Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση” λόγω “τραπεζικής αργίας”

Δημοσιεύτηκε

στις

Για δεύτερη φορά η “ΛαΙκή Συσπείρωση” ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον Δήμο και τους εργαζόμενους από την κύρηξη της “παίσχυντης τραπεζικής αργίας” όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

“Κύριε Πρόεδρε
Επανερχόμαστε στο προχτεσινό (από 30-5-2015) αίτημά μας για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την ενημέρωση για την οικονομική και ταμειακή κατάσταση του Δήμου και την λήψη αποφάσεων και μέτρων για την άμεση ανακούφιση των δημοτών, ειδικά των ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων κ.ο.κ.. μετά την κήρυξη της επαίσχυντης «τραπεζικής αργίας».

Ο Δήμος πρέπει με γενναιότητα και γενναιοδωρία να σταθεί στο πλευρό των φτωχότερων δημοτών, να παγώσει αμέσως και να αναστείλει για μεγάλο διάστημα κάθε διαδικασία επιβολής και είσπραξης χρεών, δικαιωμάτων, τελών κ.ο.κ., κάθε έξωση και αποβολή από δημοτικά ακίνητα, να απαιτήσει από τους συγκοινωνιακούς φορείς (Υπεραστικό και Αστικό ΚΤΕΛ, Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις, σωματείο και συνεταιρισμό ΤΑΞΙ) εκπτώσεις και μειώσεις κομίστρων.

Πρέπει, ακόμα, να εξασφαλίσουμε την απασχόληση και την μισθοδοσία όλου του προσωπικού των ευρύτερου δήμου, Δημοτικών Υπηρεσιών, Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και κάθε είδους Νομικών Προσώπων. Εννοείται ότι πρέπει να εξετασθούν οι μέχρι τώρα καθώς και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες της διοίκησης σε επίπεδο Κ.Ε.Δ.Ε. και Ευρώπης.

Γενικότερα ακόμα και σε εθνικό επίπεδο να διεκδικήσουμε: Τώρα να διασφαλιστεί η είσπραξη ολόκληρου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου.– Η είσπραξη ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας– Η δυνατότητα ανάληψης από μικροκαταθέτες– Να παγώσουν οι δόσεις προς την εφορία για τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια– Να παγώσουν οι δόσεις προς τις τράπεζες που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια– Να παγώσει η καταβολή λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο και να μην υπάρξει καμιά διακοπή συνδέσεων– Να καταργηθούν τα διόδια, τα εισιτήρια σε όλα τα ΜΜΜ σε ολόκληρη τη χώρα– Να μην καταβάλλεται καμιά συμμετοχή σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις, που είναι απαραίτητες για τους εργαζόμενους, για το λαό, καθώς και στην προμήθεια φαρμάκων.

Όταν όλοι μιλάνε αυτές τις μέρες για «δημοκρατία», ας δούμε αν αυτή μπορεί να λειτουργήσει σε τοπικό επίπεδο τώρα που είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία.
Καβάλα 2-7-2015

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ”

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μουριαδης σε Νοτοπούλου | Σφάλμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη γέφυρα το πληρώνουμε ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Χρήστου Σπίρτζη με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητούνται ειναι και αυτό της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου ο Δήμαρχος μετέφερε στην πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου πώς ένα σφάλμα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το πληρώνει ακόμα ο Δήμος Καβάλας αναφερόμενος φυσικά στο γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθεί η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο.

Μρταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι σε συνολικότερο βαθμό η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με τις γέφυρες δίνοντας το παράδειγμα της γέφυρας του Ιάσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κατερίνα Νοτοπούλου | Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο στον τουρισμό μετά την πανδημία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Καβάλα βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2020 η πρώην Υπουργός Τουρισμού και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τον πρώην υπουργό Υποδομών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν μία σειρά επαφών με τους τοπικούς φορείς αλλά και να συνομιλήσουν με επαγγελματίες για τα θέματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο δημαρχείο Καβάλας η πρώην Υπουργός Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τον τουρισμό μετά την πανδημία.

Όσον αφορά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας η κ.  Νοτοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν εξήγησε ποτέ γιατί έκλεισε ενώ όσον αφορά τα τεστ τα οποία πραγματοποιούνται στους Βαλκάνιους τουρίστες ίδια τόνισε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολιτες δεύτερης κατηγορίας όσοι έρχονται από τα Βαλκάνια.

Περισσότερα στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL στις 22:00  το βράδυ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

ΝΕΣΤΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση σύμφωνα με τη παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δήμου Νέστου στις 13 του μηνός Ιουνίου του έτους 2014 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 12:00 μ. μ. για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση  στο μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Ενημέρωση για την τοποθέτηση πλωτής πλατφόρμας LNGστον κόλπο της Καβάλας –Έκδοση ψηφίσματος

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ιδρύεται “Κέντρο Άνοιας” στη Χρυσούπολη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, υποδέχθηκε στο δημαρχείο Νέστου το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, και το σύμβουλο του ΔΣ του Νοσοκομείου Φώτη Πασχαλίδη.

Η κοινή προσπάθεια για να λειτουργήσει στη Χρυσούπολη η μονάδα Υγείας «Κέντρο Άνοιας» που θα εποπτεύεται ως επιχορηγούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα από τη Διεύθυνση Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Καβάλας, φαίνεται να έχει συμφωνηθεί σε πρώτο στάδιο.

Ο Δήμος Νέστου θα πρέπει να μισθώσει τον χώρο που επιλέχθηκε ως κατάλληλος και να κάνει τις σχετικές διαμορφώσεις του εσωτερικού χώρου.
Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η νέα αυτή δομή Υγείας, αναμένεται να είναι έτοιμη και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Δημότες. Στο κέντρο «Άνοιας», θα μπορούν να φιλοξενηθούν πάσχοντες, υπό την παρακολούθηση ψυχίατρου του Νοσοκομείου Καβάλας.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέστος | Αναζητούνται τρόποι επίλυσης ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες

Δημοσιεύτηκε

στις

Λίγες ημέρες μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε 3000 και πλέον στρέμματα του κάμπου στο Δήμο Νέστου, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 29-05-2020 συνάντηση με μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Χρυσούπολης, Προέδρου Συσκευαστηρίων και Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) συζητώντας πιθανούς τρόπους επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο του Δήμου Νέστου.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΝΕΣΤΟΣ

Προσλήψεις στο Δήμο Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

O Δήμος Νέστου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά
δύο (2) ατόμων, για την υλοποίηση της πράξης “ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ 2014 – 2020» – ΑΞΟΝΑΣ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ – ΕΚΤ», στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΥνεστία» Δήμου Νέστου, που εδρεύει στη Χρυσούπολη Ν. Καβάλας.

Ειδικότητες: ΠΕ/ ΤΕ Κοινωνικών-Λειτουργών, ΠΕ Οικονομολόγων

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Νέστου | Tablet και μάσκες στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Νέστου φροντίζει για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ο Δήμος Νέστου διά του προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κογκαλίδη Ζήση παρέδωσε σήμερα στους διευθυντές των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας 53 tablet και 2 μάσκες πλενόμενες ενεργού άνθρακα για κάθε μαθητή έτσι ώστε να καλύπτονται οι οδηγίες του Υπουργείο Παιδείας και του ΕΟΔΥ, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες ξεκίνησαν με την απολύμανση των χώρων διδασκαλίας, την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων των κτιρίων και την διαδικασία τοποθέτησης αντισηπτικών στις ανάλογες αίθουσες, καθώς και μηχανισμών με αντισηπτικό υγρό στις εισόδους των κτιρίων οι οποίες είχαν προηγηθεί. Η καθαριότητα των εσωτερικών χώρων συνεχίζεται σε καθημερινή βάση με διπλές βάρδιες των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων όπως προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Νέστου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ