Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι εκκρεμότητες και τα μέτωπα «φωτιά» του Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος του μήνα

Μπορεί τα 40άρια και η καλοκαιρινή ραστώνη να έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για έναν μήνα «φωτιά», με το κυβερνητικό επιτελείο να καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα και εκκρεμότητες σε πολλά μέτωπα.

Ο Ιούλιος βρίσκει τον Αλέξη Τσίπρα στη χώρα των δράκων σε μία προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων και των εξαγωγών για την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτά είναι και τα μηνύματα που εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός τόσο κατά την επίσκεψη του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που ήρθε στην Αθήνα με πλειάδα γερμανών επενδυτών, όσο από το Πεκίνο λίγο μετά την προσγείωσή του, όπου συνοδεύεται και από 40 επιχειρηματίες προς άγραν εμπορικών συνεργιών.

Ωστόσο, στο κυβερνητικό επιτελείο δεν έχουν την ευχέρεια να περιορίσουν τις δυνάμεις τους μονάχα στην στροφή στην ανάπτυξη, την οποία έχει θέσει μαζί με την ανάσχεση της ανεργίας ως μείζον στοίχημα ο Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση για τη «δίκαιη ανάπτυξη» στο μουσείο της Ακρόπολης. Τα μέτωπα τα οποία παραμένουν ανοιχτά και καλείται η κυβέρνηση να κλείσει είναι ουκ ολίγα, με την κλεψύδρα να αδειάζει στο τέλος του Ιουλίου.

Θεσμικές Πρωτοβουλίες

Με τον εκλογικό νόμο για την απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους, παραμονή του ορίου εισόδου στη Βουλή 3% και ψήφο στα 17 να έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση, στο κυβερνητικό επιτελείο «τρέχουν» για να εξασφαλίσουν τους 200 βουλευτές που θα μπορέσουν με την ψήφο τους να καταστήσουν τον νόμο εφαρμοστέο από τις επόμενες εκλογές. Το στοίχημα μοιάζει να είναι δύσκολο, γεγονός που αναγνωρίζουν στο Μαξίμου, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν είναι ακατόρθωτο».

Έτσι, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις συμμαχίες που δημιουργούνται με την πρωτοβουλία για τον εκλογικό, αφού η ψήφισή του θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου. Με μοναδικό σίγουρο σύμμαχο εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Ένωση Κεντρώων, το Μαξίμου εντείνει τις πιέσεις προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, που ωστόσο φαίνεται ότι έχει επιλέξει να συμπαραταχθεί ξεκάθαρα με τη ΝΔ.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν τις εσωκομματικές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ενώ το ΠΑΣΟΚ διέρρεε ότι θα στηρίξει το σχέδιο νόμου, ελέω “βενιζελικού” μπλοκ σύρεται προς την καταψήφιση».

Οι πιέσεις ωστόσο προς τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναμένεται σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη να κλιμακωθούν κατακόρυφα από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή, καθώς θα κληθούν να υπερασπιστούν μία «γραμμή» που είναι ενάντια τόσο στην εκλογική δικαιοσύνη όσο και το εκάστοτε αμιγώς κομματικό συμφέρον.

Σε παράλληλο ταμπλό στις 21 Ιουλίου αναμένονται και οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, οι οποίες θα πυροδοτήσουν νέο ανακάτεμα στην πολιτική τράπουλα.

Προοδευτικό Μέτωπο

Την ίδια ώρα σε διεθνές επίπεδο, με το Brexit να αποτελεί θρυαλλίδα εξελίξεων για τους Ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει πάνω στις υπάρχουσες από το 2015 «υποδομές» συμμαχιών, προκειμένου να δημιουργηθούν αναχώματα απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο και συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για αυτό τον λόγο και μείζον ερώτημα, το οποίο απασχόλησε ως επί το πλείστον και την Σύνοδο Κορυφής, είναι ποιος θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις του Λονδίνου για την αποχώρηση από την ΕΕ. Στο «προοδευτικό» μέτωπο των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου και της σοσιαλδημοκρατίας επιμένουν σε διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Λονδίνου, καθώς τα δύο πρώτα είναι τα πλέον δημοκρατικά νομιμοποιημένα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο φόβος του Μαξίμου, όπως αντίστοιχα και του Παρισιού, της Ρώμης, της Λισαβόνας και της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι εάν οι διαπραγματεύσεις πάνε σε επίπεδο ηγετών ή υπουργών, τότε ουσιαστικά όλο το «παιχνίδι» θα ελέγχεται από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8-9 Ιουλίου, θα δώσει το παρόν στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Δημοκρατών ηγετών και αξιωματούχων στο Παρίσι, ως προσκεκλημένος του Φρανσουά Ολάντ. Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα για τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες εκλαμβάνεται ως συνδετικός κρίκος με την Ευρωπαϊκή Αριστερά σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και το γερμανικό imperium, με το Μαξίμου να επιχειρεί να αποκομίσει πέραν των συμμαχιών και κέρδη για την οικονομία και το προσφυγικό.

Εκκρεμή σχέδια νόμου

Πέραν τούτων, στο κυβερνητικό επιτελείο βλέπουν να λιγοστεύει ο χρόνος για τα «δέκα νομοσχέδια για μία νέα αρχή», τα οποία είχε τονίσει το υπουργικό συμβούλιο μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Αλέξης Τσίπρας ότι πρέπει να έρθουν μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να δοθεί ένα σαφές αριστερό πρόσημο στην ασκούμενη πολιτική και να σηματοδοτήσει την απαγκίστρωση από τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Μέχρι στιγμής έχει ψηφιστεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος και αυτή την εβδομάδα έρχεται στη Βουλή ο εκλογικός. Ωστόσο, εκκρεμούν σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από το κυβερνητικό επιτελείο πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο. Προσεχώς αναμένεται να έρθει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει διατάξεις για την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς και τα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών για την τόνωση των δημοσίων εσόδων (πλαστικό χρήμα και ηλεκτρονικές συναλλαγές, πάταξη λαθρεμπορίου καπνικών, οικειοθελής αποκάλυψη κρυφών καταθέσεων).

Προαπαιτούμενα και δεύτερη αξιολόγηση

Τέλος, στο Μαξίμου είναι έκδηλη η αγωνία τόσο για την έγκαιρη υλοποίηση των νέων προαπαιτούμενων όσο και για τη δεύτερη αξιολόγηση, στην οποία αιχμή του δόρατος είναι τα εργασιακά. Μόνο τυχαίες δεν μπορεί να θεωρηθούν οι επανειλημμένες αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις «παράλογες απαιτήσεις μερίδας των δανειστών» για τα εργασιακά, με το Μαξίμου να επιχειρεί να στήσει ήδη αναχώματα ενόψει του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, ενδεικτική του κλίματος αγωνίας που επικρατεί για τα προαπαιτούμενα είναι και η επιστολή Τσακαλώτου στους επικεφαλής των Θεσμών, στην οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για προσκόμματα από την πλευρά των τεχνικών κλιμακίων που δημιουργούν καθυστερήσεις και εμπλοκές.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σε δύσκολη θέση η ΝΔ με τις Πρέσπες | Πιέζει η αντιπολίτευση φέρνει τα τρία μνημόνια στη Βουλή

Σε δύσκολη θέση έχει έρθει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά την προκλητική κίνηση της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να μην ορκιστεί με το συνταγματικό όνομα της χώρας αλλά με το σκέτο «Μακεδονία».

Παρότι η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση την περίοδο ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών διαφωνούσε εντόνως και την καταψήφισε, ενώ δεκάδες στελέχη της βρέθηκαν στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν ενάντια στη συμφωνία, πλέον καλείται να διεθνοποιήσει το ζήτημα και να υπερασπιστεί τη… συνταγματική ονομασία της γειτονική χώρας.

Παράλληλα μερίδα της αντιπολίτευσης την κατηγορεί ότι «πόνταρε στον ακροδεξιό λαϊκισμό», όπως και σε επικίνδυνη εξωτερική πολιτική, καθώς δεν έφερε έγκαιρα ως όφειλε προς ψήφιση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης προανήγγειλε ότι θα φέρει προς κύρωση τα τρία πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή, γεγονός που δεν έπραξε η ΝΔ από το 2019 και έπειτα.

Ακόμη ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τη ΝΔ σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «έπαιξε στα ζάρια ένα εθνικό θέμα για μερικές χιλιάδες ακροδεξιές ψήφους».

«Εύχονταν να βγει το VMRO. Καλλιέργησαν ελπίδες στους εθνικιστές της άλλης πλευράς ότι θα ακυρώσουν μαζί τη Συμφωνία των Πρεσπών. Βγήκε λοιπόν. Τώρα το παρακαλούν να τηρήσει τη συμφωνία. Τώρα ικετεύουν. Ας αναλογιστεί ο δημοκρατικός κόσμος τι πληγές μπορεί να ανοίξει το μίσος, η προπαγάνδα και ο αμοραλισμός, όταν του δώσεις 41%», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η Νέα Αριστερά από την πλευρά της κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να φέρει άμεσα προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Η Νέα Αριστερά ζητά από τον πρωθυπουργό «να φέρει άμεσα στην βουλή προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας τα οποία εδώ και πέντε χρόνια έχει «παγώσει» ώστε να έχει ευχαριστημένους τους ακροδεξιούς στην κυβέρνηση και στο κόμμα του», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιεί περιοδεία κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε ως ο «χορηγός» των εθνικιστών και του VMRO στη γειτονική χώρα και σήμερα κάνει «κωλοτούμπα» που είναι «καλοδεχούμενη».

Η στάση του ΠΑΣΟΚ που είχε καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το ζήτημα της κίνησης της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα, πρέπει να διεθνοποιηθεί.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας, «αποδείχτηκε ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει θολά σημεία. Η κίνηση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία όπως γνωρίζουμε είναι ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες εθνικιστικές αναφορές και δεν ορκίστηκε στο συνταγματικό όνομα της χώρας, έστειλε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «εμείς στην προκειμένη περίπτωση έχουμε απολέσει τα εργαλεία που είχαμε, η χώρα έχει μπει στο ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα του βέτο. Το μόνο όπλο που μας έχει μείνει είναι η Ευρώπη. Πρέπει οπωσδήποτε να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα, κάτι που παρέλειπε να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το προηγούμενο διάστημα, και να πιέσουμε ακόμη περισσότερο ώστε να περάσουμε τα σωστά μηνύματα στην πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε σε ανακοίνωση ότι «αναμένουμε πλέον τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση για να αντιδράσει στην πρόκληση, απαντώντας τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, γνωστοποιώντας το ζήτημα στους διεθνείς οργανισμούς, ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής το 2019 είχε καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά είχε αναφέρει σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ πως «πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, γιατί, αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει καινούργιες. Δημιουργεί τον κίνδυνο ενίσχυσης του αλυτρωτισμού στο μέλλον. Και το χειρότερο. Όχι μόνο δεν προηγήθηκε εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά η κυβέρνηση εργαλειοποιεί αυτή τη συμφωνία, με στόχο την εξυπηρέτηση στενά κομματικών συμφερόντων».

Η κυβέρνηση που καλείται να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πλέον η ΝΔ και συνολικότερα η κυβέρνηση καλείται να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η πράξη της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια που «παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το Σύνταγμα της γείτονος χώρας, το οποίο έχει εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις».

Το ΥΠΕΞ διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η περαιτέρω πρόοδος στις διμερείς σχέσεις της με τη Βόρεια Μακεδονία καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία της τελευταίας εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και κυρίως από τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, όπως είπε, «η Ελλάδα απορρίπτει χειρισμούς όπως αυτούς με τους οποίους εγκαινιάζει τη θητεία της η κυρία Σιλιάνοφσκα. Την καλεί να επανέλθει στα νόμιμα καθήκοντά της και στις συμπεριφορές που απορρέουν από τον ρόλο της. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχτούμε παρόμοια ολισθήματα. Και επαναλαμβάνουμε ότι κάθε πρόοδος στις διμερείς σχέσεις, όπως και κάθε βήμα των Σκοπίων προς την Ευρώπη εξαρτώνται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων. Από τη σωστή χρήση της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας. Και, ασφαλώς, από την αποφυγή προκλήσεων».

Ο Μάκης Βόριδης χαρακτήρισε την επιλογή της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να αποκαλέσει τη χώρα της «Μακεδονία» ως κίνηση «άμεσα μετεκλογική».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αν αμφισβητηθεί το πλαίσιο της Βόρειας Μακεδονίας, αύριο το πρωί έχεις μία χώρα που δεν έχει όνομα γιατί όλες οι υπόλοιπες χώρες την έχουν αναγνωρίσει με αυτό το όνομα που έχει. Αυτοί με αυτό που κάνουν «πυροβολούν τα πόδια τους». Αυτό μας γυρνάει με μία επιφυλακή για την συμφωνία αυτή, στο επίπεδο διάρθρωσης και εφαρμογής. Θεωρώ ότι είναι μία κίνηση «άμεσα μετεκλογική», και γίνεται συνήθως. Η αντίδραση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης ήταν άμεση. Δεν έχουν και πολλά πράγματα να κάνουν στη Βόρεια Μακεδονία».

Η αντίδραση των Ευρωπαίων στο «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα

Την αντίδραση και της προέδρου της Κομισιόν προκάλεσε η ορκωμοσία της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα.

«Προκειμένου η Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας η χώρα να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών», τονίζει η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Χ.

Πολύ απογοητευτικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο Χ.

Επισημαίνει ότι «η ΕΕ υπενθυμίζει τη σημασία της συνεχούς εφαρμογής των νομικά δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα».

Παράλληλα σήμερα το «πολύ ατυχές γεγονός» με τη νέα πρόεδρο της Βορείου Μακεδονίας να μην αναφέρει τη συνταγματική ονομασία της χώρας κατά την ορκωμοσία της, επανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας παράλληλα τις νεοεκλεγμένες Αρχές της χώρας, να συνεχίσουν να πείθουν όλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι αφοσιωμένες στο ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, αναφέρθηκε στη σχετική δήλωση της προέδρου της Επιτροπής και στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής δράσης, σχετικά με το «πολύ ατυχές γεγονός της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να μην αναφέρει το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά την ορκωμοσία».

in.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Καβάλα την Τετάρτη, 15 Μαΐου, το απόγευμα.

Η περιοδεία στην πόλη θα καταλήξει στο κινητό περιπτερο-βαν του προέδρου, στην παραλία, απέναντι από τα ΚΤΕΛ, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και
να συνομιλήσει με πολίτες της Καβάλας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα πραγματοποιηθούν στις 6.30 μ.μ. τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. Καβάλας, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en