Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι ψηφίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

image_print

«Θα προτιμούσατε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης;». Αυτή είναι η απλή ερώτηση  που θέτει η Pollfish, μια εταιρεία τεχνολογίας – μέλος της Esomar, στους πολίτες των 18 κρατών που μαζί με την Ελλάδα συμμετέχουν στην Ευρωζώνη.

Tα στοιχεία είναι διαθέσιμα όπως διαμορφώνονται σε real time και όπως φαίνεται στα περισσότερα κράτη η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως δεν θα πρέπει να υπάρξει GREXIT. Υπάρχουν όμως και κράτη που η εικόνα είναι αρκετά διαφορετική. Για να μιλήσουμε με επίκαιρους όρους, το «ΝΑΙ» επικρατεί σε 15 χώρες, το «ΟΧΙ» σε δυο ενώ παρατηρείται αυτή την στιγμή και μια περίεργη ισοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παρουσιάζονται να επιθυμούν οι περισσότεροι πολίτες  σε Αυστρία (51,43%), Βέλγιο (57,58%), Κύπρο(66,67%), Γερμανία (51,5%)Εσθονία (57,89%), Ισπανία (52,2%),  Γαλλία (47,37%), Ιρλανδία (64,52%) Ιταλία (58,82%), Λιθουανία (48,47%), Λετονία (46,15%), Λουξεμβούργο (100% αλλά με πολύ μικρό δείγμα) Ολλανδία (45%), Πορτογαλία (70,51%) και Σλοβενία (53,85%)

Εντελώς διαφορετική εικόνα υπάρχει στην Φινλανδία όπου το 38,1% θεωρεί προτιμότερο ένα GREXIT ενώ το 40% αγγίζει το αντίστοιχο ποσοστό στην Σλοβακία.

Τέλος, στην Μάλτα υπάρχει αυτή την στιγμή ισοψηφία με το «ΝΑΙ» και «ΟΧΙ» να συγκεντρώνουν έκαστο το 28,57% των «ψήφων». Βέβαια, νικητής στην διαδικασία είναι το «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» με 42,86%

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα όπως διαμορφώνονται σε real time σε κάθε χώρα

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράταση έως τις 22 Ιουνίου για τον καθαρισμό οικοπέδων – Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα

image_print

Μικρή παράταση στην προθεσμία καθαρισμού των οικοπέδων έδωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν πλέον περιθώριο έως και τις 22 Ιουνίου για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία αξιολόγησε τα πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα. Παράλληλα, το Υπουργείο απευθύνει έκκληση στους πολίτες να επισπεύσουν τις εργασίες καθαρισμού, καθώς οι καιρικές συνθήκες που αναμένονται το επόμενο διάστημα αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αβεβαιότητα για το μέλλον των ΕΛΤΑ στη Χρυσούπολη

image_print

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Χρυσούπολη μετά τις πληροφορίες για το επικείμενο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος των ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης του οργανισμού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες, το ταχυδρομικό έργο πρόκειται να μεταφερθεί σε ιδιώτη συνεργάτη, ενώ το υφιστάμενο κατάστημα οδηγείται σε παύση λειτουργίας, προκαλώντας αντιδράσεις από κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό, καθώς το κατάστημα των ΕΛΤΑ εξυπηρετεί καθημερινά πολίτες για πληρωμές λογαριασμών, συντάξεις, εργόσημα, ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Παρότι από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ φέρεται να διαβεβαιώνεται ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται μέσω ταχυδρομικού πρακτορείου με διευρυμένο ωράριο, αρκετοί κάτοικοι εκφράζουν φόβους για υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και απώλεια της άμεσης παρουσίας του δημόσιου ταχυδρομείου στην περιοχή.

Μετά από παρεμβάσεις και επαφές με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, δόθηκε προσωρινή παράταση στη λειτουργία του καταστήματος, χωρίς ωστόσο να έχει ανατραπεί ο σχεδιασμός για τη μεταφορά του έργου σε ιδιώτη. Η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη δήλωσε ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και ότι δεν προβλέπονται απολύσεις του υπάρχοντος προσωπικού.

Την ίδια ώρα, το θέμα έλαβε και ευρύτερες διαστάσεις, καθώς μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Χρυσούπολη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κλείσιμο της υπηρεσίας. Η κινητοποίηση είχε στόχο να αναδείξει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για την τοπική κοινωνία η απομάκρυνση μιας δημόσιας υπηρεσίας από μια επαρχιακή πόλη και να στηρίξει το αίτημα για διατήρηση της λειτουργίας του καταστήματος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο για την οριστική τύχη του υποκαταστήματος, με κατοίκους και φορείς να ζητούν σαφείς απαντήσεις για το μέλλον των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Χρυσούπολη και να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύγκρουση δύο νταλικών στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Νέας Καρβάλης

image_print

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιουνίου στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Νέας Καρβάλης, όταν δύο νταλίκες συγκρούστηκαν υπό συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα βαρέα οχήματα, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να διασφαλίσουν την ομαλή διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία, με τους οδηγούς να καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του ατυχήματος ή για τυχόν τραυματισμούς.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σταδιακά μετά την απομάκρυνση των οχημάτων από το οδόστρωμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en