Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων στην Καβάλα !

Οι επιχειρήσεις στην Καβάλα που πωλούν ποδήλατα δεν είναι πολλές.

Γενικά το ποδήλατο, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, δεν ήταν δημοφιλές στην πόλη μας. Ο λόγος είναι κυρίως οι πολλές ανηφόρες και κατηφόρες. Έγιναν προσπάθειες το ποδήλατο να αποκτήσει περισσότερους φίλους αλλά αυτές δεν απέδωσαν. Ως που ήρθαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση με αυτήν την αφορμή άλλαξε. Σήμερα στην τοπική αγορά δεν υπάρχουν πολλά ποδήλατα προς πώληση μιας και το προηγούμενο διάστημα αγοράστηκαν τα περισσότερα. Η κατάσταση φαίνεται να είναι παντού ίδια (σε όλη την Ελλάδα) κι έτσι η έλλειψη ακόμη και στα ανταλλακτικά αντιμετωπίζεται μόνο με υπομονή. Κι αναμονή. Ίσως μάλιστα η αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων να είναι ευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο φαινόμενο.

Στην οδό Κασσάνδρου στο κέντρο της Καβάλας, το ένα απέναντι από το άλλο, υπάρχουν δύο καταστήματα πώλησης ποδηλάτων. Σε αυτά γίνεται και το σέρβις. Και οι δύο επαγγελματίες συμφωνούν στην μεγάλη αύξηση της ζήτησης.

Τα μαγαζιά σήμερα έχουν ελάχιστα ποδήλατα μιας και όλα τα άλλα αγοράστηκαν.

Απευθυνθήκαμε στον κ. Άγγελο Αγγελίδη που μας περιέγραψε την κατάσταση ως εξής:

« Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Έχουμε αιφνιδιαστεί όλοι. Στην αγορά δεν υπάρχουν ποδήλατα. Τα εργοστάσια αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση. Η οποία θα αποκατασταθεί σταδιακά. Δυσκολεύει ακόμη και το σέρβις μιας και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά. Αυτή η κατάσταση οφείλεται στην απότομη ζήτηση ποδηλάτων.

Τόσο καινούργιων όσο και για επισκευή. Πιστεύουμε ότι αυτό έγινε λόγω του κορωνοϊού.

Ο κόσμος κλείστηκε μέσα. Κι όταν βγήκε είπε να ξεδώσει με το ποδήλατο. Και σαν μέσο μεταφοράς αλλά και σαν ψυχαγωγία, άσκηση κτλ. Σημαντικός λόγος ότι ο κόσμος προτιμά το ποδήλατο για να αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μακάρι αυτή η κατάσταση να κρατήσει. Να γίνει και στην Ελλάδα ότι γίνεται στο εξωτερικό. Να βάλει ο κόσμος το ποδήλατο στη ζωή του. Εμείς για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση κάνουμε παραγγελίες συνεχώς αλλά αυτές αργούν. Αργούν τα εργοστάσια. Δεν έχουν πρώτη ύλη.

Μπορώ να σας πω ότι η αύξηση στην οποία αναφερόμαστε είναι της τάξης του 300%. Πρωτοφανής. Για αυτό και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν άμεσα οι κατασκευαστές και οι εισαγωγείς. Αυτή η κατάσταση ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχιστεί. Για την Καβάλα ξεπεράστηκε αυτό που επικρατούσε, ότι μόνο στους διπλανούς νομούς προτιμούν το ποδήλατο. Ελπίζουμε κι εμείς να τους φθάσουμε παρόλο το ακατάλληλο του εδάφους. Ανηφόρες- κατηφόρες. Ελπίζω να τους μοιάσουμε».

Η αύξηση στις πωλήσεις των ποδηλάτων είχε ως συνέπεια μεγάλη αύξηση στην κίνηση των ποδηλάτων. Άλλα στις αυλές σχολείων και ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και άλλα ακόμη και στους δρόμους. Το ποδήλατο χρειάζεται προσεκτική οδήγηση, ειδικό εξοπλισμό (ειδικό κράνος) και προσοχή. Στην πόλη μας οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν είναι συνηθισμένοι να συναντούν τόσα πολλά ποδήλατα ενώ και οι ποδηλάτες πρέπει να ξέρουν ότι οι δρόμοι που επιλέγουν είναι γεμάτοι αυτοκίνητα μη υποψιασμένων οδηγών.

proininews

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en