ΔΡΑΜΑ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Δράμα

Δεκάδες εκδηλώσεις και έθιμα θα αναβιώσουν το τριήμερο έως την Καθαρά Δευτέρα στον Νομό Δράμας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με 8 πολιτιστικούς συλλόγους.
Στο λόφο σύμβολο της πόλης μας, τον Κορύλοβο όπου παραδοσιακά οι Δραμινοί «πιάνουν το φίδι», θα αναβιώσει για τα παιδιά, ο Αποκριάτικος χορός «το Γαϊτανάκι» και υπαίθρια εργαστήρια όπου οι μικροί θα φτιάξουν χαρταετούς και αποκριάτικα καπέλα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί, και ο Δήμος καλεί όλους τους Δραμινούς να είναι εκεί, αλλά και να συνεχίσουν στην Χωριστή για την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιών.

Στην Προσοτσάνη όσο και στον Νικοτσάρα ο δήμος θα στρώσει το τραπέζι για το κοινό με την παραδοσιακή φασολάδα, ενώ στο Δοξάτο η Δημοτική Αρχή οργανώνει πέταγμα αετού όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του ιππικού ομίλου
Το Παρανέστι πραγματοποιεί τα «Κούλουμα 2014» και στα 4 χωριά του δήμου με προσφορά λαγάνας, φασολάδας και άλλων νηστίσιμων. Στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου ξεκινά την Κυριακή το πρωί ο κύκλος των εκδηλώσεων με το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙ & τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην λίμνη των ΛΕΥΚΟΓΕΙΩΝ την Καθαρά Δευτέρα.
Πανάρχαια αναβιώνουν εξάλλου αυτές τις μέρες σε χωριά της Δράμας.
Την Κυριακή στην Μαυρολεύκη «ο Καλόγερος» συνοδεία θιάσου και μουσικών οργάνων θα επισκεφθεί τα σπίτια του χωριού, ενώ στον Καλό Αγρό αναβιώνει αύριο Σάββατο το θρακιώτικο έθιμο της φωτιάς.

Πηγή: dramini.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version