Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αιχμές, ύβρεις, αποχωρήσεις και στη μέση… απολογισμός για το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και αυτοσκοπό την συμμετοχή στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, κάτι που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του μηνός, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα τα μέλη του Ιδρύματος “Αγία Μαρίνα», με το “παρών» να δίνουν και αρκετοί γονείς.

Αμέσως μετά την κοπή της βασιλόπιτας και τις καθιερωμένες ευχές, πραγματοποιήθηκε ένας σύντομος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για το 2013, με παράθεση των πεπραγμένων του περασμένου έτους και την προσπάθεια εξυγίανσης που επιχειρείται από την παρούσα διοίκηση, που ορίστηκε από το Ειρηνοδικείο Καβάλας το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν έλαβε τον λόγο η πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος, Λίτσα Γιαννίση, καθώς και ένα μέλος του Σωματείου, έχοντας ενστάσεις επί της διαδικασίας της πραγματοποίησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, αλλά και επί του οικονομικού απολογισμού, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Ιδρύματος, Σταύρου Πεταλωτή, αλλά και ορισμένων γονέων.

“Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και είναι πάρα πολλά τα τρόφιμα, τα οποία δίνουμε εκεί που πρέπει. Το ίδρυμα είναι των Καβαλιωτών, όλων μας, όχι του Πεταλωτή ή της κ. Γιαννίση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι θα καταθέσει όλες τις δυνάμεις του “για να διατηρηθεί το Ίδρυμα και να μην χρωστάμε σε κανέναν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε κανέναν, μετά, όμως, από μεγάλες περικοπές που κάναμε. Έτσι μαζεύονται τα λεφτά και θα σώσουμε το Ίδρυμά μας, με περικοπές. Έτσι φτάσαμε στην ευθεία και τώρα ανεβαίνουμε τον δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης», πρόσθεσε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα “θέλουν αγάπη και όχι λύπηση».

Όσον αφορά στον οικονομικό απολογισμό, τα έσοδα για την περσινή χρονιά ήταν 72.144 ευρώ και τα έξοδα 69.274 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων προσωπικού που φτάνει τα 11.300, ενώ το υπόλοιπο της τάξης των 2.870 μεταφέρεται στον Ιανουάριο του 2014.

Ανταλλαγή “γαλλικών» με φόντο τον οικονομικό απολογισμό

Λαμβάνοντας τον λόγο, η πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος, Λίτσα Γιαννίση, εξέφρασε την ένστασή της, σχετικά με την μη τήρηση, όπως υποστήριξε, του καταστατικού του Σωματείου, σχετικά με την πραγματοποίηση και εξέλιξη της Γενικής Συνέλευσης, “μια μη τήρηση που μπορεί να ακυρώσει την ίδια την διαδικασία», όπως είπε, ενώ εξέφρασε και την άποψη, απαντώντας έμμεσα στον κ. Πεταλωτή, ότι “λεφτά στην Αγία Μαρίνα δεν υπήρχαν ούτε με το σταγονόμετρο και το ξέρουν όλοι αυτό».

Παράλληλα, εξέφρασε και την ενόχλησή της, “διότι ο κ. Πεταλωτής ακύρωσε το έργο προηγούμενων διοικήσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Πεταλωτή να κάνει λόγο “για διευθυντή που χρόνια σάς δούλευε». Επιπλέον, η κ. Γιαννίση συμπλήρωσε ότι το χρέος προς το ΙΚΑ οφείλεται στην μη εισροή χρημάτων

Ο κ. Πεταλωτής με την σειρά του, αναφερόμενος στο χρέος προς το ΙΚΑ, τόνισε με βεβαιότητα ότι στο τέλος του 2016 θα μηδενιστεί, από τις 470.000 ευρώ που είναι τώρα, βεβαιώνοντας ότι το Ίδρυμα δεν θα έχει κανέναν πρόβλημα, ενώ για την μη τήρηση του καταστατικού, τόνισε ότι “αν είναι για το καλό του Ιδρύματος, ας κάνουμε και παρατυπίες».

Τα πνεύματα, όμως, οξύνθηκαν, όταν ένα μέλος του Σωματείου, χαρακτήρισε την εξέλιξη του Σωματείου ως “παιδική χαρά», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι εφόσον η Εξελεγκτική Επιτροπή δεν παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, μαζί με την διοίκηση, οπότε εφόσον υφίσταται, έχει το δικαίωμα να ελέγξει τον οικονομικό απολογισμό, ενώ εξέφρασε και την απορία “πώς γίνεται να υπάρχουν έξοδα 11.300 ευρώ σε έξοδα προσωπικού, όταν μιλάμε για εθελοντές;».

“Το Σωματείο ήταν παιδική χαρά, τώρα είναι μια χαρά», απάντησε άμεσα γονέας που βρίσκονταν στην αίθουσα, παίρνοντας το μέρος του και άλλοι παρευρισκόμενοι γονείς, υπερασπιζόμενοι τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της νυν διοίκησης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ένα δεκάλεπτο αντεγκλήσεων, ύβρεων και έντασης, μεταξύ γονέων και του εν λόγω μέλους του Σωματείου, το οποίο, τελικά, αποχώρησε, χωρίς να περιμένει να λάβει την απάντηση του κ. Πεταλωτή, όπως αποχώρησαν κι άλλοι παρευρισκόμενοι, καθώς δυσανασχέτησαν από την όλη ένταση.

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας στην Σερβία – Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λέσκοβατς

Όπως ανήρτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας : 

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Επιμελητηρίου Lescovac της Σερβίας, του πιο δυναμικού και αδελφού Επιμελητηρίου με το δικό μας Επιμελητήριο Καβάλας-Chamber of Kavala Τιμήσαμε αυτήν την ευχάριστη εκδήλωση, ενος Επιμελητηρίου που είχε ισχυρή παρουσία στην KAVALAEXPO2022 ως τιμώμενη περιοχή κσι τονίσαμε με την παρουσία μας, τούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας των λαών μας και των στενών εμπορικών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει και που μπορούμε να τους δυναμωσουμε ακόμη περισσότερο.
Ιδιαίτερα τιμητική, η βράβευση του Επιμελητηρίου Καβάλας, μπροστά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και επισήμους, για την αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και την άοκνη προσπάθεια μας για την προβολη και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων μας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμου Παγγαίου | 400.000€ για αποκατάσταση δημοτικών οδών

Νεα χρηματοδότηση 400.000€ ελαβε ο δημος Παγγαιου για την ΄΄Βελτίωση βατότητας και αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου΄΄, προκειμένου να αποκατασταθεί το εν λόγω οδικό δίκτυο και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου.

Ο Δήμος Παγγαίου και Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Kostas Karamanlis για την έγκριση της χρηματοδότησης καθώς και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Nikos I. Panagiotopoulos για την στήριξη και τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς του.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Έκλεισε ο κύκλος των ομιλιών της Μαρίας Ευθυμίου στην Καβάλα

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και καθηγητών των Λυκείων της Καβάλας και πλήθους κόσμου, πραγματοποίησε την τρίτη και τελευταία ομιλία της στην Καβάλα, στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, η Ιστορικός, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου!

Και οι τρεις ομιλίες της κ. Ευθυμίου, με θέμα “Τα ισχυρά σήμεια του Ελληνισμού κατά τη μακραίωνη ιστορία του”, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς όχι μόνον γέμισαν οι κερκίδες του θεάτρου, αλλά και η επικοινωνία της ομιλήτριας με το κοινό ήταν εξαιρετική.
Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει την κ. Ευθυμίου διότι αφενός μεν δέχτηκε να εντάξει την πόλη μας στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα και αφετέρου γιατί με δική της πρωτοβουλία και τη σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών, έγιναν άλλες δύο ομιλίες, πέρα από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Επισης, θέλει να συγχαρεί τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, γιατί διατηρεί σε πολύ υψηλό επίπεδο τις παρεμβάσεις του στον τομέα του Πολιτισμού, και τους εργαζόμενους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, χωρίς τη στήριξη και τον άριστο επαγγελματισμό των οποίων, δεν θα μπορούσε να έρθει εις πέρας μια τόσο σημαντική εκδήλωση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: