Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Πανελλήνια διάκριση για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης δήμου Δράμας

image_print

Σύμφωνα με την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) το ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας έχει αναδειχθεί σε ένα από τα 30 καλύτερα έργα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Συγκεκριμένα στη μελέτη «Μεθοδολογία, καταγραφή και αποτίμηση καλών πρακτικών των παρεμβάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο ΕΣΠΑ 2007-2013» το ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας έχει διακριθεί ανάμεσα στις 30 καλές πρακτικές – έργα.

Κωδικός ΕΔΒΜ04
Τίτλος έργου Κέντρα Διά βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας – ΚΔΒΜ Δράμας
Δικαιούχος / φορέας υλοποίησης Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης / Δήμος Δράμας
Συνοπτική περιγραφή Σκοπός της λειτουργίας και υλοποίησης του Κέντρου δια βίου μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δράμας είναι η ενεργοποίηση του Εθνικού Δικτύου Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης ως επιτελικού φορέα της δια βίου μάθησης, όπως έχει προβλεφθεί στο ν. 3879/2010.

Οι θεματικές ενότητες που προσφέρονται από το ΚΔΒΜ Δράμας καλύπτουν σημαντικό εύρος των βασικών ικανοτήτων της διά βίου μάθησης, ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού και είναι προσαρμοσμένες στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκής πραγματικότητα:

1.      ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη, Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων, Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν, Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση, Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές, Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού, Συμβουλευτική σταδιοδρομίας, Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών).

2.      ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Περιβάλλον και καθημερινή ζωή, Γεωργία και Φυσικοί Πόροι, Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις, Οικολογικές λύσεις για το σπίτι, Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή, Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων, Αστικοί λαχανόκηποι, Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες, Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων)

3.      ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι), Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ), Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ), Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή, Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media),Δημιουργία Ιστοσελίδας, Ηλεκτρονική εφημερίδα, Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία)

4.      ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα, Βελτιώνω την ορθογραφία μου, Σύνταξη εγγράφων – φορμών, Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1), Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Κινεζικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2))

5.      ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ (Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο, Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία, Διαχείριση χρόνου, Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας, Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία, Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες, Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή.

6.      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ (Ιστορία της Τέχνης, Εικαστικό Εργαστήρι, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση), Εργαστήρι μουσικής, Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τοπική Ιστορία)

Ομάδα στόχος Ενήλικος πληθυσμός
Κριτήρια καλής πρακτικής ·       Καινοτομία / πρωτοτυπία

·       Βιωσιμότητα – Δυνατότητα μεταφοράς και επανάληψης

·       Αποτελέσματα, αλλαγές – επιπτώσεις στις ομάδες στόχου

·       Ευρεία διάχυση και δημοσιότητα σε πολλούς και διαφορετικούς φορείς εξωστρέφεια δράσης

Συνολική βαθμολογία κριτηρίων 18,09
Θέση / Ranking 13/85

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας: Θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για τους επαγγελματίες

Δράμα – Παρέμβαση της Ο.Ε.Β.Ε. για θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης επαγγελματιών
image_print

Την ανάγκη πρόβλεψης ειδικών θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Δράμας επισημαίνει η Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας.

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Δράμας, Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στέφανος Πεταλούδης, και το Δ.Σ. ζητούν να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών στο πλαίσιο εφαρμογής οποιουδήποτε συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Όπως τονίζεται, οι επαγγελματίες καθημερινά καλούνται να μεταφέρουν εργαλεία, εξοπλισμό, εμπορεύματα και υλικά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Η έλλειψη διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης, σύμφωνα με την Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας, αυξάνει το λειτουργικό κόστος και δυσχεραίνει την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Ομοσπονδία ζητά την πρόβλεψη συγκεκριμένου αριθμού θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης για επαγγελματικά οχήματα σε κομβικά σημεία του κέντρου της Δράμας, τη δημιουργία ειδικής επαγγελματικής κάρτας στάθμευσης και τη συμμετοχή εκπροσώπων της στον διάλογο για τη διαμόρφωση των σχετικών ρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας, Στέφανος Πεταλούδης, επισημαίνει:

«Οι επαγγελματίες δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση. Ζητούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να μπορούν να εργαστούν και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Η πόλη της Δράμας χρειάζεται οργάνωση, αλλά χρειάζεται και λειτουργική αγορά. Η πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης για επαγγελματική χρήση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.»

Η Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας δηλώνει έτοιμη να συμβάλει με προτάσεις και τεκμηριωμένες θέσεις στην εξεύρεση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης προς όφελος της πόλης, των επαγγελματιών και των πολιτών.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Με επιτυχία οι δράσεις του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράμα – Περιβαλλοντικές δράσεις καθαρισμού και φύτευσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
image_print

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή μαθητών και πολιτών πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι δράσεις διοργανώθηκαν από τον Δήμο Δράμας και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και την έμπρακτη προστασία του αστικού πρασίνου.

Το πρωί, σε συνεργασία με τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού και κουρέματος χόρτων στην περιοχή του Γηροκομείου, καθώς και στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Η συμμετοχή των μαθητών ανέδειξε τη σημασία του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής αγωγής από νεαρή ηλικία, με τα παιδιά να συμμετέχουν με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα.

Το απόγευμα, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Δράμας «Το Χαμόγελό μας», υλοποιήθηκε δράση φύτευσης στον αύλειο χώρο της δομής.

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου στην υλοποίηση των δράσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αντιδημάρχου Πρασίνου, Σταμάτη Ρεμόντη.

Ο Δήμος Δράμας επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν τον ουσιαστικό ρόλο της υπηρεσίας στον σχεδιασμό και την εφαρμογή περιβαλλοντικών δράσεων για μια πόλη πιο πράσινη και φιλική προς το περιβάλλον.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en