Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παραμένει το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ – Έως και τη Δευτέρα η τραπεζική αργία

Κλειστές έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα παραμείνουν οι Τράπεζες, ενώ στα 60 ευρώ παραμένει το ποσό που μπορεί να πάρει κάποιος από τα ΑΤΜ των τραπεζών, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα,  η απόφαση «Παράταση διάρκειας τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας και ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής» προβλέπει ειδικά για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα και πήραν την προηγούμενη εβδομάδα 120 ευρώ, ότι μπορούν να πάρουν άλλα 120 για δεύτερη φορά.

Δηλαδή, όσοι πήραν ήδη τα 120 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, θα μπορέσουν να πάρουν και πάλι άλλα τόσα. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους από ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού.

H ίδια δυνατότητα παρέχεται και στους ανέργους.

Η Λούκα Κατσέλη για το κούρεμα καταθέσεων

«Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία τόσο μικρότερη η πιθανότητα»

«Μέχρι τη Δευτέρα είναι όλα εξασφαλισμένα» υπογράμμισε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο Mega.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων η κ. Κατσέλη φάνηκε εξαιρετικά επιφυλακτική. «Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία τόσο μικρότερη η πιθανότητα κουρέματος» είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα του κουρέματος δεν υπάρχει στο τραπέζι.

Διευκρίνισε ότι θέμα κουρέματος δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής αλλά και πως «όλο το Ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο για κάθε λογαριασμό».

«Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τόσο μικρότερη πιθανότητα οποιουδήποτε κουρέματος. Το θέμα του κουρέματος έχει να κάνει με την φερεγγυότητα των τραπεζών, όπως ξέρετε οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυάται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε συνεχή εποπτεία και έλεγχο από την ΕΚΤ», σημείωσε.

Σημείωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους έχει γίνει προεργασία «ώστε από την Τρίτη να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες και σταδιακά να ομαλοποιηθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο γρηγορότερα γίνεται, αν θα πάρει 2 μέρες ή 3 μέρες ή όχι ή λίγο παραπάνω είναι τεχνικό θέμα».

Εξήγησε ότι το σημαντικό είναι να υπάρξει ρευστότητα και ότι «με συμφωνία η ΕΚΤ θα αρχίσει να δίνει πάλι καινούργια ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα” κάτι που “θα επιτρέψει και τη λήξη της τραπεζικής αργίας που μπορεί να γίνει αμέσως ή πάρα πολύ γρήγορα αλλά και την άρση στην κίνηση κεφαλαίων, όχι αναγκαστικά ταυτόχρονα».

Μιλώντας στη συνέχεια στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι τα ΑΤΜ θα έχουν χρήματα μέχρι τη Δευτέρα και δεν θέλησε να μπει σε συζήτηση αναφορικά με το τι θα ακολουθήσει από την Τρίτη. «Ας μη συζητήσουμε άλλα σενάρια. Προχωράμε μέχρι Δευτέρα βράδυ», είπε η κ. Κατσέλη.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en