ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Βιβλική καταστροφή σε αμπελώνες και ελαιώνες του πρ. Δήμου Ορφανού | Περιμένουν τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ

Απελπισμένοι είναι οι αγρότες της περιοχής του Ποδοχωρίου και των γύρω χωριών μετά τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που των προηγούμενων ημερών.
Σήμερα το πρωί κλιμάκιο ειδικών συνεπικουρούμενο από τον νέο αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, το νέο δήμαρχο Παγγαίου Φ. Αναστασιάδη και τον βουλευτή ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη επισκέφθηκαν την περιοχή ανάμεσα στο Ποδοχώρι και τον Ακροπόταμο με τις απέραντες εκτάσεις αμπελώνων όπου η ζημιά είναι ανυπολόγιστη, ίσως και στο 100%. Οι αγρότες ζητούν την άμεση παρέμβαση των ιθυνόντων του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών και την έκδοση αποζημιώσεων τονίζοντας πως η ζημιά προχώρησε και στο φυτικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα και στις επόμενες καλλιεργιτικές περιόδους.

Τεράστιες καταστροφές και στους ελαιώνες
Μεγάλες όμως ήταν οι καταστροφές και στους ελαιώνες της περιοχής καθώς οι μικρές ακόμη ελιές επάνω στα δέντρα χτυπήθηκαν από την μανία της φύσης προκαλώντας τεράστιες ζημιές ιδίως σε αυτές που προορίζονταν για βρώση με την περιοχή να χάνει άλλο ένα πολύτιμο εισόδημα και την χώρα μας να χάνει το ανάλογο συνάλλαγμα από τις εξαγωγές.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version