Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνάντηση Κοτζιά με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό την Τρίτη

image_print

Συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Jane Holl Lute, θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αύριο Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου στις 16:00, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε στο Όσλο με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Ίνε Μαρί Έρικσεν. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών τους, τόσο στην κατ´ιδίαν μεταξύ τους συνάντηση όσο και στις διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποτέλεσαν η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας καθώς και οι εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια. Περιοχή για την οποία άλλωστε η Νορβηγία επιδεικνύει διαχρονικά αυξημένο ενδιαφέρον, χρηματοδοτώντας πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και η εδραίωση του Κράτους Δικαίου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  ανέπτυξε σε βάθος τις διάφορες πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι κοινή συνιστώσα της Ελλάδος και της Νορβηγίας είναι η προώθηση μιας θετικής ατζέντας. Σε αυτή τη βάση, είναι θεμιτή και θα επιφέρει προστιθέμενη αξία η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επί σειράς θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των οποίων, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και το μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης όπου οι δύο πλευρές θα ήταν σκόπιμο να ανταλλάσσουν απόψεις. Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών  ανέλυσε τους συσχετισμούς και τις προκλήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων, τόσο στο εσωτερικό των χωρών που τα απαρτίζουν όσο και ως προς την ευρωπαϊκή τους πορεία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συμφωνία των Πρεσπών και τις προοπτικές που αυτή διανοίγει για τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, αλλά και για την εν γένει συνεργασία και σταθερότητα μίας ιστορικά ασταθούς περιοχής.

Παράλληλα ο Ν. Κοτζιάς  δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το μέλλον της Ευρώπης οφείλει να μας απασχολήσει όλους, κράτη μέλη της Ένωσης αλλά και συνδεδεμένα μέλη όπως η Νορβηγία, καθώς χώρες μικρού και μεσαίου εκτοπίσματος θα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα ώστε οι φωνές τους να συνεχίζουν να ακούγονται εντός μίας διευρυμένης ευρωπαϊκής οικογένειας. Καταλήγοντας κάλεσε την ομόλογό του να εργαστούν από κοινού για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, θεσπίζοντας, μεταξύ άλλων, τακτικότερες διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων διευθύνσεων των υπουργείων εξωτερικών σχετικά με τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά της, η Νορβηγίδα ΥΠΕΞ εξήρε τις διεθνείς και περιφερειακές πρωτοβουλίες της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μέσω αυτών ενισχύεται η σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συμφωνία των Πρεσπών υπήρξε καταλυτική. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι η χώρα μας έχει αναδειχθεί ως ιδιαίτερα δραστήρια τόσο στις υποθέσεις της περιοχής μας όσο και σε ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Χαιρετίζοντας την σχετική κινητικότητα, εξέφρασε την επιθυμία της χώρας της να συμμετάσχει ενεργότερα στις ελληνικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Ν. Κοτζιά για την πρόσκληση που της απηύθυνε να επισκεφθεί την Ελλάδα, την οποία και αποδέχτηκε, δεσμευόμενη να έλθει στην Αθήνα εντός του 2018, σε αμοιβαίως συμφωνημένη ημερομηνία.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να καταγράψουν σειρά πεδίων που προσφέρονται για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, όπως ενδεικτικά η ναυτιλία. Οι κ.κ. Κοτζιάς και Σόρενσεν θα συναντηθούν εκ νέου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Όσλο από το 2011, ο Ν. Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Πρώτο Αντιπρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του νορβηγικού κοινοβουλίου, προερχόμενους από το Συντηρητικό Κόμμα. Οι τελευταίοι χαιρέτησαν την έξοδο της Ελλάδος από τα μνημόνια τονίζοντας τις θετικές προοπτικές που αυτή δημιουργεί για την σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας. Επιπλέον χαιρέτησαν τη συμφωνία των Πρεσπών εκφράζοντας ενδιαφέρον για τα επόμενα βήματα που αυτή προβλέπει.

Περαιτέρω, η συζήτηση περιεστράφη στις σχέσεις Ελλάδος με την Τουρκία καθώς και στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό προσφυγικό. Ως προς το τελευταίο, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν θαυμασμό για τον τρόπο που η κυβέρνηση και η κοινωνία αντιμετώπισαν το κρίσιμο αυτό θέμα.

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Όσλο, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές,  επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και έθεσε τα θεμέλια για την εμβάθυνση της συνεργασίας και τη δημιουργία συνεργειών σε τομείς όπου υπάρχει έντονο αμοιβαίο ενδιαφέρον.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Νέα ώθηση στα δύο Δικαστικά Μέγαρα

Κομοτηνή-συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το νέο και το ιστορικό Δικαστικό Μέγαρο
image_print

Νέα ώθηση αποκτούν οι διαδικασίες για το νέο και το ιστορικό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, έπειτα από συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Σοφία Μιχαλιτσούδη, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

Από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, Πέλοψ Λάσκος, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση της αναβάθμισης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής και η δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για τη διάσωση και ανάπλαση του ιστορικού Δικαστικού Μεγάρου της πόλης.

Δημοπράτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου έως το τέλος του 2026

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να προχωρήσουν έως το τέλος του έτους η έγκριση της χρηματοδότησης και η δημοπράτηση του έργου για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική για την αναβάθμιση των δικαστικών υποδομών της Ροδόπης και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών.

Το σχέδιο για το ιστορικό Δικαστικό Μέγαρο

Παράλληλα, κατατέθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΤΑΧΔΙΚ και της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η προγραμματική σύμβαση αφορά τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης.

Όπως είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και του Γενικού Γραμματέα στην Κομοτηνή, οι σχετικές ενέργειες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η δήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον αρμόδιο Υφυπουργό Δικαιοσύνης και καλό φίλο Γιάννη Μπούγα για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Φλωρίδη για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους. Σχεδιάζουμε όλοι μαζί. Διεκδικούμε συστηματικά. Συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογό μας και προωθούμε αιτήματα για τα οποία παλεύουμε εδώ και χρόνια. Πιστεύω ότι επιταχύνουμε την αναβάθμιση των δικαστικών μας υποδομών και αναδεικνύουμε τα ιστορικά τοπόσημα της περιοχής μας. Τα παρακολουθούμε από κοντά ώσπου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάθε βήμα μετράει.»

Η δήλωση της Σοφίας Μιχαλιτσούδη

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Σοφία Μιχαλιτσούδη, δήλωσε:

«Συνεχίζοντας τις προσπάθειες ετών του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, βρεθήκαμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να καταθέσουμε το σχέδιο για τη διάσωση του ιστορικού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Η ηγεσία του Υπουργείου, τηρώντας τη δέσμευσή της, προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες, ώστε να σωθεί το τοπόσημο της πόλης. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία συνεισφέρει, μέσω της αναπτυξιακής της εταιρείας, στην εκπόνηση των απαιτούμενων ενεργειών.»

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Μπαράν – «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία»

Ξάνθη-η απάντηση του Υπουργείου και η παρέμβαση Μπουρχάν Μπαράν για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία
image_print

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Ξάνθης, ο βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν επανέρχεται στο θέμα, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για το επίπεδο προστασίας της περιοχής απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι η απάντηση του Υπουργείου δεν περιλαμβάνει σαφές χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων έργων, αλλά κυρίως αναφορές σε σχέδια, εγκυκλίους και διοικητικές διαδικασίες.

Παράλληλα, στην επίσημη απάντηση επιβεβαιώνεται ότι ο Δήμος Τοπείρου και οι Δημοτικές Κοινότητες Μάνδρας και Αβδήρων εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαχείριση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2026.

Το Υπουργείο αναφέρεται επίσης στην εκπόνηση Master Plan αντιπλημμυρικής προστασίας μέσω του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», καθώς και στα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που εφαρμόζονται στην περιοχή, όπως η επιτήρηση με drone, η εγκατάσταση υδατοδεξαμενών και οι έλεγχοι σε υδροστόμια, πυροφυλάκια και δασικό οδικό δίκτυο.

Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο Τύπου του Μπουρχάν Μπαράν και στη συνέχεια τα βασικά σημεία της απάντησης του Υπουργείου.

Δελτίο Τύπου Μπουρχάν Μπαράν

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία της Ξάνθης

Η απάντηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην υπ. αριθμ. 6180/15-06-2026 κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσα επιβεβαιώνει, δυστυχώς, την έντονη ανησυχία μου για το επίπεδο θωράκισης της Ξάνθης απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Αντί να δοθούν σαφείς απαντήσεις για συγκεκριμένα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, το μεγαλύτερο μέρος της απάντησης εξαντλείται στην παράθεση εγκυκλίων, νομοθετικών προβλέψεων, διοικητικών διαδικασιών και σχεδίων. Οι πολίτες, όμως, δεν αισθάνονται ασφαλείς με αναφορές σε πρωτόκολλα και σχεδιασμούς επί χάρτου. Αισθάνονται ασφαλείς μόνο όταν βλέπουν έργα να υλοποιούνται.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, διότι το ίδιο το Υπουργείο παραδέχεται ότι ο Δήμος Τοπείρου και περιοχές του Δήμου Αβδήρων εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι συνέπειες των πλημμυρών δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Η πραγματικότητα αυτή αποδεικνύει ότι οι τοπικές κοινωνίες συνεχίζουν να βιώνουν τις συνέπειες των καταστροφών χωρίς την ουσιαστική κρατική παρέμβαση που απαιτείται.

Την ίδια στιγμή, αντί να παρουσιάζεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ώριμων έργων, το Υπουργείο παραπέμπει σε ένα μελλοντικό Master Plan αντιπλημμυρικής προστασίας, για το οποίο ακόμη αναμένονται οι απαιτούμενες διαδικασίες. Η Ξάνθη, όμως, δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλο σχεδιασμούς χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αντίστοιχα, στο σκέλος της αντιπυρικής προστασίας, η μοναδική ουσιαστική αναφορά αφορά τη λειτουργία drone επιτήρησης και την εγκατάσταση υδατοδεξαμενών. Τα μέσα αυτά είναι χρήσιμα, αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ολοκληρωμένη πρόληψη, τα έργα υποδομής, τον καθαρισμό ρεμάτων και δασικών εκτάσεων, τη συντήρηση των υποδομών και την ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου του τόπου μας δεν μπορεί να παραμένει στις εξαγγελίες. Απαιτεί πράξεις, ευθύνη και πολιτική βούληση.

Τι αναφέρει η απάντηση του Υπουργείου

Στην επίσημη απάντηση προς τη Βουλή, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζει ότι ο βασικός του ρόλος αφορά τον συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στην πρόληψη, την ετοιμότητα και τη διαχείριση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης αναφέρονται τα εξής:

  • Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Τοπείρου παρατείνεται έως τις 5 Νοεμβρίου 2026, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαχείριση των συνεπειών από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις της 5ης Φεβρουαρίου 2026.
  • Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις Δημοτικές Κοινότητες Μάνδρας και Αβδήρων παρατείνεται έως τις 13 Νοεμβρίου 2026, λόγω των συνεπειών από πλημμύρες και παράκτια διάβρωση που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα της 14ης και 15ης Φεβρουαρίου 2026.
  • Οι αποφάσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς να προχωρούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε δράσεις και έργα πολιτικής προστασίας, όπως αποκαταστάσεις υφιστάμενων υποδομών.
  • Στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» περιλαμβάνεται δράση για την εκπόνηση Master Plan έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 16 Νοεμβρίου 2026 και αναμένεται η υποβολή του Τεχνικού Δελτίου Πράξης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
  • Για την αντιπυρική περίοδο 2026 λειτουργεί drone επιτήρησης στην πόλη της Ξάνθης, ενώ έχουν τοποθετηθεί υδατοδεξαμενές σε καίρια σημεία του νομού.
  • Υπάρχουν επίσης διαταγές του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για ελέγχους υδροστομίων, υδατοδεξαμενών, πυροφυλακίων και δασικού οδικού δικτύου, καθώς και για επικαιροποίηση των σχεδίων επέμβασης.

Το Υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι για ζητήματα που δεν εμπίπτουν στις δικές του αρμοδιότητες, η απάντηση διαβιβάστηκε στα Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καβάλα: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Μορφίδης

Καβάλα - Παραίτηση Κώστα Μορφίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ - 2026
image_print

Καβάλα: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Μορφίδης

Την παραίτησή του από όλα τα κομματικά αξιώματα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026 ο πρώην βουλευτής Καβάλας, Κώστας Μορφίδης. Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος γνωστοποίησε την αποχώρησή του με δημόσια δήλωση, στην οποία ασκεί έντονη κριτική στις εσωκομματικές εξελίξεις και στις προσωπικές στρατηγικές που, όπως υποστηρίζει, οδηγούν τον πολιτικό χώρο σε νέα απαξίωση.

Ο Κώστας Μορφίδης υπήρξε για πολλά χρόνια ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, έχοντας διατελέσει βουλευτής και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Αποχώρηση από όλα τα κομματικά αξιώματα

Με τη δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., από τη θέση του διευθυντή Προσωπικού και Πόρων, καθώς και από τα διοικητικά συμβούλια του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», της εφημερίδας «Αυγή» και της οργάνωσης «Αλληλεγγύη Παντού».

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την πλήρη αποχώρησή του από τις οργανωτικές και διοικητικές ευθύνες που είχε αναλάβει στο κόμμα.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, χρησιμοποιώντας τη φράση «αδυνατώ να υπηρετήσω αυτή τη δυστοπία».

Αναδρομή στην πολιτική του διαδρομή

Στη δήλωσή του, ο Κώστας Μορφίδης αναφέρεται στη μακρά παρουσία του στον χώρο της Αριστεράς, από την ίδρυση του Ενιαίου Συνασπισμού μέχρι τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Υποστηρίζει ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή υπηρέτησε τις συλλογικές αρχές του κόμματος, επιλέγοντας, όπως σημειώνει, το «εμείς» αντί του «εγώ».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην περίοδο που ακολούθησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος. Ασκεί κριτική στην προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι οδήγησε σε απαξίωση των αρχών και των αξιών του χώρου.

Αιχμές για προσωπικές στρατηγικές

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας αναφέρεται και στην περίοδο της ηγεσίας του Σωκράτη Φάμελλου, σημειώνοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια καταβλήθηκαν προσπάθειες για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κόμματος, την οικονομική του εξυγίανση και τη σταθερή πολιτική του παρουσία.

Ωστόσο, εκτιμά ότι αυτές οι προσπάθειες υπονομεύονται από στελέχη που προτάσσουν προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιοτελείς επιδιώξεις.

Στη δήλωσή του κάνει λόγο για «υπερτροφικά εγώ», προσωπικές στρατηγικές και συμπεριφορές που, κατά την άποψή του, απομακρύνουν το κόμμα από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Επιμένει στην ενότητα της Αριστεράς

Παρά την παραίτησή του, ο Κώστας Μορφίδης δηλώνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη ενότητας των δυνάμεων της Αριστεράς.

Όπως επισημαίνει, μόνο μέσα από μια ευρύτερη ενωτική προσπάθεια μπορεί να δοθεί απάντηση στα σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η αποχώρησή του αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, καθώς πρόκειται για στέλεχος με πολυετή πολιτική και οργανωτική παρουσία στον χώρο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en