Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πόλεμο φθοράς ξεκινά ο Λαφαζάνης στον ΣΥΡΙΖΑ

image_print

Πώς εξελίσσει το σχέδιό της μέχρι τις εκλογές η Λαϊκή Ενότητα

Σε πόλεμο φθοράς κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη την προεκλογική περίοδο μέχρι την προσφυγή στις κάλπες, από τη στιγμή που έλαβε τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν ακολουθεί τον πιο ήπιο πολιτικό λόγο που υιοθέτησε από τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει η προεκλογική περίοδος να εξελιχθεί σε εμφύλιο της Αριστεράς και κλιμακώνει την πολεμική ρητορική του, κάνοντας λόγο για προσπάθεια για εκλογές εξπρες ώστε να υφαρπαγεί η ψήφος του λαού πριν αυτός καταλάβει στην πράξη τι συνεπάγεται το νέο μνημόνιο.

Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια που τους παρέχει το Σύνταγμα, επιστρέφοντας ως εκ τούτου τη διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο το πρωί της Πέμπτης. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στοχεύει αφενός στη δημοσιότητα που του δίνει προεκλογικά η διερευνητική εντολή για να προπαγανδίσει μέσα από τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς τις θέσεις του και το αντιμνημονιακό μπλοκ που επιδιώκει να σχηματίσει και αφετέρου στην καθυστέρηση του πλάνου του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο υπογράμμισε εμφατικά και τη Δευτέρα εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, επιχειρώντας να καταστήσει υπεύθυνο για τυχόν συνταγματικές δυσαρμονίες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι το νωρίτερο που μπορεί να γίνουν οι εκλογές είναι η 27η Σεπτεμβρίου.

Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξελίσσουν το σχεδιασμό τους με φόντο τις εκλογές σε πολλά και παράλληλα επίπεδα. Από τη μία πλευρά βλέπουν ένα δεύτερο κύμα φυγής να ακολουθεί τη δική τους ανεξαρτητοποίηση, μετά και την παραίτηση Κορωνάκη και τις φυγόκεντρες δυνάμεις που παρουσιάζει η τάση των «53». Ως εκ τούτου, στελέχη της Λαϊκής Ενότητας επιχειρούν προσέγγιση με τους μέχρι πρότινος συντρόφους τους, ώστε να αυξήσουν τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ εξ’ αριστερών, να παρουσιάσουν μία δυναμική υπέρ του νέου κομματικού σχηματισμού και παράλληλα ακόμα και να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη πριν τη διάλυση της παρούσας Βουλής. Κάτι τέτοιο ωστόσο σε επίπεδο βουλευτών ωστόσο μοιάζει δύσκολο, καθώς τα βέλη των «53» κατευθύνονταν τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς την Αριστερή Πλατφόρμα.

Παράλληλα, μετά το κλείδωμα της συνεργασίας με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, στη Λαϊκή Ενότητα επιχειρούν να διευρύνουν τόσο εντός του τριημέρου των διερευνητικών όσο και μέχρι την τελευταία στιγμή τις συμμαχίες που θα καταστήσουν ευρύτερο το υπό σχηματισμό αντιμνημονιακό μπλοκ με σαφή προσανατολισμό στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Έτσι, εντείνονται οι επαφές με στελέχη του ΕΠΑΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με συλλογικότητες και κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς που πλέον εκτιμάται από τη Λαϊκή Ενότητα ότι δεν μπορούν να εκφραστούν από το ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί όπως τονίζουν ένα μνημονιακό κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να ενταθεί ο πόλεμος φθοράς στις παρυφές των αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, έχοντας λειτουργήσει σε αγαστή συνεργασία στον «ανταρτοπόλεμο» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη εκλογών αναμένεται να συστράτευσή της στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Λαϊκή Ενότητα.

Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη με τον οποίο διαπίστωσαν το χάος που χωρίζει τα κόμματά τους ωστόσο συμφώνησαν στο να γίνουν οι εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου καθώς επίσης και στην πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου ακόμη και από την παρούσα Βουλή με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σέρρες: Καταγγελία για αναπηροφοβικό βίντεο influencer

Σέρρες: Καταγγελία για αναπηροφοβικό βίντεο influencer
image_print

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο Σερραίας δημιουργού περιεχομένου, στο οποίο διατυπώνονται απόψεις σχετικά με την αναπηρία και τη γονεϊκότητα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Νομού Σερρών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας το περιεχόμενο του βίντεο και κάνοντας λόγο για αναπηροφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο Τύπου:

Δελτίο τύπου του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών σχετικά με την ανάρτηση στο διαδίκτυο Σερραίας “influencer”.                                        

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απρόσκοπτη και αντιδραστική, φασίζουσας προέλευσης, ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Σερραία “influencer”. Η συγκεκριμένη εμφανίζεται αγανακτισμένη να στοχοποιεί κινητικά ανάπηρη μητέρα που πηγαίνει στην παιδική χαρά το παιδί της, ενώ στη συνέχεια απογειώνει το ρατσιστικό της ντελίριο και προς τους συνανθρώπους μας με ψυχικές ασθένειες που ‘’τολμούν’’ να δημιουργήσουν οικογένεια. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς ολόκληρο το βίντεο είναι ένας οχετός αμάθειας που στόχο έχει την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των γυναικών με αναπηρία σωματική ή ψυχική, την περιθωριοποίησή τους και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Οι σημερινές αντίξοες κοινωνικές συνθήκες,που κυριαρχούν ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης διαχρονικά πολιτικής των κυβερνήσεων, καθιστούν πραγματικό άθλο την υπερπήδηση των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Ειδικά, οι οικογένειες με χρονίως πάσχοντα άτομα αναγκάζονται να υπερνικούν αντικειμενικές δυσκολίες,χωρίς την απαραίτητη, ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη από το κράτος.

Παράλληλα όμως, σήμερα, υπάρχουν όλες εκείνες οι τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες, που θα μπορούσαν να ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, παρέχοντας δωρεάν ισότιμη πρόσβαση σε εξειδικευμένες δομές υγείας και πρόνοιας, στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, στον πολιτισμό,στην αναψυχή, στην εργασία και στην αυτόνομη διαβίωση.

Για να γίνει πραγματικότητα η δυνατότητα των συνανθρώπων μας με κινητικά ή άλλης φύσης προβλήματα που ζουν με αξιοπρέπεια κι ευημερία, να είναι ενεργοί στην κοινωνική και πολιτική ζωή, έχει αποδειχθεί και στο νομό μας ότι περνάει μόνο μέσα από την πάλη και τη διεκδίκηση, με τη συσπείρωση στους συλλόγους και την ενεργό συμμετοχή σε λαϊκές κινητοποιήσεις. 

Απέναντι στη σαπίλα αυτών των αντιλήψεων, καλούμε κάθε νέα γυναίκα, εργαζόμενη ή απόμαχο της δουλειάς, να απομονώσει ιδεολογίες αναπηροφοβικές, ρατσιστικές, φασιστικές που δεν αρμόζουν σε όποιον θέλει να λέγεται Άνθρωπος!

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταγγελία δύο Ελλήνων vloggers κατά της Ryanair: «Μας κατέβασαν από την πτήση και δεν δέχθηκαν το παράπονό μας»

Δύο ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης μετά το περιστατικό που καταγγέλλουν με πτήση της Ryanair.
image_print

Μια δυσάρεστη εμπειρία στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης καταγγέλλουν δύο Έλληνες ταξιδιωτικοί vloggers, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αποβιβάστηκαν από πτήση της Ryanair έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την επιβίβαση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, κατέγραφαν με το κινητό τους τηλέφωνο τον εαυτό τους τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη διαφωνία μεταξύ μιας επιβάτιδας και υπαλλήλου της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τις διαστάσεις χειραποσκευής.

«Μας είπαν ότι δεν θα πετάξουμε»

Όπως καταγγέλλει το ζευγάρι, υπάλληλος της Ryanair άρπαξε το κινητό τους τηλέφωνο και τους ενημέρωσε ότι, επειδή πραγματοποιούσαν βιντεοσκόπηση, δεν θα τους επιτρεπόταν να ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη πτήση.

Παρότι αρχικά επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος, όπως υποστηρίζουν, στη συνέχεια κλήθηκε η ασφάλεια του αεροδρομίου και τους ζητήθηκε να αποβιβαστούν. Παράλληλα, απομακρύνθηκαν και οι αποσκευές τους από το αεροσκάφος.

Καταγγέλλουν ότι δεν τους δόθηκε φόρμα παραπόνων

Οι δύο ταξιδιώτες αναφέρουν ακόμη ότι, μετά το περιστατικό, απευθύνθηκαν στο γκισέ της Ryanair ζητώντας να υποβάλουν επίσημο παράπονο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, υπάλληλος της εταιρείας αρνήθηκε να τους δώσει τη σχετική φόρμα, υποστηρίζοντας ότι είχαν προσβάλει συνάδελφό του.

Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, το ζευγάρι παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης χωρίς να ταξιδέψει με την προγραμματισμένη πτήση.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημη τοποθέτηση της Ryanair σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καύσωνα: Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη

Θερμόμετρο σε υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα στην Ελλάδα
image_print

Σε συνθήκες έντονου καύσωνα θα παραμείνει η χώρα την Τετάρτη 22 Ιουλίου, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο δελτίο καιρού και πορτοκαλί προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το θερμό κύμα αναμένεται να κορυφωθεί κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Πού θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, οι μέγιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης προβλέπεται να φτάσουν:

  • Στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς και τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην ανατολική Στερεά τους 41 με 42 βαθμούς.
  • Στην Αττική τους 40 με 41 βαθμούς.
  • Στην ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ έχει γνωστοποιήσει ότι το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, με βάση τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Σκόνη και ενίσχυση των ανέμων

Το ιδιαίτερα θερμό σκηνικό θα συνοδεύεται από μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να αναμένονται στα δυτικά και κεντρικά τμήματα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Από το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των βόρειων και βορειοδυτικών ανέμων στις Κυκλάδες και στο βόρειο Αιγαίο.

Πιθανότητα καταιγίδων στη Μακεδονία και τη Θράκη

Παρά τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.

Βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θράκη. Σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στους 41,4 βαθμούς η υψηλότερη θερμοκρασία της Τρίτης

Η θερμοκρασία έφτασε την Τρίτη 21 Ιουλίου στους 41,4 βαθμούς Κελσίου στην Ωλένη Ηλείας, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Συνολικά, 18 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, ενώ σε 167 σταθμούς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 37 βαθμούς.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας, να καταναλώνουν αρκετό νερό και να περιορίζουν τις έντονες σωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα όταν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Διευκρίνιση: Η αναφορά σε θερμοκρασία 52 βαθμών στο αρχικό κείμενο αποτελεί προφανές τυπογραφικό λάθος. Η πρόγνωση κάνει λόγο για 41 έως 42 βαθμούς στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en