ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης | Πάνω από ένα ευρώ το πετρέλαιο

Αλλαγές και στα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ώστε να αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των δικαιούχων, προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Η αύξηση του διαθέσιμου επιδόματος κατά 20% που εξαγγέλθηκε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επίσης ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη καθώς οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά. Δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η ανατίμηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ξεπερνά το 37%. Για ένα λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή για τις εταιρείες εμπορίας ανά κυβικό, από τα 676 ευρώ που ήταν πέρυσι, έχουν εκτοξευτεί στα 932 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι στην λιανική, στις 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει η σεζόν είναι πολύ πιθανό να δούμε και τιμές της τάξεως του 1,07-1,1 ευρώ.

Αντίστοιχα, στο φυσικό αέριο, η “βάση” πάνω στην οποία στηρίζεται η τιμή λιανικής, έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα στο τελευταίο δίμηνο. Από τα 41 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Αύγουστο, η τιμή έχει φτάσει πλέον στα 92 ευρώ ανά μεγαβατώρα δημιουργώντας από τώρα μεγάλο πονοκέφαλο στα νοικοκυριά.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version