Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πόλεμο φθοράς ξεκινά ο Λαφαζάνης στον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς εξελίσσει το σχέδιό της μέχρι τις εκλογές η Λαϊκή Ενότητα

Σε πόλεμο φθοράς κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη την προεκλογική περίοδο μέχρι την προσφυγή στις κάλπες, από τη στιγμή που έλαβε τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν ακολουθεί τον πιο ήπιο πολιτικό λόγο που υιοθέτησε από τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει η προεκλογική περίοδος να εξελιχθεί σε εμφύλιο της Αριστεράς και κλιμακώνει την πολεμική ρητορική του, κάνοντας λόγο για προσπάθεια για εκλογές εξπρες ώστε να υφαρπαγεί η ψήφος του λαού πριν αυτός καταλάβει στην πράξη τι συνεπάγεται το νέο μνημόνιο.

Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια που τους παρέχει το Σύνταγμα, επιστρέφοντας ως εκ τούτου τη διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο το πρωί της Πέμπτης. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στοχεύει αφενός στη δημοσιότητα που του δίνει προεκλογικά η διερευνητική εντολή για να προπαγανδίσει μέσα από τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς τις θέσεις του και το αντιμνημονιακό μπλοκ που επιδιώκει να σχηματίσει και αφετέρου στην καθυστέρηση του πλάνου του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο υπογράμμισε εμφατικά και τη Δευτέρα εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, επιχειρώντας να καταστήσει υπεύθυνο για τυχόν συνταγματικές δυσαρμονίες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι το νωρίτερο που μπορεί να γίνουν οι εκλογές είναι η 27η Σεπτεμβρίου.

Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξελίσσουν το σχεδιασμό τους με φόντο τις εκλογές σε πολλά και παράλληλα επίπεδα. Από τη μία πλευρά βλέπουν ένα δεύτερο κύμα φυγής να ακολουθεί τη δική τους ανεξαρτητοποίηση, μετά και την παραίτηση Κορωνάκη και τις φυγόκεντρες δυνάμεις που παρουσιάζει η τάση των «53». Ως εκ τούτου, στελέχη της Λαϊκής Ενότητας επιχειρούν προσέγγιση με τους μέχρι πρότινος συντρόφους τους, ώστε να αυξήσουν τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ εξ’ αριστερών, να παρουσιάσουν μία δυναμική υπέρ του νέου κομματικού σχηματισμού και παράλληλα ακόμα και να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη πριν τη διάλυση της παρούσας Βουλής. Κάτι τέτοιο ωστόσο σε επίπεδο βουλευτών ωστόσο μοιάζει δύσκολο, καθώς τα βέλη των «53» κατευθύνονταν τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς την Αριστερή Πλατφόρμα.

Παράλληλα, μετά το κλείδωμα της συνεργασίας με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, στη Λαϊκή Ενότητα επιχειρούν να διευρύνουν τόσο εντός του τριημέρου των διερευνητικών όσο και μέχρι την τελευταία στιγμή τις συμμαχίες που θα καταστήσουν ευρύτερο το υπό σχηματισμό αντιμνημονιακό μπλοκ με σαφή προσανατολισμό στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Έτσι, εντείνονται οι επαφές με στελέχη του ΕΠΑΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με συλλογικότητες και κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς που πλέον εκτιμάται από τη Λαϊκή Ενότητα ότι δεν μπορούν να εκφραστούν από το ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί όπως τονίζουν ένα μνημονιακό κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να ενταθεί ο πόλεμος φθοράς στις παρυφές των αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, έχοντας λειτουργήσει σε αγαστή συνεργασία στον «ανταρτοπόλεμο» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη εκλογών αναμένεται να συστράτευσή της στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Λαϊκή Ενότητα.

Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη με τον οποίο διαπίστωσαν το χάος που χωρίζει τα κόμματά τους ωστόσο συμφώνησαν στο να γίνουν οι εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου καθώς επίσης και στην πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου ακόμη και από την παρούσα Βουλή με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Food Truck Festival στις Κρηνίδες

“FOOD TRUCK FESTIVAL”

Παρασκευή 31 Μαΐου έως  Κυριακή 2 Ιουνίου

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑΣ

Guest : Γιώργος Αξάς Full Band – “Άνω Κάτω”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Ωράριο:

Παρασκευή: 17:00 – 00:00

Σάββατο: 12:00 – 00:00

Κυριακή: 12:00 – 00:00

Περισσότερα: https://www.facebook.com/100085908626005/videos/777406644478359. Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Με την υποστήριξη: Σωματείο Street Food In Greece – Food Truck Festival. Υπό την αιγίδα :Δήμος Καβάλας , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Είσοδος: Δωρεάν.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στην Καβάλα πανηγύρισαν την κατάκτηση της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης.

Μετά από μία φοβερή εμφάνιση με ανατροπή κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι “Πράσινοι” επικράτησαν με 95-80 στο μεγάλο τελικό του Final Four της Euroleague και κατέκτησαν τον τίτλο για 7η φορά στην ιστορία τους.

Για αυτόν τον λόγο οι φίλοι της ομάδας στην Καβάλα βγήκαν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση της Euroleague από την ομάδα τους το βράδυ της Κυριακής.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα

Ημερίδα εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρψί του Σαββάτου25 Μαϊου στην πόλη της Καβάλας, όπου παρόντες ήταν αρκετοί επιχειρημαατίες και επαγγελματίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, φορείς της Περιφέρειας αλλα και του Δήμου Καβάλας αλλά και ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι παρόντες είχαν την ευκααίρια να ακούσουν απο επίσημα προσκεκλημένους ανάλυσεις που αφορούν την την ανάπτυξη της επιχερηματικότητας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en