Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων στην Καβάλα !

Οι επιχειρήσεις στην Καβάλα που πωλούν ποδήλατα δεν είναι πολλές.

Γενικά το ποδήλατο, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, δεν ήταν δημοφιλές στην πόλη μας. Ο λόγος είναι κυρίως οι πολλές ανηφόρες και κατηφόρες. Έγιναν προσπάθειες το ποδήλατο να αποκτήσει περισσότερους φίλους αλλά αυτές δεν απέδωσαν. Ως που ήρθαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση με αυτήν την αφορμή άλλαξε. Σήμερα στην τοπική αγορά δεν υπάρχουν πολλά ποδήλατα προς πώληση μιας και το προηγούμενο διάστημα αγοράστηκαν τα περισσότερα. Η κατάσταση φαίνεται να είναι παντού ίδια (σε όλη την Ελλάδα) κι έτσι η έλλειψη ακόμη και στα ανταλλακτικά αντιμετωπίζεται μόνο με υπομονή. Κι αναμονή. Ίσως μάλιστα η αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων να είναι ευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο φαινόμενο.

Στην οδό Κασσάνδρου στο κέντρο της Καβάλας, το ένα απέναντι από το άλλο, υπάρχουν δύο καταστήματα πώλησης ποδηλάτων. Σε αυτά γίνεται και το σέρβις. Και οι δύο επαγγελματίες συμφωνούν στην μεγάλη αύξηση της ζήτησης.

Τα μαγαζιά σήμερα έχουν ελάχιστα ποδήλατα μιας και όλα τα άλλα αγοράστηκαν.

Απευθυνθήκαμε στον κ. Άγγελο Αγγελίδη που μας περιέγραψε την κατάσταση ως εξής:

« Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Έχουμε αιφνιδιαστεί όλοι. Στην αγορά δεν υπάρχουν ποδήλατα. Τα εργοστάσια αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση. Η οποία θα αποκατασταθεί σταδιακά. Δυσκολεύει ακόμη και το σέρβις μιας και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά. Αυτή η κατάσταση οφείλεται στην απότομη ζήτηση ποδηλάτων.

Τόσο καινούργιων όσο και για επισκευή. Πιστεύουμε ότι αυτό έγινε λόγω του κορωνοϊού.

Ο κόσμος κλείστηκε μέσα. Κι όταν βγήκε είπε να ξεδώσει με το ποδήλατο. Και σαν μέσο μεταφοράς αλλά και σαν ψυχαγωγία, άσκηση κτλ. Σημαντικός λόγος ότι ο κόσμος προτιμά το ποδήλατο για να αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μακάρι αυτή η κατάσταση να κρατήσει. Να γίνει και στην Ελλάδα ότι γίνεται στο εξωτερικό. Να βάλει ο κόσμος το ποδήλατο στη ζωή του. Εμείς για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση κάνουμε παραγγελίες συνεχώς αλλά αυτές αργούν. Αργούν τα εργοστάσια. Δεν έχουν πρώτη ύλη.

Μπορώ να σας πω ότι η αύξηση στην οποία αναφερόμαστε είναι της τάξης του 300%. Πρωτοφανής. Για αυτό και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν άμεσα οι κατασκευαστές και οι εισαγωγείς. Αυτή η κατάσταση ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχιστεί. Για την Καβάλα ξεπεράστηκε αυτό που επικρατούσε, ότι μόνο στους διπλανούς νομούς προτιμούν το ποδήλατο. Ελπίζουμε κι εμείς να τους φθάσουμε παρόλο το ακατάλληλο του εδάφους. Ανηφόρες- κατηφόρες. Ελπίζω να τους μοιάσουμε».

Η αύξηση στις πωλήσεις των ποδηλάτων είχε ως συνέπεια μεγάλη αύξηση στην κίνηση των ποδηλάτων. Άλλα στις αυλές σχολείων και ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και άλλα ακόμη και στους δρόμους. Το ποδήλατο χρειάζεται προσεκτική οδήγηση, ειδικό εξοπλισμό (ειδικό κράνος) και προσοχή. Στην πόλη μας οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν είναι συνηθισμένοι να συναντούν τόσα πολλά ποδήλατα ενώ και οι ποδηλάτες πρέπει να ξέρουν ότι οι δρόμοι που επιλέγουν είναι γεμάτοι αυτοκίνητα μη υποψιασμένων οδηγών.

proininews

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Ακολουθεί η ανάρτηση της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής Μας” :

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ο εργολάβος του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων μάς διαβεβαίωσε ότι τα Λασπόλουτρα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και φέτος, έστω και από τις αρχές Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό του έργου και τη συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου.

Ξεκάθαρα λοιπόν, δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους λουόμενους.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι τα Λασπόλουτρα δε θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας!

Ποιος αρμόδιος παράγοντας γνωμοδότησε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας;

Η Τεχνική Υπηρεσία; ΟΧΙ! Ο εργολάβος; ΟΧΙ!

Προφανώς, ο Δήμαρχος το αποφάσισε μόνος του…

Δυστυχώς, είναι λυπηρό ο Δήμαρχος Καβάλας να προφασίζεται φθηνές δικαιολογίες, οδηγώντας τα Λασπόλουτρα σε κλείσιμο και την τοπική οικονομία σε μαρασμό!

Ας ομολογήσει ότι, και εδώ, δεν κατάφερε να έχει ούτε τα χρήματα ούτε την οργάνωση για να κρατήσει ανοιχτά τα Λασπόλουτρα.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στενή συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον ταμία της ομοσπονδίας, Γιάννη Λιούμπα, τον πρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης,  Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΑΜΘ, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η από κοινού προετοιμασία της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδα – Κύπρος για την κατηγορία Κ18 την οποία η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη της ΠΕ Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή | Eκδήλωση μνήμης απο την Αρμενική κοινότητα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής διοργανώσαν εκδήλωση μνήμης στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Άγγελος Συρίγος. Θέμα της ομιλίας του: «Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en