Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση” λόγω “τραπεζικής αργίας”

Για δεύτερη φορά η “ΛαΙκή Συσπείρωση” ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον Δήμο και τους εργαζόμενους από την κύρηξη της “παίσχυντης τραπεζικής αργίας” όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

“Κύριε Πρόεδρε
Επανερχόμαστε στο προχτεσινό (από 30-5-2015) αίτημά μας για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την ενημέρωση για την οικονομική και ταμειακή κατάσταση του Δήμου και την λήψη αποφάσεων και μέτρων για την άμεση ανακούφιση των δημοτών, ειδικά των ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων κ.ο.κ.. μετά την κήρυξη της επαίσχυντης «τραπεζικής αργίας».

Ο Δήμος πρέπει με γενναιότητα και γενναιοδωρία να σταθεί στο πλευρό των φτωχότερων δημοτών, να παγώσει αμέσως και να αναστείλει για μεγάλο διάστημα κάθε διαδικασία επιβολής και είσπραξης χρεών, δικαιωμάτων, τελών κ.ο.κ., κάθε έξωση και αποβολή από δημοτικά ακίνητα, να απαιτήσει από τους συγκοινωνιακούς φορείς (Υπεραστικό και Αστικό ΚΤΕΛ, Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις, σωματείο και συνεταιρισμό ΤΑΞΙ) εκπτώσεις και μειώσεις κομίστρων.

Πρέπει, ακόμα, να εξασφαλίσουμε την απασχόληση και την μισθοδοσία όλου του προσωπικού των ευρύτερου δήμου, Δημοτικών Υπηρεσιών, Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και κάθε είδους Νομικών Προσώπων. Εννοείται ότι πρέπει να εξετασθούν οι μέχρι τώρα καθώς και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες της διοίκησης σε επίπεδο Κ.Ε.Δ.Ε. και Ευρώπης.

Γενικότερα ακόμα και σε εθνικό επίπεδο να διεκδικήσουμε: Τώρα να διασφαλιστεί η είσπραξη ολόκληρου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου.– Η είσπραξη ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας– Η δυνατότητα ανάληψης από μικροκαταθέτες– Να παγώσουν οι δόσεις προς την εφορία για τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια– Να παγώσουν οι δόσεις προς τις τράπεζες που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια– Να παγώσει η καταβολή λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο και να μην υπάρξει καμιά διακοπή συνδέσεων– Να καταργηθούν τα διόδια, τα εισιτήρια σε όλα τα ΜΜΜ σε ολόκληρη τη χώρα– Να μην καταβάλλεται καμιά συμμετοχή σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις, που είναι απαραίτητες για τους εργαζόμενους, για το λαό, καθώς και στην προμήθεια φαρμάκων.

Όταν όλοι μιλάνε αυτές τις μέρες για «δημοκρατία», ας δούμε αν αυτή μπορεί να λειτουργήσει σε τοπικό επίπεδο τώρα που είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία.
Καβάλα 2-7-2015

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ”

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι θα μέτρα πυροπροστασίας θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Καβάλας

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Καβάλας  με θέμα την υποχρεωτική προληπτική πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου του 2024 , καλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν στις νομικές διατάξεις και να προχωρήσουν στην λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας στις ιδιοκτησίες τους.

Παρόντες ο Δήμαρχος Καβάλας , Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κύριος Κυριάκος Σταυρίδης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αλέξης Γούλας  αλλά και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας για την πυροπροστασία κύριος Γιώργος Τσακαλίδης.

Μέσα από την συνέντευξη τους, οι ίδιοι  έδωσαν συμβουλές για το τι θα πρέπει να ακολουθηθεί κυρίως για τις ιδιοκτήσιες πλησίον δασικών εκτάσεων, αλλά και ακάλυπτων χωρών τονίζοντας πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωράει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου, καταλογίζεται όμως αντίστοιχα το πρόστιμο  και η δαπάνη για τον καθαρισμό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΕΣΤΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Νέστου

Σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση σύμφωνα με τη παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Δήμου Νέστου στις 13 του μηνός Ιουνίου του έτους 2014 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 12:00 μ. μ. για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση  στο μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Ενημέρωση για την τοποθέτηση πλωτής πλατφόρμας LNGστον κόλπο της Καβάλας –Έκδοση ψηφίσματος

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Π.Ε Καβάλας | Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά ( ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς ) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων,

α) στον ποταμό Νέστο,

β) στα Τενάγη Φιλίππων,

γ) στα αρδευτικά κανάλια,

δ) στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μοναστηράκι Νέστου

Εθελοντές και Πυροσβεστική έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από κάψιμο χόρτων στην περιοχή σε κοντινό χωράφι και επεκτάθηκε λόγω του αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμη και σπίτια.

Φωτογραφία Παρασκευάς Σναιντεράιτ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά σε χωράφι στο Μοναστηράκι Νέστου

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χωράφι στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Στο συμβάν επιχειρούν οχήματα της Π.Υ Χρυσούπολης και ένα όχημα της Π.Υ Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en