Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης | Κλινική πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, ιδρύει το ΔΠΘ

Την ίδρυση κλινική πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, στο τμήμα ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), η οποία θα λειτουργεί στο πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος. 

Σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφει ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Αθανάσιος Καραμπίνης, η εν λόγω κλινική θα εξυπηρετεί διδακτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο επιστημονικό αντικείμενο της Πλαστικής Χειρουργικής.

Ειδικότερα, η δραστηριότητά της αφορά στη χειρουργική και συντηρητική περίθαλψη και νοσηλεία ασθενών που εμπίπτουν στο αντικείμενο της ειδικότητας, τη συνεργασία με άλλες κλινικές και εργαστήρια εντός και εκτός της Ελλάδος, τη θεωρητική διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, την κλινική και πειραματική έρευνα.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση οικονομικής διαχείρισης του ΔΠΘ, η κλινική θα λειτουργεί με ιδίους πόρους και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου, ενώ θα στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στην ιατρική σχολή του ΔΠΘ και στο ΠΓΝΕ, όπου και θα εγκατασταθεί η κλινική. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής χειρουργικής και πρόεδρος του τμήματος ιατρικής του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, διευκρίνισε ότι «μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο υπήρχε μία πλαστική χειρουργός η οποία λειτουργούσε μέσα στα πλαίσια της Α΄ χειρουργικής κλινικής, ενώ πρόσφατα ήρθε και ένας αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής. Προσπαθούμε να ιδρύσουμε την κλινική και σιγά-σιγά να την αναπτύξουμε ώστε να είναι αυτοδύναμη και ανεξάρτητη».

e-evros

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Περιοδεία Υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., αποτελούμενο από τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, την Αναστασία Σαπουνά και τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επίσκεψή τους θα εκκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Μαΐου από τη Θάσο και την Καβάλα.

Κατά την περιοδεία τους στη Θάσο, την Παρασκευή, θα συναντηθούν στον Λιμένα με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, στις 10.30, στο ζαχαροπλαστείο Σταμάτης.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Ποταμιά και θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

Στη συνέχεια, στις 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου θα ενημερωθούν από τους υγειονομικούς και τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα θα συνομιλήσουν με μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων και πολίτες στην πλατεία, στη Σκάλα Καλλιράχης.

Επιστρέφοντας από την Θάσο, την Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, θα συναντηθούν στο Cityzen με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., ενώ το Σάββατο το πρωί θα περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δράμας, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους στην Α.Μ.Θ. Θα ακολουθήσει την Κυριακή η Ξάνθη, τη Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη και την Τρίτη η Κομοτηνή.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αντιμετώπιση της Υποστελέχωσης στο Τελωνείο Κήπων | Απάντηση στην Ερώτηση του Μπουρχάν Μπαράν

Μετά από πολυετείς πιέσεις μου για την ανάδειξη του ζητήματος της υποστελέχωσης του Τελωνείου Κήπων, όπως ενημερώθηκα σε απάντηση της πρόσφατης υποβληθείσας ερώτησής μου στη Βουλή λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα.

Στο πλαίσιο του Οργανισμού της ΑΑΔΕ, προβλέπεται η στελέχωση του Τελωνείου Κήπων με συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) οργανικές θέσεις κλάδου Τελωνειακών, ενώ οι υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί ανέρχονται σε εξήντα (60).

Μετά από την επιτυχία στον γραπτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε μέσω ΑΣΕΠ (Προκήρυξη 1Γ/2022, ΦΕΚ 9/25.02.2022, τ. ΑΣΕΠ), ανακοινώνεται ότι επτά (7) υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στο εν λόγω Τελωνείο μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ άλλοι εννέα (9) θα προστεθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ (για τον οποίο επίκειται η έκδοση από το ΑΣΕΠ των πινάκων διοριστέων), αναμένεται ο διορισμός δύο (2) υπαλλήλων.

Μέσω των Προκηρύξεων της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για τους προστατευόμενους τουν. 2643/1998 αναμένεται ο διορισμός ενός (1) υπαλλήλου.

Με τις ανωτέρω δηλαδή ενέργειες, αναμένεται να πληρωθεί το σύνολο τωνκενών οργανικών θέσεων του Τελωνείου Κήπων.

Αυτά τα μέτρα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της λειτουργίας του Τελωνείου Κήπων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Η ενίσχυση του προσωπικού θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, προσφέροντας έτσι καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Δελτίο Τύπου | Μπουρχάν Μπαράν

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en