Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σάββας Μιχαηλίδης | «ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

Αντιδράσεις υπάρχουν από την αντιπολίτευση στον Δήμο Νέστου (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ) όσον αφορά τον τρόπο εκμετάλλευσης της γεωθερμίας. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σάββας Μιχαηλίδης, με αφορμή τα εγκαίνια της εταιρείας Selecta Hellas που παράγει καλωπιστικά φυτά με την βοήθεια του γεωθερμικού πεδίου στο Ερατεινό, έστειλε Δελτίο Τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Καβάλας και κατηγορεί την σημερινή διοίκηση του κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ότι συνήνεσε ώστε η συγκεκριμένη εταιρεία να εγκατασταθεί εκτός δικτύου του έργου και με εκτροπή να λειτουργεί εγκαταστάσεις (Γεώτρηση & θερμικό Σταθμό ) που προοριζόταν για τους Αγρότες της περιοχής.

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται χαρακτηριστικά…

«Η Γεωθερμική ενέργεια προορίζονταν να αναδείξει τα οικονομικά οφέλη της στους αγρότες της περιοχής Ερατεινού στα πλαίσια ενός φιλόδοξου και καινοτόμου σχεδίου. Το έργο ‘’πιλότος’’ που θα αναδείκνυε την ωριμότητα της χώρας μας στην δημιουργία ενεργειακών υποδομών μεγάλης κλίμακας επ’ ωφέλεια μεγάλων περιοχών με κύρια ασχολία στον πρωτογενή τομέα σε εφαρμογή της οικονομικής θεώρησης της ‘’Οικονομίας Κλίμακας’’ αποτελεί παρελθόν.

Η χρηματοδότηση με 8.7 εκ. € (χωρίς ΦΠΑ) από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ΠΟΥ ΠΊΣΤΕΨΕ στην πρόταση μας ότι μπορεί στον εύφορο κάμπο του Νέστου να πετύχει το επιχειρησιακό σχέδιο που ο Δήμος Νέστου κατέθεσε στην επιτροπή το 2013 και ενέκρινε την χρηματοδότηση με 97% τελείωσε άδοξα από τους πρόχειρους και επιπόλαιους, χειρισμούς του κ. Τσομπανόπουλου και των συμβούλων- συνεργατών του. Μάρτυρες στην τελετή σύσσωμη η ηγεσία αριστερό δεξιών που έτρεξαν στα εγκαίνια και με απόλυτη ελαφρότητα εξήραν την επιτυχία μιας επένδυσης που υπό άλλους όρους θα ήταν καλοδεχούμενη, όπως και κάθε άλλη επένδυση που θα πλήρωνε για την κατασκευή των υποδομών που απαιτεί η λειτουργία της (Γεώτρηση- θερμικό Σταθμό ). Με την( κατ΄ ουσίαν) παραχώρηση από την Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου των υποδομών του έργου κατά αποκλειστικότητα, παραβιάσαμε τον πρώτο βασικό κανόνα από αυτούς που δεσμευτήκαμε έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν θα παραβιάζαμε αυτόν του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η εταιρεία εγκαταστάθηκε εκτός δικτύου του έργου και με εκτροπή λειτουργεί εγκαταστάσεις (Γεώτρηση & θερμικό Σταθμό ) που προοριζόταν για τους Αγρότες της περιοχής. Η δεύτερη βασική μας δέσμευση που δεν τηρήσαμε, βρίσκετε στην παράγραφο 2.1 που περιγράφει τους στόχους του έργου και αφορούσε την χρησιμοποίηση της ενέργειας αποκλειστικά από Γεωργούς που είναι ιδιοκτήτες της γης όπου και κατασκευάστηκε το δίκτυο διανομής. Καταστρατήγησαν το άρθρο 107 και 108 παρ 3 της συνθήκης (ΣΛΕΕ) όπου μνημονεύεται στους όρους έγκρισης της χρηματοδότησης στο άρθρο (85),«η Επιτροπή εκτιμά κατά πόσον το μέτρο ενίσχυσης

  • στοχεύει στην επίτευξη σαφώς καθορισμένου στόχου κοινού ενδιαφέροντος,
  • αποτελεί πρόσφορο μέσο για την επίτευξη του στόχου κοινού ενδιαφέροντος,
  • λειτουργεί ως κίνητρο(δηλαδή επιφέρει αλλαγή στην συμπεριφορά του δικαιούχου),
  • είναι αναλογικό ( δηλαδή δεν συνεπάγεται υπεραντιστάθμιση για τον δικαιούχο),
  • προκαλεί στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και επηρεάζει το ενδοενωσιακό εμπόριο σε περιορισμένο βαθμό, με αποτέλεσμα το συνολικό ισοζύγιο να είναι θετικό.»

Πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται ότι εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περιοχή, η θερμική ενέργεια μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε αλλού. Εν κατακλείδι, στην Απόφαση « η Επιτροπή υπενθυμίζει στις Ελληνικές αρχές ότι, σύμφωνα με το άρθρο 108 παρ.3 της ΣΛΕΕ, τα σχέδια επαναχρηματοδότησης , τροποποίησης ή μεταβολής του εν λόγω σχεδίου πρέπει να κοινοποιούνται στην Επιτροπή δυνάμει των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ)αριθμ.794/2004 για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ.659/1999 για την θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του άρθρου 93 (πλέον 108 ) της συνθήκης ΣΛΕΕ».

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι μεθοδεύσεις αυτές που στην πράξη υφαρπάζουν το έργο από τους δικαιούχους και θεωρούν ότι εύκολα τους παραπλάνησαν, (λόγω της εξειδίκευσης του αντικειμένου) Γεωργούς και Ακτήμονες σύντομα θα διαψευστούν. Όσοι εύκολα χειροκρότησαν και μετείχαν με την πράξη τους αυτή στην προσπάθεια να νομιμοποιόσουν, είτε λόγω ιδεολογίας, είτε λόγω άγνοιας, τον νέο μοντερνισμό επαναφοράς των ‘’ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΩΝ ‘’ και την επιβολή τους στους ‘’ΚΟΛΛΗΓΟΥΣ’’ οι οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται στον αγώνα τους για επιβίωση από την επίπονη αυτή εργασία της καλλιέργειας της γης στερώντας τους ένα καλύτερο μέλλον φέρουν ακέραια την πολιτική ευθηνή.

Όσοι έχουν ενεργό ρόλο στην διαδικασία και γίνονται συμμέτοχοι στο πρόδηλο άλλοθι που επιχειρεί να κατασκευάσει, η διοίκηση του κ. Τσομπανόπουλου, επικαλούμενη την δήθεν αδιαφορία των ντόπιων, ενώ δεν έκανε καμία προσπάθεια ενημέρωσης θα είναι υπόλογοι στην κοινωνία αλλά και στην δικαιοσύνη στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση και κάθε εμπλεκόμενο που συμμετείχε με οποιαδήποτε σχέση καθώς μεθοδευμένα αντί να προσπαθήσουν την λειτουργία αγροτικής τηλεθέρμανσης στο δίκτυο που καλύπτει 1500 στρ. και υποστηρίζεται από τις γεωτρήσεις και τους θερμικούς σταθμούς που κατασκευάστηκαν για αυτό, στοχεύοντας να αναδείξουμε( όπως προέβλεπε το αρχικό μας σχέδιο που ‘’κατακρεούργησαν’’) την ανάγκη να ενταχθούν και τα υπόλοιπα 14 χιλ στρέμματα σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να προκηρύξουν επιδοτούμενα προγράμματα για τους αγρότες που θα το τολμούσαν αφού προηγουμένως θα είχαν ενεργοποιήσει την σύμβαση με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που τους κληροδοτήσαμε ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το είδος και την απόδοση διαφόρων καλλιεργειών.

Αντί αυτού με μεθοδευμένες συνοπτικές και προσχηματικές ενέργειες, δόθηκε η χρήση των υποδομών του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, της οποίας το καταστατικό και ιδιαίτερα το μετοχολόγιο αρνούνται να δώσουν στην δημοσιότητα (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;). Υπέγραψαν σύμβαση με την εταιρεία για τριάντα χρόνια χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου ( ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΩΒΟΥΛΊΟΥ της Δ.Ε.Υ.Α.Ν ή ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) και με απόλυτο θράσος μιλούν για 150 θέσεις εργασίας όταν στέρησαν από τον τόπο μας την προοπτική για 7000 θέσεις εργασίας στην λογική της πλήρους ανάπτυξης του σχεδίου μας για εκμετάλλευση όλου του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου.

ΣΤΗΝ υπογραφή της σύμβασης τότε το 2008 για την παραχώρηση εκμετάλλευσης του Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού δεν παραβρέθηκε κανείς γιατί ήταν ευκολότερο για τους σημερινούς διοικούντες να προσπαθούν να πείσουν κρίνοντας από την δική τους μέχρι τότε ανικανότητα ότι το εγχείρημα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Όταν η μοίρα τους έφερε στην διοίκηση την εποχή που κατασκευαζόταν το φιλόδοξο αυτό έργο δημιουργώντας ‘’βιβλιογραφία’’ για την αυτοδιοίκηση ανέλαβαν να αποδείξουν ότι τότε είχαν ‘’δίκαιο ‘’ και το επέτυχαν. Συγκεντρώθηκαν όλοι για το στερνό αντίο αφού κατάφεραν να φέρουν στην ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ την ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανείπωτη τραγωδία στην Ξάνθη | 17χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του!

Ο 17χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του παίρνοντας χάπια – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άφησε δυο σημειώματα στα οποία εξηγεί τους λόγους που προέβη στο απονενοημένο διάβημα .

Ανείπωτη τραγωδία στην Ξάνθη το Σάββατο 27 Απριλίου – Ο 17χρονος  διέμενε σε οικοδομή στην οδό Καβάλας με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον 17χρονο εντόπισε ο πατέρας του ενώ στο σπίτι ο αυτόχειρας άφησε δυο σημειώματα στα οποία εξηγεί τους λόγους που προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

xanthipost.gr

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά σε καλύβα στο Ελαιοχώρι του Παγγαίου

Μία καλύβα τυλίχτηκε στις φλόγες, κάτω από άγνωστες συνθήκες το μεσημέρι της Κυριακής 28 Απριλίου στο Ελαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου.

Η συγκεκριμένη καλύβα ήταν εντός δασικής έκτασης ενώ στο σημείο υπήρξε άμεση παρέμβαση της Π.Υ Ελευθερούπολης.

Επίσης στο σημείο βρέθηκε άμεσα και ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Πριονίδης.

Δείτε video και φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Γκάλοπ Marc για το ΘΕΜΑ | Περνάει τον πήχη του 33% η ΝΔ, στο Κέντρο η μάχη για τους αναποφάσιστους

Στο όριο του πήχη τον οποίο έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται η εκλογική απήχηση της κυβερνητικής παράταξης, η οποία έξι εβδομάδες πριν από την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου αναπτύσσει δυναμική που την οδηγεί στην επίτευξη του στόχου για ποσοστό αντίστοιχο με το 33,12% που είχε λάβει η Ν.Δ. στην προ πενταετίας ανάλογη αναμέτρηση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν και σε αδρές γραμμές και με εξαίρεση τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση του ΠΑΣΟΚ οι υφιστάμενοι συσχετισμοί δυνάμεων στην πρόθεση ψήφου παραμένουν αμετάβλητοι, ωστόσο, όπως προοιωνίζονται τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε για το «ΘΕΜΑ» η εταιρεία Marc, ο καθοριστικός παράγων που θα κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κατανεμηθεί το 10% του εκλογικού σώματος, το οποίο εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

PINAKAS2

Από το προφίλ της συγκεκριμένης δεξαμενής ψηφοφόρων που διερεύνησαν οι αναλυτές της εταιρείας μετρήσεων προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι (26,2%) και κεντροαριστεροί (21,8%), ενώ έχουν ποικίλη κομματική προέλευση έχοντας ψηφίσει Ν.Δ. (28%), ΣΥΡΙΖΑ (24%) και ΠΑΣΟΚ (16,7%), γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κρίσιμη μάχη θα δοθεί -κι αυτή τη φορά- για την επικράτηση στον χώρο του Κέντρου.

poll-1

Την ίδια ώρα, άλλωστε, τα κόμματα της πέραν της Ν.Δ. Δεξιάς εμφανίζονται μεν με ενισχυμένη απήχηση, πλην όμως φαίνεται ότι οι δυνάμεις τους έχουν πιάσει ταβάνι και το μόνο διακύβευμα της δικής τους προεκλογικής καμπάνιας θα είναι πιθανότατα η διεκδίκηση του 2,2% του εκλογικού σώματος που εξακολουθεί να συντάσσεται με τον σχηματισμό Σπαρτιάτες, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που κατέληξε ότι πραγματικός αρχηγός τους είναι ο έγκλειστος στις φυλακές πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναλυτικότερα, από τα ευρήματα της μέτρησης στην πρόθεση ψήφου προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης της δύναμής της, αφού συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη έρευνα της Marc κέρδισε μία μονάδα και έφτασε στο 30,6%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο από τον επόμενο στην κατάταξη αντίπαλό της. Σε ανοδική τροχιά κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέβασε κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες την απήχησή του κατά το τελευταίο τρίμηνο και με 12,8% πέρασε καθαρά δεύτερος, πλην όμως απέχει σημαντικά από τον στόχο της ανατροπής των συσχετισμών που έχει θέσει ο αρχηγός του Στέφανος Κασσελάκης.

poll-2
poll-3
Ο Βελόπουλος

Πτωτικά, στον αντίποδα, εξακολουθεί να πορεύεται το ΠΑΣΟΚ που απώλεσε 4 εκατοστιαίες μονάδες από τον περασμένο Ιανουάριο και βρίσκεται μακριά από την επιδίωξη του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να αναδειχθεί σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπό προϋποθέσεις, μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη κινδυνεύει να χάσει και την τρίτη θέση αν δεν ανακοπεί η τάση ανόδου που παρουσιάζει η Ελληνική Λύση, η οποία κέρδισε 3 μονάδες το τελευταίο τρίμηνο και μπορεί -μαζί με τη Φωνή Λογικής- να συμμετάσχει στη λεία των ψήφων των Σπαρτιατών.

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι στην εκτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών η ανώτατη τιμή την οποία υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, που είναι το 11,1%, είναι μεγαλύτερη από την κατώτατη τιμή του 10%, όπου υπολογίζεται ότι μπορεί να βρεθεί η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση την εκτίμηση της Marc για το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία, που παρουσιάζει συσπείρωση των παλαιών της ψηφοφόρων σε ποσοστό 69,2%, αναμένεται να βρεθεί στο 33,4%, αφήνοντας πολύ πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, με συσπείρωση της τάξης του 52,8%, ανεβαίνει στο 14,7%, που υπολείπεται σαφώς τόσο από το 17,83% που συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όσο, πολύ περισσότερο, από το 23,75% των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019.

Για το ΠΑΣΟΚ η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθεί πέριξ του 11,4%, που είναι πολύ κοντά στο 11,84% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, αλλά μεγαλύτερο από το 7,72% που είχε η Χαριλάου Τρικούπη στις τελευταίες ευρωεκλογές. Κερδισμένοι της αναμέτρησης θα είναι η Ελληνική Λύση, εφόσον επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για ποσοστό 9,8%, το ΚΚΕ, που υπολογίζεται να φτάσει στο 8,5%, καθώς και η Πλεύση Ελευθερίας, εφόσον φτάσει στο 5,3%.

Χαμηλότερα, αλλά πάνω από το όριο του 3%, κινείται η Νίκη, που υπολογίζεται να φτάσει στο 3,4%, και είναι το έβδομο και τελευταίο που περνά τον πήχη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και μπορεί να ελπίζει στην εκλογή ευρωβουλευτή. Κάτω από τον ίδιο πήχη φαίνεται να περνούν η Νέα Αριστερά με 2,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,4%, η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου με 2,2% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου με 1,7%.

Η υπεροχή της κυβερνητικής παράταξης προκύπτει και από ένα επιπλέον εύρημα της μέτρησης της Marc που αφορά την κομματική εγγύτητα που αισθάνονται οι πολίτες. Ειδικότερα, στο σχετικό ερώτημα, το 32,5% του δημοσκοπικού δείγματος απάντησε ότι βρίσκεται πιο κοντά στη Ν.Δ., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 12,9% και για το ΠΑΣΟΚ 10,9%. Επονται η Ελληνική Λύση με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,9%, ενώ ακόμη χαμηλότερα βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα και ένας στους 11 (10,9%) απαντά ότι δεν νιώθει κοντά σε κάποιο κόμμα.

poll-4

Πέμπτος σε δημοφιλία ο Ανδρουλάκης

Προωθητικά για τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς φαίνεται να λειτουργεί και το crash test μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει σε δημοφιλία και αποσπά πολύ μεγάλο προβάδισμα στην έκφραση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης (42,3%) και το μικρότερο στις αρνητικές γνώμες (57%) ανάμεσα στους 10 ηγέτες ισάριθμων κοινοβουλευτικών κομμάτων που μέτρησε η Marc.

Στη δεύτερη θέση (με 35,9%) κατατάσσεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου (με 33,6%). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πλασάρισμα στην τέταρτη θέση (27%) του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος προηγείται με βραχεία κεφαλή από τον Νίκο Ανδρουλάκη (26,9%) αλλά και από τον Στέφανο Κασσελάκη (25,9%). Χαμηλότερα κινούνται ο Κυριάκος Βελόπουλος (25%), ο Αλέξης Χαρίτσης (20,2%), ο Δημήτρης Νατσιός (12,8%) και ο Βασίλης Στίγκας (7,5%).

Το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού διευρύνεται σημαντικά όταν καλούνται οι πολίτες να υποδείξουν τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύονται περισσότερο στο τιμόνι της χώρας. Το 37,6% υπέδειξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ο μόνος που συγκεντρώνει ποσοστό που υπερβαίνει τη δύναμη του κόμματός του στην πρόθεση ψήφου. Πολύ πίσω στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,3% και ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5,5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4,9%, ο Δημήτρης Νατσιός με 1,5%, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 1,3%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 1% και ο Βασίλης Στίγκας με 0,4%.

Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στην κοινή γνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης οικοδομείται χάρη και στην απήχηση που βρίσκει σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. Με βάση την ψήφο που έδωσαν στις βουλευτικές εκλογές του 2023 δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται το 78% όσων ψήφισαν Ν.Δ., το 17,9% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 8,1% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η εμπιστοσύνη αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη είναι στο 38,1% και από όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ εμπιστοσύνη στον Νίκο Ανδρουλάκη εκφράζει το 38,3%. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός κερδίζει την εμπιστοσύνη του 75,5% των κεντροδεξιών, του 59,5% των δεξιών και προηγείται με 38,8% στους κεντρώους, στους οποίους η προτίμηση στον κ. Ανδρουλάκη περιορίζεται στο 8,9%, στον κ. Βελόπουλο στο 8,3% και στον κ. Κασσελάκη στο 7,4%.

poll-5
poll-6

Αντέχει η κυβέρνηση

Σε φάση ανάκαμψης της εικόνας της στην κοινή γνώμη φαίνεται να βρίσκεται και η κυβέρνηση, η οποία βελτιώνει ελαφρώς τα αποτελέσματα της αξιολόγησής της. Το 39,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι αξιολογεί θετικά τους πρώτους δέκα μήνες της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη, ενώ τον προηγούμενο μήνα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 38,6%. Υπερτερούν οι πολίτες που κάνουν αρνητική αξιολόγηση αλλά το ποσοστό τους μειώθηκε σε 59,8% από 60,5%, που ήταν στην αμέσως προηγούμενη μέτρηση. Θετικό πρόσημο βάζουν δύο στους τρεις (75,7%) που ψήφισαν Ν.Δ. πριν από έναν χρόνο, αλλά και ένας στους τέσσερις (25,2%) που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Ενώ αρνητικά βαθμολογούν την κυβέρνηση οι εννέα στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (90,2%) και των μικρότερων κομμάτων (87,1%).

Η ανατροπή, εξάλλου, που καταγράφεται στη μάχη για τη δεύτερη θέση που δίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αποτυπώνεται και στις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες όταν κλήθηκαν να εκφράσουν άποψη για το κόμμα που, κατά τη γνώμη τους, ασκεί την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση. Ενώ τον προηγούμενο μήνα η διαφορά υπέρ της Κουμουνδούρου ήταν μικρή, αφού το 12,6% είχε υποδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ και το 11,7% το ΠΑΣΟΚ, στη νέα μέτρηση η ψαλίδα της διαφοράς άνοιξε, καθώς πιο ουσιαστική θεωρεί την αντιπολίτευση από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη το 15,6% έναντι του 12,7% που πιστεύει το ίδιο για το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en