Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αιχμές, ύβρεις, αποχωρήσεις και στη μέση… απολογισμός για το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και αυτοσκοπό την συμμετοχή στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, κάτι που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του μηνός, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα τα μέλη του Ιδρύματος “Αγία Μαρίνα», με το “παρών» να δίνουν και αρκετοί γονείς.

Αμέσως μετά την κοπή της βασιλόπιτας και τις καθιερωμένες ευχές, πραγματοποιήθηκε ένας σύντομος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για το 2013, με παράθεση των πεπραγμένων του περασμένου έτους και την προσπάθεια εξυγίανσης που επιχειρείται από την παρούσα διοίκηση, που ορίστηκε από το Ειρηνοδικείο Καβάλας το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν έλαβε τον λόγο η πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος, Λίτσα Γιαννίση, καθώς και ένα μέλος του Σωματείου, έχοντας ενστάσεις επί της διαδικασίας της πραγματοποίησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, αλλά και επί του οικονομικού απολογισμού, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Ιδρύματος, Σταύρου Πεταλωτή, αλλά και ορισμένων γονέων.

“Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και είναι πάρα πολλά τα τρόφιμα, τα οποία δίνουμε εκεί που πρέπει. Το ίδρυμα είναι των Καβαλιωτών, όλων μας, όχι του Πεταλωτή ή της κ. Γιαννίση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι θα καταθέσει όλες τις δυνάμεις του “για να διατηρηθεί το Ίδρυμα και να μην χρωστάμε σε κανέναν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε κανέναν, μετά, όμως, από μεγάλες περικοπές που κάναμε. Έτσι μαζεύονται τα λεφτά και θα σώσουμε το Ίδρυμά μας, με περικοπές. Έτσι φτάσαμε στην ευθεία και τώρα ανεβαίνουμε τον δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης», πρόσθεσε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα “θέλουν αγάπη και όχι λύπηση».

Όσον αφορά στον οικονομικό απολογισμό, τα έσοδα για την περσινή χρονιά ήταν 72.144 ευρώ και τα έξοδα 69.274 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων προσωπικού που φτάνει τα 11.300, ενώ το υπόλοιπο της τάξης των 2.870 μεταφέρεται στον Ιανουάριο του 2014.

Ανταλλαγή “γαλλικών» με φόντο τον οικονομικό απολογισμό

Λαμβάνοντας τον λόγο, η πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος, Λίτσα Γιαννίση, εξέφρασε την ένστασή της, σχετικά με την μη τήρηση, όπως υποστήριξε, του καταστατικού του Σωματείου, σχετικά με την πραγματοποίηση και εξέλιξη της Γενικής Συνέλευσης, “μια μη τήρηση που μπορεί να ακυρώσει την ίδια την διαδικασία», όπως είπε, ενώ εξέφρασε και την άποψη, απαντώντας έμμεσα στον κ. Πεταλωτή, ότι “λεφτά στην Αγία Μαρίνα δεν υπήρχαν ούτε με το σταγονόμετρο και το ξέρουν όλοι αυτό».

Παράλληλα, εξέφρασε και την ενόχλησή της, “διότι ο κ. Πεταλωτής ακύρωσε το έργο προηγούμενων διοικήσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Πεταλωτή να κάνει λόγο “για διευθυντή που χρόνια σάς δούλευε». Επιπλέον, η κ. Γιαννίση συμπλήρωσε ότι το χρέος προς το ΙΚΑ οφείλεται στην μη εισροή χρημάτων

Ο κ. Πεταλωτής με την σειρά του, αναφερόμενος στο χρέος προς το ΙΚΑ, τόνισε με βεβαιότητα ότι στο τέλος του 2016 θα μηδενιστεί, από τις 470.000 ευρώ που είναι τώρα, βεβαιώνοντας ότι το Ίδρυμα δεν θα έχει κανέναν πρόβλημα, ενώ για την μη τήρηση του καταστατικού, τόνισε ότι “αν είναι για το καλό του Ιδρύματος, ας κάνουμε και παρατυπίες».

Τα πνεύματα, όμως, οξύνθηκαν, όταν ένα μέλος του Σωματείου, χαρακτήρισε την εξέλιξη του Σωματείου ως “παιδική χαρά», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι εφόσον η Εξελεγκτική Επιτροπή δεν παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, μαζί με την διοίκηση, οπότε εφόσον υφίσταται, έχει το δικαίωμα να ελέγξει τον οικονομικό απολογισμό, ενώ εξέφρασε και την απορία “πώς γίνεται να υπάρχουν έξοδα 11.300 ευρώ σε έξοδα προσωπικού, όταν μιλάμε για εθελοντές;».

“Το Σωματείο ήταν παιδική χαρά, τώρα είναι μια χαρά», απάντησε άμεσα γονέας που βρίσκονταν στην αίθουσα, παίρνοντας το μέρος του και άλλοι παρευρισκόμενοι γονείς, υπερασπιζόμενοι τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της νυν διοίκησης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ένα δεκάλεπτο αντεγκλήσεων, ύβρεων και έντασης, μεταξύ γονέων και του εν λόγω μέλους του Σωματείου, το οποίο, τελικά, αποχώρησε, χωρίς να περιμένει να λάβει την απάντηση του κ. Πεταλωτή, όπως αποχώρησαν κι άλλοι παρευρισκόμενοι, καθώς δυσανασχέτησαν από την όλη ένταση.

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en