Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στη Σάμο: Πανελλήνιος θρήνος για τον Άρη και την Κλαίρη που «έσβησαν» αγκαλιασμένοι στα ερείπια

Δεν χωρά ανθρώπινος νους την τραγωδία στη Σάμο, με δύο παιδιά, 17 και 15 ετών αντίστοιχα να χάνουν τη ζωή τους αφού καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση τοίχου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βαθύ Σάμου για να πει το τελευταίο αντίο στον 17χρονο Άρη που έχασε τη ζωή του μαζί με την 15χρονη Κλαίρη.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να αποχαιρετήσουν τον 17χρονο μαθητή. Λίγο προτού ξεκινήσει η τελετή ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε τη λύπη του. «Πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόσο άσχημα όπως αυτή τη στιγμή», είπε.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από αυτό που σήμερα έπρεπε εμείς οι δάσκαλοί σου να κάνουμε, να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και πώς να την χρησιμοποιείς και σήμερα να μην βρίσκουμε λόγια να σου πούμε. Να αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα να σου μάθουμε μαθηματικά και σήμερα να μην βρίσκουμε δύναμη και τρόπο να μετρήσουμε ούτε εμείς πάνω από το 17.

Να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τα μυστικά της ζωής και σήμερα να μην μπορούμε να εξηγήσουμε τι έγινε και η δική σου ζωή έπρεπε να τελειώσει τόσο σύντομα. Τόσα χρόνια δεν καταφέραμε τελικά να σου μάθουμε και πολλά ωστόσο όσο προσπαθούσαμε μαθαίναμε από εσένα τα πάντα. Μάθαμε το χαμόγελο που μας χάριζες απλόχερα πάντα, μάθαμε την αγνή ψυχή με την οποία κάθε φορά μας προσέγγιζες και στεκόσουν δίπλα στους φίλους και σε εμάς.

Μάθαμε την αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον για το σχολείο, και τι δεν μάθαμε από εσένα. Μόνο ένα πράγμα αγόρι μας δεν κατάφερες να μας κάνεις να μάθουμε, πως οι αγαθές ψυχές δεν φυλακίζονται σε αυτό τον κόσμο, πως οι αγαθές ψυχές μένουν για πάντα ελεύθερες και πάντα θα αναζητούν θάλασσες και ουρανούς να κατακτήσουν», ανέφερε καθηγητής του 17χρονου ‘Αρη στον επικήδειό του.

«Σας ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας», είπε ο πατέρας του Άρη βγαίνοντας από την εκκλησία και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί συγκινημένος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, όπως και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια βρέθηκε.

Συγκλονίζει ο πατέρα του 17χρονου Άρη

Για το θάνατο του γιου του και της φίλης του στο σεισμό της Σάμου μίλησε ο πατέρας του Άρη, Αλέξης Κομνηνός.

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν», ανέφερε ο δημοσιογράφος στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Ο κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη Γιάννη και τον πήγε στη σύζυγό του έψαχνε να βρει τον Άρη ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα, σημείωσε ότι πρώτα βρήκε με τον πατέρα της Κλαίρης τις τσάντες των παιδιών. Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το “παιχνίδι τελείωσε”».

«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους» ήταν η δραματική έκκληση του Άρη Κομνηνού στην Πολιτεία.

«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο» σημείωσε.

Στα λευκά οι συμμαθητές της 15χρονης Κλαίρης

Στην κηδεία της 15χρονης Κλαίρης, που έγινε στον ιερό ναού του Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ της Σάμου, βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές για να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο που έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της μικρής και ο παππούς της, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη.

Όλοι μαζί οδήγησαν τη 15χρονη στην τελευταία της κατοικία μέσα σε ένα λευκό φέρετρο, ενώ στα λευκά ήταν ντυμένοι όλοι οι συμμαθητές της.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 25 έως 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις του “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” στην Καβάλα

Άδοντες και Ψάλλοντες εν την καρδία, μια μεγάλη οργάνωση με την συμμετοχή πολλών φορέων έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τον Απόστολο Παύλο. Μουσικά σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, έρχονται να πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσουν εως και τις 29 του μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Ενεργή είναι η δράση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, με συνεργεία καθαρισμού να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την αποψίλωση των ξερών χόρτων και τον καλλοπισμό των σημείων.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι και ο καλλοπισμος του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο διενεργώντας διάφορα έργα καθαρισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en