Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αιχμές, ύβρεις, αποχωρήσεις και στη μέση… απολογισμός για το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και αυτοσκοπό την συμμετοχή στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, κάτι που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του μηνός, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα τα μέλη του Ιδρύματος “Αγία Μαρίνα», με το “παρών» να δίνουν και αρκετοί γονείς.

Αμέσως μετά την κοπή της βασιλόπιτας και τις καθιερωμένες ευχές, πραγματοποιήθηκε ένας σύντομος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για το 2013, με παράθεση των πεπραγμένων του περασμένου έτους και την προσπάθεια εξυγίανσης που επιχειρείται από την παρούσα διοίκηση, που ορίστηκε από το Ειρηνοδικείο Καβάλας το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν έλαβε τον λόγο η πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος, Λίτσα Γιαννίση, καθώς και ένα μέλος του Σωματείου, έχοντας ενστάσεις επί της διαδικασίας της πραγματοποίησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, αλλά και επί του οικονομικού απολογισμού, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Ιδρύματος, Σταύρου Πεταλωτή, αλλά και ορισμένων γονέων.

“Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και είναι πάρα πολλά τα τρόφιμα, τα οποία δίνουμε εκεί που πρέπει. Το ίδρυμα είναι των Καβαλιωτών, όλων μας, όχι του Πεταλωτή ή της κ. Γιαννίση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι θα καταθέσει όλες τις δυνάμεις του “για να διατηρηθεί το Ίδρυμα και να μην χρωστάμε σε κανέναν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε κανέναν, μετά, όμως, από μεγάλες περικοπές που κάναμε. Έτσι μαζεύονται τα λεφτά και θα σώσουμε το Ίδρυμά μας, με περικοπές. Έτσι φτάσαμε στην ευθεία και τώρα ανεβαίνουμε τον δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης», πρόσθεσε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα “θέλουν αγάπη και όχι λύπηση».

Όσον αφορά στον οικονομικό απολογισμό, τα έσοδα για την περσινή χρονιά ήταν 72.144 ευρώ και τα έξοδα 69.274 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων προσωπικού που φτάνει τα 11.300, ενώ το υπόλοιπο της τάξης των 2.870 μεταφέρεται στον Ιανουάριο του 2014.

Ανταλλαγή “γαλλικών» με φόντο τον οικονομικό απολογισμό

Λαμβάνοντας τον λόγο, η πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος, Λίτσα Γιαννίση, εξέφρασε την ένστασή της, σχετικά με την μη τήρηση, όπως υποστήριξε, του καταστατικού του Σωματείου, σχετικά με την πραγματοποίηση και εξέλιξη της Γενικής Συνέλευσης, “μια μη τήρηση που μπορεί να ακυρώσει την ίδια την διαδικασία», όπως είπε, ενώ εξέφρασε και την άποψη, απαντώντας έμμεσα στον κ. Πεταλωτή, ότι “λεφτά στην Αγία Μαρίνα δεν υπήρχαν ούτε με το σταγονόμετρο και το ξέρουν όλοι αυτό».

Παράλληλα, εξέφρασε και την ενόχλησή της, “διότι ο κ. Πεταλωτής ακύρωσε το έργο προηγούμενων διοικήσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Πεταλωτή να κάνει λόγο “για διευθυντή που χρόνια σάς δούλευε». Επιπλέον, η κ. Γιαννίση συμπλήρωσε ότι το χρέος προς το ΙΚΑ οφείλεται στην μη εισροή χρημάτων

Ο κ. Πεταλωτής με την σειρά του, αναφερόμενος στο χρέος προς το ΙΚΑ, τόνισε με βεβαιότητα ότι στο τέλος του 2016 θα μηδενιστεί, από τις 470.000 ευρώ που είναι τώρα, βεβαιώνοντας ότι το Ίδρυμα δεν θα έχει κανέναν πρόβλημα, ενώ για την μη τήρηση του καταστατικού, τόνισε ότι “αν είναι για το καλό του Ιδρύματος, ας κάνουμε και παρατυπίες».

Τα πνεύματα, όμως, οξύνθηκαν, όταν ένα μέλος του Σωματείου, χαρακτήρισε την εξέλιξη του Σωματείου ως “παιδική χαρά», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι εφόσον η Εξελεγκτική Επιτροπή δεν παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, μαζί με την διοίκηση, οπότε εφόσον υφίσταται, έχει το δικαίωμα να ελέγξει τον οικονομικό απολογισμό, ενώ εξέφρασε και την απορία “πώς γίνεται να υπάρχουν έξοδα 11.300 ευρώ σε έξοδα προσωπικού, όταν μιλάμε για εθελοντές;».

“Το Σωματείο ήταν παιδική χαρά, τώρα είναι μια χαρά», απάντησε άμεσα γονέας που βρίσκονταν στην αίθουσα, παίρνοντας το μέρος του και άλλοι παρευρισκόμενοι γονείς, υπερασπιζόμενοι τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της νυν διοίκησης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ένα δεκάλεπτο αντεγκλήσεων, ύβρεων και έντασης, μεταξύ γονέων και του εν λόγω μέλους του Σωματείου, το οποίο, τελικά, αποχώρησε, χωρίς να περιμένει να λάβει την απάντηση του κ. Πεταλωτή, όπως αποχώρησαν κι άλλοι παρευρισκόμενοι, καθώς δυσανασχέτησαν από την όλη ένταση.

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός από την Καβάλα που κατηγορείται για μαστροπεία

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 40χρονος αστυνομικός από την Καβάλα που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, ότι ο συλληφθείς γνώρισε κάνοντας περιπολίες, μια 35χρονη από το Καμερούν, η οποία βρισκόταν νόμιμα στη χώρα με πολιτικό άσυλο. Την προσέγγισε με την ιδιότητα του λέγοντας ότι θα την προστατεύσει και την μετέφερε στο σπίτι του.

Στη συνέχεια, την εξέδιδε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Και της έπαιρνε όλα τα χρήματα από τα ερωτικά ραντεβού. Η κοπέλα περιέγραψε στους αξιωματικούς των αδιάφθορων ακόμα και το βιασμό της απο τον αστυνομικό.

Το θύμα βρήκε το κουράγιο και πήγε στο εσωτερικών υποθέσεων και οι αστυνομικοί την καθοδήγησαν να του πει πως είναι με πελάτη. Προσημείωσαν 500 ευρώ και όταν εκείνη πήγε στο σπίτι, έβαλε τα χρήματα στο τραπέζι. Ο αστυνομικός τα άρπαξε και τα έβαλε σε μία κρύπτη στο στρώμα ενός κρεβατιού. Εκεί βρέθηκαν 3.800 ευρώ.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Νέοι κάδοι απορριμμάτων στη Νομαρχία. Είχαν να αντικασταθούν από το… 1997

Τέλος εποχής για τους φθαρμένους μέχρι… εξαφανίσεως κάδους απορριμμάτων στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, στη θέση τους τοποθετήθηκαν δεκαέξι νέοι μεταλλικοί κάδοι, τους οποίους μπορούν να «διαβάσουν» με το σύστημα Braille και άτομα με προβλήματα όρασης.

«Γινόμαστε καλύτεροι» είναι το μήνυμα του κ. Πολίτη, ο οποίος ανάρτησε σχετικό βίντεο [βλ. παρακάτω], σημειώνοντας, επίσης, ότι οι κάδοι είχαν να αντικατασταθούν από το… 1997.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης «έριξε» την αυλαία της KAVALAEXPO 2023

Mε τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023 η KAVALAEXPO 2023 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Πολύς κόσμος βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε και το «παιδί» της KAVALAEXPO 2023, το Food Truck Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπως μαρτυράει και η προσέλευση του κόσμου τις τέσσερις μέρες λειτουργίας του.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: