Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξανά σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο;

Στο όρια τους έχουν φτάσει κυριολεκτικά οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν στα μέσα Ιουνίου ότι θα τους καταβληθούν οι μη πληρωθείσες πρόσθετες αποδοχές τους -κάτι που είχε σαν συνέπεια να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για τις 15 Ιουνίου- κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και μπορεί οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας να δηλώνουν ότι κατανοούν τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα μας, πλην όμως καταγγέλλουν ότι την περασμένη εβδομάδα (εν μέσω, δηλαδή, της τραπεζικής αργίας) οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δράμας πληρώθηκαν κανονικά όπως και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας -με συνέπεια οι εργαζόμενοι στην Καβάλα να είναι από τους τελευταίους στην Ελλάδα που δεν έχουν πληρωθεί τις πρόσθετες αποδοχές τους (για απασχόληση π.χ. σε νυχτερινές βάρδιες).

Αποτέλεσμα της αγανάκτησης αυτής ήταν η παρακάτω ανακοίνωση, που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης, και στην οποία γίνεται γνωστό ότι οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προχωρώντας παράλληλα σε επίσχεση εργασίας από τις 3 Αυγούστου:

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Στις 27-5-15 ΕΞΩΔΙΚΩΣ γνωστοποιήσαμε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου την απόφαση των εργαζομένων να ασκήσουν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας από τις 15-6-15 μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των δεδουλευμένων πρόσθετων αποδοχών τους.Η Διοίκηση εγγράφως δεσμεύτηκε την καταβολή των δεδουλευμένων και σεβόμενοι την δέσμευση αποφασίσαμε αναστολή της επίσχεσης μέχρι τέλος του Ιουλίου και εαν δεν υλοποιηθεί η δέσμευση ,δίχως άλλη προειδοποίηση,επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 3-8-15.

Σήμερα και ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα άπαντες μας διαβεβαίωναν ότι η καταβολή των δεδουλευμένων μας νυχτερινών και αργιών θα πραγματοποιηθεί στις 15-7-15,τα δεδομένα άλλαξαν πάλι και η καταβολή μετατέθηκε για το τέλος του Ιούλη.

Γνωστοποιήσαμε στη Διοίκηση εγγράφως πως ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ,στην περίπτωση που η καταβολή των δεδουλευμένων μας δεν πραγματοποιηθεί ούτε στο τέλος Ιουλίου θα ασκήσουμε το δικαίωμα μας για επίσχεση εργασίας μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση επιπλέον θα καταθέσουμε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en