Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση” λόγω “τραπεζικής αργίας”

Δημοσιεύτηκε

στις

Για δεύτερη φορά η “ΛαΙκή Συσπείρωση” ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον Δήμο και τους εργαζόμενους από την κύρηξη της “παίσχυντης τραπεζικής αργίας” όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

“Κύριε Πρόεδρε
Επανερχόμαστε στο προχτεσινό (από 30-5-2015) αίτημά μας για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την ενημέρωση για την οικονομική και ταμειακή κατάσταση του Δήμου και την λήψη αποφάσεων και μέτρων για την άμεση ανακούφιση των δημοτών, ειδικά των ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων κ.ο.κ.. μετά την κήρυξη της επαίσχυντης «τραπεζικής αργίας».

Ο Δήμος πρέπει με γενναιότητα και γενναιοδωρία να σταθεί στο πλευρό των φτωχότερων δημοτών, να παγώσει αμέσως και να αναστείλει για μεγάλο διάστημα κάθε διαδικασία επιβολής και είσπραξης χρεών, δικαιωμάτων, τελών κ.ο.κ., κάθε έξωση και αποβολή από δημοτικά ακίνητα, να απαιτήσει από τους συγκοινωνιακούς φορείς (Υπεραστικό και Αστικό ΚΤΕΛ, Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις, σωματείο και συνεταιρισμό ΤΑΞΙ) εκπτώσεις και μειώσεις κομίστρων.

Πρέπει, ακόμα, να εξασφαλίσουμε την απασχόληση και την μισθοδοσία όλου του προσωπικού των ευρύτερου δήμου, Δημοτικών Υπηρεσιών, Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και κάθε είδους Νομικών Προσώπων. Εννοείται ότι πρέπει να εξετασθούν οι μέχρι τώρα καθώς και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες της διοίκησης σε επίπεδο Κ.Ε.Δ.Ε. και Ευρώπης.

Γενικότερα ακόμα και σε εθνικό επίπεδο να διεκδικήσουμε: Τώρα να διασφαλιστεί η είσπραξη ολόκληρου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου.– Η είσπραξη ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας– Η δυνατότητα ανάληψης από μικροκαταθέτες– Να παγώσουν οι δόσεις προς την εφορία για τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια– Να παγώσουν οι δόσεις προς τις τράπεζες που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια– Να παγώσει η καταβολή λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο και να μην υπάρξει καμιά διακοπή συνδέσεων– Να καταργηθούν τα διόδια, τα εισιτήρια σε όλα τα ΜΜΜ σε ολόκληρη τη χώρα– Να μην καταβάλλεται καμιά συμμετοχή σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις, που είναι απαραίτητες για τους εργαζόμενους, για το λαό, καθώς και στην προμήθεια φαρμάκων.

Όταν όλοι μιλάνε αυτές τις μέρες για «δημοκρατία», ας δούμε αν αυτή μπορεί να λειτουργήσει σε τοπικό επίπεδο τώρα που είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία.
Καβάλα 2-7-2015

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ”

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών στο μικρό λιμανάκι του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην εγκατάσταση πλωτών προβλητών μόνιμης χρήσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος .

Η τοποθέτηση των τριών προβλητών και του ενός τρέιλορ γίνεται στο λιμενίσκο μικρών σκαφών, με σκοπό την πρόσδεση σκαφών αναψυχής, κυρίως εποχιακά. 

Οι εξέδρες θα παρέχουν νερό και ρεύμα στα σκάφη καθώς και με την χρήση του τρέιλορ ανυψωτικής δύναμης περίπου 25 – 30 τόνους  θα παρέχεται η δυνατότητα απομάκρυνσης των σκαφών από την θάλασσα για συντήρηση και επισκευές.

Ο προϋπολογισμός του έργου για τις πλωτές εξέδρες ανέρχεται στις 220.000 €.

πηγη:e-evros.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Πράσινο φως” για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, την Παρασκευή, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

-Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας

-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

-Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος

-Ρόδος-Καστελόριζο

-Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

-Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

πηγη:e-evros.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον Έβρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιθεώρησε όλη την ελληνική όχθη του ποταμού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους Διοικητές του Δ΄ ΣΣ, των ΧΙΙ και ΧVI Μ/Κ ΜΠ, τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και τον Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις Περιοχές Ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μ/Κ ΤΑΞ και της ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ, όπου πραγματοποίησε ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοικήτρια.

πηγη:xronos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράνομα 1 στα 4 τσιγάρα στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή μελέτη Stella της KPMG το 2018 καταναλώθηκαν στην Ελλάδα 3,9 δισεκ. παράνομα τσιγάρα, εκ των οποίων το 1,5 δισεκατομμύριο ήταν απομιμητικά σύμφωνα με την KPMG. Το ποσοστό είναι από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά εκτεταμένο είναι το πρόβλημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με την μελέτη, η οποία εκδόθηκε τον Ιούνιο 2019, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EE) καταναλώθηκαν 43,6 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα, ποσότητα ισοδύναμη σε μέγεθος με το σύνολο της νόμιμης αγοράς πωλήσεων τσιγάρων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστρίας και της Δανίας. H κατανάλωση παράνομων τσιγάρων το 2018 στην ΕΕ υπολογίζεται στο 8,6% της συνολικής κατανάλωσης. Η έρευνα της KPMG κατέγραψε ότι κατασκευάζονται περίπου 9,2 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα εντός της ΕΕ.

Η Πολωνία, η Τσεχία και η Ελλάδα είχαν τις περισσότερες εφόδους σε παράνομα εργοστάσια το 2018.Η μελέτη εντόπισε 33% αύξηση στα απομιμητικά τσιγάρα – το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί ιστορικά – με την κατανάλωση να φτάνει στα 5,5 δισεκατομμύρια απομιμητικά τσιγάρα το 2018. Σε δεκαπέντε (15) από τις χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται στη μελέτη, παρατηρήθηκε αύξηση στην κατανάλωση απομιμητικών τσιγάρων, με τον μεγαλύτερο όγκο να καταγράφεται στην Ελλάδα (1,5 δισεκ. τσιγάρα) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (0,9 δισεκ. τσιγάρα).

Ο τρόπος που δρουν οι εγκληματικές οργανώσεις.
Οι εγκληματικές οργανώσεις αποκτούν μέσω του διαδικτύου τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό και αναλώσιμα. Για να αποφύγουν τους ελέγχους, τα παραπάνω αποστέλλονται μέσω των Ελευθέρων Ζωνών Εμπορίου, συνήθως από τη Μέση και Άπω Ανατολή. Με αυτό τον τρόπο στήνονται πιο γρήγορα και εύκολα τα παράνομα εργοστάσια τσιγάρων. Το ίδιο δίκτυο που χρησιμοποιείται για τα παράνομα τσιγάρα, χρησιμοποιείται και για άλλα παράνομα είδη όπως ναρκωτικά, ρούχα και φάρμακα.

*Η μελέτη Stella είναι μία ετήσια μελέτη η οποία εκτιμά το μέγεθος και την εξέλιξη της παράνομης αγοράς τσιγάρων στην ΕΕ. Η έκθεση ανατέθηκε στην KPMG από τη Philip Morris Products SA, και αφορά στη συγκέντρωση των δεδομένων για το 2018. Η μελέτη καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

ΝΕΣΤΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση σύμφωνα με τη παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δήμου Νέστου στις 13 του μηνός Ιουνίου του έτους 2014 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 12:00 μ. μ. για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση  στο μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Ενημέρωση για την τοποθέτηση πλωτής πλατφόρμας LNGστον κόλπο της Καβάλας –Έκδοση ψηφίσματος

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

MEDIA

Η κάμερα του ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ στα χωρια του Δήμου Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

To ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στον ορεινό όγκο του Δήμου Νέστου και επισκέφτηκε τα δυο κεφαλοχώρια τις περιοχής , τον Κεχρόκαμπο και την Λεκάνη , μέσα απο την κάμερα του ΙΜΑΜ βλέπουμε , μαθαίνουμε με τα λόγια και τα ματια των κατοίκων πως ειναι η ζωη στο χωριό

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Κεραμωτή Καβάλας: Η μεγαλύτερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας από ψηλά

Δημοσιεύτηκε

στις

Ήλιος, θάλασσα, κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια άμμος, η μεγαλύτερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας θυμίζει ατόλλη σε τροπικό νησί.

Η Αμμόγλωσσα Κεραμωτής ανήκει στο Δήμο Νέστου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Κεραμωτής. Η παραλία Αμμόγλωσσα Κεραμωτής βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Κεραμωτής και απέχει 40 km ΝΑ. της πόλης της Καβάλας.

Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία 2018 ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό της σχήμα που θυμίζει γλώσσα. Ήλιος, θάλασσα, κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια άμμος, θυμίζει ατόλλη σε τροπικό νησί. Η παραλία έχει μήκους 5 km έχει ένα μικρό τμήμα της, οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες, γύρω από τα beach bar, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της είναι ελεύθερο.

Στο πευκοδάσος που βρίσκεται πίσω από την παραλία, βρίσκουν καταφύγιο πολλά αποδημητικά πουλιά, όπως ο λευκοτσικνιάς και αποτελεί ιδανικό μέρος για πικ νικ. Ακριβώς απέναντι από την παραλία Αμμόγλωσσα υπάρχουν τα νησιά Θασοπούλα και Θάσος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ για τις ανάγκες του συγκροτήματος Νέστου που εδρεύει στο Παρανέστι Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του συγκροτήματος Νέστου, που εδρεύει στο δήμο Παρανεστίου του Νομού Δράμας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α ), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

2 ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ –ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων
1 ΥΕ Εργατών

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ/ΔΕΗ ή ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ…Α.Ε.) με σήμανση έκδοσης «15.02.2019» για την πρόσληψη σε Λιγνιτωρυχεία, Σταθμούς Παραγωγής (ΑΗΣ/ΥΗΣ) και αυτόνομους και τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής των νησιών (ΑΣΠ/ΤΣΠ) της ΔΕΗ ΑΕ ή της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ….Α.Ε.» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

 Η σχετική ανακοίνωση   / ΔΥΗΠ_ΣΥΓΚΡ_ΝΕΣΤΟΥ_ΣΟΧ1_2019_

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δ. Νέστου | Διενέργεια αεροψεκασμού ακμαιοκτονίας κουνουπιών

Δημοσιεύτηκε

στις

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι: 

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών έτους 2019 θα πραγματοποιηθούν  αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας (ULV) στις περιοχές του Δήμου Νέστου, εκτός κατοικημένων περιοχών, την Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 ή τη Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019, από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Οι αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ