Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Θάσου στην έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2014

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Θάσου στην έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2014

Το δημοτικό συμβούλιο Θάσου αποφασίζει κατά πλειοψηφία σχετικά με το από 10/1/2014 έγγραφο των ΑΝΕΘ – ΝΕΚ ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατή κατά το νόμο η εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή σύμβασης με τις ναυτιλιακές εταιρείες για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τη Θάσο προς το ΧΥΤΑ Καβάλας διότι δεν υφίσταται εγκεκριμένος προϋπολογισμός και ψηφισμένη σχετική πίστωση. Κατά τα λοιπά εμμένει στο από 13/1/2014 ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θάσου το οποίο αναφέρει τα εξής:

ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των ναυτιλιακών εταιρειών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις αυθαίρετες και εκβιαστικές μεθοδεύσεις των Ναυτιλιακών εταιριών ΑΝΕΘ και ΝΕΚ σε σχέση με την αιφνιδιαστική απαίτησή τους όσον αφορά την πληρωμή του ναύλου μεταφοράς για την αποκομιδή των απορριμμάτων του νησιού από Θάσο προς τον ΧΥΤΑ Καβάλας.
– Ζητά άμεσα την απρόσκοπτη μεταφορά επειδή η εμμονή τους δημιουργεί θέματα υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος για τους κατοίκους του νησιού.
– Σε σχέση με την οικονομική τους απαίτηση, αυτή θα ικανοποιηθεί από τον Δήμο Θάσου μέσα στα πλαίσια των νόμων και των διαδικασιών που προβλέπονται.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί – απαιτεί και θα συνεχίσει να διεκδικεί τη δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων διότι αρνείται την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των δημοτών του.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την άμεση αναβάθμιση των δρομολογίων ούτως ώστε αυτά να εξυπηρετούν απρόσκοπτα τις ανάγκες των πολιτών (μεταφορά μαθητών στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, και ανταπόκριση με αεροπορικά δρομολόγια).
– Ζητά άμεση αναβάθμιση της γραμμής Πρίνου-Καβάλας με την αύξηση των δρομολογίων-δρομολόγηση πλοίων και την Κυριακή.
– Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις Δικαστικές διώξεις των εργαζομένων στις ακτοπλοϊκές γραμμές του νησιού (ΝΕΚ) και ζητά την απόσυρση των μηνύσεων.

– Καλούμε τους πολίτες – φορείς του νησιού να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν ο Δήμος και οι φορείς.
– Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να χρησιμοποιήσει το ανωτέρω ψήφισμα όπου κρίνει απαραίτητο.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 1/2014

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27-05-2024

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστημονική Ημερίδα Φαρμακοποιών για την φαρμακευτική φροντίδα της παχυσαρκίας και ενημέρωση για τις συνενώσεις φαρμακείων.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου  2024, στην κεντρική αίθουσα της “Μεγάλης Λέσχης”  και ώρα έναρξης 10:00, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τους φαρμακοποιούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα & Σέρρες).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας, υπό τη αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ, στα πλαίσια συνέχισης του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: “Παχυσαρκία & Συνενώσεις Φαρμακείων”.

Παρόντες στην ομιλία, θα είναι: ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακείου Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος  του ΙΔΕΕΑΦ  και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ζήκας

Από το Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Food Truck Festival στις Κρηνίδες

“FOOD TRUCK FESTIVAL”

Παρασκευή 31 Μαΐου έως  Κυριακή 2 Ιουνίου

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑΣ

Guest : Γιώργος Αξάς Full Band – “Άνω Κάτω”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Ωράριο:

Παρασκευή: 17:00 – 00:00

Σάββατο: 12:00 – 00:00

Κυριακή: 12:00 – 00:00

Περισσότερα: https://www.facebook.com/100085908626005/videos/777406644478359. Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Με την υποστήριξη: Σωματείο Street Food In Greece – Food Truck Festival. Υπό την αιγίδα :Δήμος Καβάλας , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Είσοδος: Δωρεάν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en