείας το ίδιο όχημα με οδηγό τον 37χρονο θείο της 11χρονης περνά μπροστά από την ανήλικη με μειωμένη ταχύτητα, με τις Αρχές να θεωρούν πως της μίλησε με σκοπό να την κάνει να μπει μέσα στο αμάξι, κάτι που τελικά κατάφερε λίγα δευτερόλεπτα μετά

Από αυτή τη στιγμή, τα ίχνη της 11χρονης χάνονται. Δηλώνεται η εξαφάνισή της και ο 37χρονος που ομολόγησε ότι προσπάθησε να την βιάσει και την σκότωσε, έκανε αρχικά πως αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού.

«Της είπα να την πάω στο σπίτι του παππού της και αυτή δέχθηκε. Όταν όμως απομακρυνθήκαμε, άρχισε να ανησυχεί και με ρωτούσε πού πάμε. Μου έλεγε “έχουμε περάσει το σπίτι του παππού, είναι μακριά, πού πάμε;”. Εγώ τότε σταμάτησα το αυτοκίνητο και της είπα ότι θέλω να συνευρεθούμε ερωτικά γιατί μου αρέσει πολύ», ανέφερε ο 37χρονος.

Η 11χρονη αντιστέκεται και τότε ο θείος της, αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ομολογεί το έγκλημα στους αστυνομικούς και τους οδηγεί στο χωράφι που είχε αφήσει το άψυχο σώμα της ανιψιάς του.

Στην κυνική του ομολογία, ο 37χρονος ανέφερε πως θόλωσε όταν η μικρή του είπε πως θα ενημερώσει τους γονείς της. Με ένα κατσαβίδι άρχισε να την χτυπά και το παιδί έπεσε νεκρό μπροστά του. «Η 11χρονη αντέδρασε και μου είπε ότι αν δεν την αφήσω να φύγει, θα το πει στον μπαμπά της και την μαμά της. Εγώ τότε θόλωσα και φοβήθηκα. Πήρα ένα κατσαβίδι που είχα στην πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισα να την χτυπάω στον λαιμό. Έβγαλα το πτώμα της έξω και το πέταξα σε χωράφια ενώ το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο. Δεν την βίασα», είπε ο 37χρονος.

Μέσα σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι που έμενε η 11χρονη με τους γονείς της, στη διασταύρωση που είδε το αυτοκίνητου του θείου της και στη συνέχεια στο σημείο, που οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό της. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το κορίτσι δέχθηκε χτυπήματα στην καρδιά και την σπλήνα. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, δεν φαίνεται να προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση πριν τη δολοφονία.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μετακίνηση ΑμεΑ | Καθημερινά επεισόδια οδηγών λεωφορείων με ΑμεΑ

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για τα πρόσφατα περιστατικά που ανέφεραν  τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας ότι συνέβησαν σε αστικά λεωφορεία της πόλης, τα οποία δυστυχώς δεν συμβαίνουν μόνο στην Καβάλα αλλά και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ όπως έχουμε ενημερωθεί από τους φορείς μέλη μας.

Ειδικότερα, οι οδηγοί των αστικών με αυθαίρετη εντολή της Ομοσπονδίας τους αποδοκιμάζουν τα άτομα με αναπηρία που είναι δικαιούχοι Δελτίων Μετακίνησης επειδή δεν τα έχουν ακόμη
ανανεώσει για το έτος 2024 και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τους αναγκάζουν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου αλλιώς τους απειλούν ότι θα τους κατεβάσουν από το λεωφορείο. Σύμφωνα με τις δικές τους αυθαίρετες οδηγίες η θεώρηση των καρτών έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31/05/2024. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 21258/15.3.2024 (ΦΕΚ Β΄ 1806) και την επακόλουθη Εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 24376/28.3.2024 Εγκύκλιο που υπογράφει η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η προθεσμία για την ανανέωση των Δελτίων Μετακίνησης αρχίζει στις 4.4.2024 και λήγει στις 31.10.2024.

Συνεπώς μέχρι τις 31.10.2024 ισχύουν τα Δελτία που ήταν θεωρημένα για το 2023. Η 31.5.2024 που αναφέρεται στο από 29.3.2024 έγγραφο της ΠΟΑΣ ως ημερομηνία λήξης για τις ανανεώσεις δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη. Αυτό ακριβώς δέχεται και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, η οποία με το υπ’ αριθ. 8132/28.12.2023 έγγραφο (επισυνάπτεται παρακάτω), ανακοίνωσε πως τα Δελτία έτους 2023 θα γίνονται δεκτά για όσο χρόνο απαιτείται να χορηγηθούν για το έτος 2024.

Κατόπιν αυτών, και στο πλαίσιο των καλών σχέσεων συνεργασίας που όλοι επιθυμούμε να υπάρχουν, ζητούμε να εφαρμόσουν τα Αστικά ΚΤΕΛ όλης της περιφέρειας ΑΜΘ και της χώρας κατ΄επέκταση τα ανωτέρω, δεδομένου ότι η πλειονότητα των δικαιούχων έχει ήδη ανανεώσει τα Δελτία και όσοι, ελάχιστοι, δεν το έχουν ακόμη πράξει προφανώς αδυνατούσαν για δικούς τους προσωπικούς λόγους. Ευελπιστούμε επίσης ότι θα πάρετε και εσείς θέση στα παραπάνω.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ακρίβεια: Ανθίζει το ταπεράκι και το ψυγειάκι στην παραλία

Ανάσες δροσιάς στις παραλίες βρίσκουν οι Αθηναίοι έχοντας τα απαραίτητα… όπως πετσέτεςξαπλώστρες ομπρέλες και …ταπεράκια.

Η νέα τάση στην παραλία λέει οικονομία καθώς λόγω ακρίβειας το φαγητό και ο καφές έξω είναι στα «ύψη».

Το «χαράτσι» της παραλίας

Σύμφωνα με το MEGA, τα έξοδα της παραλίας δεν είναι διόλου μικρά ειδικά αν κάποιος πηγαίνει συχνά για μπάνιο σε κάποια παραλία κοντά στην πόλη. Η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να φτάσει για 10 μπάνια στην πόλη τα 410€ – 740€ από χρήματα που θα πληρώνονταν για να αγοραστούν τα πάντα επιτόπου.

Ενδεικτικά ένα μέσο κόστος για όσους παίρνουν από έξω:
  • 2 καφέδες και 2 χυμοί: 12€ – 18€
  • 1 κλαμπ σάντουιτς: 7€ – 12€
  • 4 παγωτά: 8€ – 24€
  • 4 νεράκια: 2€
  • 1 πίτσα και μία σαλάτα: 12€ – 18€
  • Σύνολο: 41€ – 74€

Σωτήρια τα φορητά ψυγεία – Πόσο κοστίζουν

Για τους πιο οργανωμένους και όσους μένουν όλη μέρα στην παραλία τα φορητά ψυγειάκια αποδεικνύονται σωτήρια και πολύ αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ακρίβειας.

Το κόστος για φορητά ψυγειάκια κυμαίνεται:

  • Χωρητικότητα 25lt: 30€,
  • Χωρητικότητα 24lt ηλεκτρικό: 75€

Η νέα τάση όμως δεν έχει μόνο οικονομία αλλά συχνά φέρνει πιο κοντά και την οικογένεια που προετοιμάζει όλη μαζί τα απαραίτητα για την εξόρμηση ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en