Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις, Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι σοκαριστικές φωτογραφίες από το γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στις οποίες κουκουλοφόροι κρεμούν στον λαιμό του πρύτανη ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων, κάνουν «γυαλιά – καρφιά» την αίθουσα, αδειάζουν πυροσβεστήρες και γράφουν συνθήματα στους τοίχους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλήθηκε ιδιαίτερα τόσο από τον «απαράδεκτο, φασιστικό» προπηλακισμό του πρύτανη, όσο και από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία στο βωμό του ασύλου έχουν μετατραπεί σε χώρους βανδαλισμών και ανομίας από ομάδες κουκουλοφόρων.  Γι’ αυτό και αναμένεται να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτά τα ντροπιαστικά φαινόμενα, επισημαίνοντας την ανάγκη εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου από τα αρμόδια ακαδημαϊκά όργανα των ΑΕΙ σε περιπτώσεις έκνομων ενεργειών.  Για το λόγο αυτό, εξετάζονται άλλωστε μέτρα που θα επιτρέψουν τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί σήμερα στις 16.00 το απόγευμα έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, Νίκη Κεραμέως και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί και στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση των ακαδημαϊκών.  Ενδεικτικό άλλωστε του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί είναι ότι τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προκάλεσαν σκηνές χάους.

Σχέδιο φύλαξης από τα Πανεπιστήμια

Το σενάριο για είσοδο με κάρτα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα επαναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες  σε μια προσπάθεια να μπει φραγμός στις καταλήψεις και να τερματιστούν οριστικά οι βίαιες πράξεις και οι προπηλακισμοί εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Το Μαξίμου γνωρίζει καλά ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ανωτάτων ιδρυμάτων.  Παράλληλα, συζητούνται εκ νέου οι προϋποθέσεις για την  κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που ήδη έχει ψηφισθεί και για άμεση επέμβαση των Αρχών όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται πάντως, ότι η λύση της εισόδου με κάρτα θα μπορούσε ευκολότερα να εφαρμοστεί σε μικρά πανεπιστήμια, καθώς τα Ιδρύματα που έχουν μεγάλα κάμπους είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Και βεβαίως απαιτείται επαρκής φωτισμός τις βραδινές ώρες των πανεπιστημιακών χώρων και αποτελεσματικότερος έλεγχος των εργαστηρίων και άλλων χώρων που διαθέτουν ακριβό εξοπλισμό.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στην Καβάλα την Παρασκευή 8 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Καβάλα θα βρεθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης της νέας επένδυσης για παραγωγή αιθυλικής αλκοόλης στη Νέα Καρβάλη.

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τέσσερις υπουργούς. Αναμεσά τους και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Μετρούν” τις πληγές τους οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου μετά τις καταστροφές

Μία ακόμα συγκέντρωση για τα προβλήματα και τις άμεσες αποζημιώσεις στις καταστροφές στις καλλιέργειες του πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2022 αγρότες στο Ποδοχώρι.

Οι αγρότες ζητούν άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εσπευσμένη συνάντηση Πασχαλίδη με τον Υπ. Επικρατείας για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες Π.Ε. Καβάλας

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε σήμερα εσπευσμένα συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ.Γεώργιο Γεραπετρίτη, προκειμένου να ζητήσει την παρέμβασή του για άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών της περιοχής μας.

Ο Βουλευτής ανέφερε στον Υπουργό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Π.Ε. Καβάλας επλήγη σφοδρά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν όχι απλώς εκτεταμένες ζημίες, αλλά ολοκληρωτική καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής εξέθεσε εκτενώς ότι οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ολική καταστροφή και απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες καλαμποκιού, ηλίανθου, σόγιας, φασολιών βέργας και φασολιών

α) στην περιοχή Τενάγη Φιλίππων του Δήμου Παγγαίου και πιο συγκεκριμένα σε εκτάσεις 8.000 στρεμμάτων στα χωριά Κοκκινόχωμα, Ελευθερούπολη, Αμισιανά, Χορτοκόπι, Αντιφίλιπποι, Παλαιοχώρι, Νικήσιανη και Γεωργιανή,

β)στην περιοχή του Δήμου Νέστου και πιο συγκεκριμένα σε εκτάσεις 5.000 στρεμμάτων στα χωριά Νέα Καρυά, Μοναστηράκι, Αγίασμα, Πηγές, Χαϊδευτό και Ερατεινό, και

γ) στην περιοχή του Δήμου Καβάλας, σε εκτάσεις 2.000 στρεμμάτων στα χωριά Κρηνίδες και Λυδία.

Επιπλέον, εκτενής αναφορά έγινε και στη σφοδρή χαλαζόπτωση της 25.6.2022 που προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή σε περισσότερα από 40.000 στρέμματα σε καλλιέργειες σταφυλιών, ελιάς, αμυγδάλων, καλαμποκιών και ηλιόσπορων σε Μουσθένη, Πλατανότοπο, Ποδοχώρι, Ακροπόταμο, Κάρυανη, Φωληά, Ορφάνι, Γαληψό, Οφρύνιο και Κοκκινοχώρι.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής παρέδωσε στον Υπουργό σχετικό οπτικοακουστικό υλικό ενώ τόνισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη για αντιχαλαζική προστασία, αναφέροντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι αν η περιοχή μας είχε ενταχθεί σε πιλοτικό πρόγραμμα με την εγκατάσταση «μπαλονιών» με ιωδιούχο άργυρο, μέθοδος που έχει εξασφαλίσει τις παραγωγές στη Γαλλία, η καταστροφή πιθανότατα να είχε περιοριστεί σημαντικά.

Ο Βουλευτής, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους πληγέντες, εξήγησε στον Υπουργό πως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της Π.Ε. Καβάλας είναι απελπιστική, καθώς η οικονομική καταστροφή που έχουν βιώσει είναι ανυπολόγιστη και ζήτησε την άμεση κρατική αρωγή.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρμοδίων Υπουργών ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την άμεση στήριξη των πληγέντων καλλιεργητών μας στα πλαίσια των δημοσιονομικών αντοχών.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: