Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή | Καταψηφίζω και με τα δύο χέρια το Μνημόνιο Τσίπρα

image_print

«Η δεύτερη αξιολόγηση άργησε έναν χρόνο. Αυτή η καθυστέρηση έφερε μεγάλο πρόσθετο κόστος και κατέληξε στην ουσία στο 4ο μνημόνιο για την περίοδο 2017-2021.

Αυτό δεν ήταν έργο αυτών που κυβέρνησαν σαράντα χρόνια τη χώρα. Είναι έργο αυτών που κυβερνούν τώρα, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, δικό σας δηλαδή.

Δεν ξέρετε, δεν μπορείτε και μάλλον δεν θέλετε -αν κρίνω από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την επένδυση που Ελληνικού, όπου ανακαλύφθηκαν δασικές εκτάσεις εκεί κάπου κοντά στον αεροδιάδρομο- να αξιοποιήσετε τα εργαλεία για την έξοδο από την κρίση, που δεν είναι άλλα από τα κίνητρα της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής οικονομίας, με κανόνες, όχι ασύδοτα.

Όχι, λοιπόν, στα μέτρα καθολικής φτωχοποίησης της κοινωνίας με την πρόσβαση στα επιδόματα φτώχειας ως περίπου εθνική επιδίωξη. Όχι στα αντίμετρα – απάτη, εάν το θελήσει το ΔΝΤ και εφόσον εσείς συνεχίσετε να σωρεύετε βάρη σε αυτούς από τους οποίους στερείτε το δικαίωμα της προκοπής από την εργασία τους.

Καταψηφίζω και με τα δύο χέρια».

Με αυτές τις επισημάνσεις ολοκλήρωσε την ομιλία του, αργά χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου – Μνημονίου Τσίπρα.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ομιλίας του:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βλέπω εδώ ότι η επιχειρηματολογία των συναδέλφων της κυβερνητικής πλειοψηφίας εξαντλείται με δυο λόγια στο «κοίτα ποιος μιλάει» με ύφος βέβαια ιερής αγανάκτησης. Εγώ θα πω και δυο-τρία λόγια για το νομοσχέδιο που θα ψηφίσετε αύριο, το μνημόνιο.

Λένε, λοιπόν, ότι απαισιόδοξος είναι ένας καλά ενημερωμένος αισιόδοξος. Σήμερα ένας έγκυρος ξένος τραπεζικός οίκος διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τη γρήγορη έξοδο της χώρας στις αγορές. Και αυτοί δεν είναι μέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος. Σίγουρα δεν είναι.

Χθες σαράντα επτά φορείς εξέφρασαν με βαριές κουβέντες και έντονη αγωνία την απόλυτη απαισιοδοξία τους για το τέταρτο μνημόνιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες αναστολές όπως βλέπουμε και παρά το γεγονός ότι πρόσφατα κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονταν ότι η προ-νομοθέτηση μέτρων –τα οποία θα ισχύσουν δηλαδή μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή μετά το 2018- είναι αντισυνταγματική και ξένη προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εσείς τα λέγατε. Είπατε-ξείπατε. Δεν είναι μάλλον ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που λέτε-ξελέτε. «Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» λέγατε, ενώ φέρνετε 4,9 δισεκατομμύρια νέα μέτρα.

Είναι, λοιπόν, ανενημέρωτοι όλοι αυτοί που εκπροσωπούν και εκφράζουν την παραγωγική ραχοκοκαλιά της χώρας –ρωτάω!- και μιλούν για νομοσχέδιο-έκτρωμα;

Είναι ανενημέρωτοι όλοι αυτοί και κάνουν λόγο για διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και για διατάξεις που «τελειώνουν» τους ένστολους και για ρυθμίσεις που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και για άρθρα που αναγκάζουν ελεύθερους επαγγελματίες να κλείνουν τα γραφεία τους -ήδη, ξέρετε, χιλιάδες το έχουν κάνει- από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ασφαλιστικό «Κατρούγκαλου» που θα θωράκιζε για πάντα το ασφαλιστικό και δέκα μήνες μετά κατέρρευσε; Είναι ανενημέρωτοι όλοι αυτοί και μιλούν για επιχειρήσεις που μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στο εξωτερικό για να επιβιώσουν; Είναι όλοι αυτοί ανενημέρωτοι που κάνουν λόγο για όλα αυτά; Ή είναι όλοι με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;

Και παρεμπιπτόντως, μια και λέμε για τη φυγή των επιχειρήσεων, σαράντα χρόνια τώρα ή μάλλον είκοσι πέντε χρόνια τώρα, από τότε που καταλύθηκε το κομμουνιστικό καθεστώς στη Βουλγαρία και μπήκαν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της οικονομίας στη βάση της ιδιωτικής οικονομίας της χώρας αυτής βέβαια, οι ελληνικές επιχειρήσεις πήγαν εκεί για να επεκταθούν και να δημιουργήσουν, να επενδύσουν και φυσικά να προσθέτουν στο εγχώριο ΑΕΠ.

Σήμερα πηγαίνουν εκεί ή μάλλον μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα εκεί όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη, για να γλιτώσουν την υπερφορολόγηση και να επιβιώσουν. Και δεν το κάνουν σήμερα μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Το κάνουν και τα φυσικά πρόσωπα. Ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμα και αγρότες, οργανωμένοι σε μια περισσότερο επιχειρηματική βάση πάνε στη Βουλγαρία για να γλιτώσουν.

Και εσείς αντιμετωπίζεται αυτό το γεγονός μάλλον ειρωνικά. Και γενικά δείχνετε μάλλον ικανοποιημένοι. Δηλώνετε ότι το νομοσχέδιο είναι το τέλος της λιτότητας, ενώ φέρνει ακόμα πολύ περισσότερη λιτότητα και φτωχοποιεί αδιακρίτως πλέον όλη την κοινωνία με ιδιαίτερη μάλιστα μέριμνα για τον αγαπημένο στόχο, όπως είπα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους επιβάλλατε εισφορά ως φόρο και τώρα επιβάλλετε εισφορά πάνω στην εισφορά.

Κυρίως, όμως, αυτό το νομοσχέδιο κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Και ξέρετε, δεν έχετε μόνο εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας την αποκλειστική έγνοια για τους φτωχούς αυτής της χώρας. Κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους, γιατί περικόπτει κοινωνικά επιδόματα από τώρα, όπως το επίδομα θέρμανσης και το ΕΚΑΣ, από το 2017. Κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, γιατί με τη μείωση του αφορολόγητου επιβάλει φόρο σε ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες χαμηλού εισοδήματος συμπολίτες, που θα πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά. Όμως, δεν άκουσα να λέτε τίποτα γι’ αυτού του είδους την πρώτη φορά.

Επίσης, κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους, γιατί κόβει συντάξεις από το 2019. Και επιτρέψτε μου να πω, μια που μιλάμε για τις περικοπές των συντάξεων, ότι κανένας συνταξιούχος –μιλώ για τους παραλήπτες της επιστολής Κατρούγκαλου, όπως καταλαβαίνετε- δεν θα κατανοήσει την κοινωνική σας ευαισθησία, όταν του αφαιρέστε περίπου δυο συντάξεις, μια από την περικοπή και μια από τη μείωση του αφορολόγητου, που θα τον κάνει να πληρώνει φόρο και άρα να χάσει εισόδημα, όπως είπαμε και χθες, επειδή θα του επιτρέψετε να δει το εγγόνι του στα σχολικά γεύματα.

Το νέο παραμύθι των αντιμέτρων, μια που μίλησα για τα γεύματα, είναι υπό προϋποθέσεις. Πρώτη προϋπόθεση είναι η διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για χρόνια, δηλαδή συνέχιση της υπερφορολόγησης για χρόνια και συνέχιση της εσωτερικής στάσης πληρωμών του δημοσίου για χρόνια. Δεύτερη προϋπόθεση είναι η έγκριση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, άρθρο 15 του παρόντος νομοσχεδίου.

Εάν όμως, λέω εγώ πάλι, κόπτεστε τόσο πολύ για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, νομοθετήστε, παρακαλώ, αντίμετρα από τώρα, όπως σας προτείνει η Νέα Δημοκρατία δια της τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα.

Και ξέρετε κάτι; Την κοινωνική ευαισθησία εγώ την μετρώ και από κάποιες λεπτομέρειες που έχουν τη δική τους ειδική σημειολογία. Βλέπω ότι στη λίστα των προαπαιτουμένων που διαπραγματευτήκατε και συμφωνήσατε στις αρχές Μαΐου –δημοσιεύθηκε, βέβαια, πρώτα σε γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναπόφευκτα μετά το μάθαμε και εμείς εδώ- προαπαιτούμενο υπ’ αριθμόν 137 σ’ αυτήν τη λίστα, κεφάλαιο «Δικαιοσύνη», δηλαδή πρώτη σε σειρά σπουδαιότητας για εσάς –εάν δεν είναι, τότε προφανώς δεν τη διαπραγματευτήκατε, αλλά προφανώς είναι πρώτη σε σειρά σπουδαιότητας- απ’ όλες τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη είναι η διευθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Αυτή είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στη λίστα και μετά έρχονται οι άλλες στη Δικαιοσύνη. Αυτό λέει κάτι.

Και αν η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι το τέλος του 2017, όπως είπε σωστά χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης -όπως προστατευόταν, θυμίζω, και πριν με την πρόβλεψη περί αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2014, επί κυβερνήσεων δηλαδή Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, όπως παρέλειψε να πει χθες ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης- τότε το 2018 έρχεται και μαζί έρχονται και χιλιάδες απελευθερωμένοι και διευθετημένοι πλέον από εσάς ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, επειδή εσείς διευθετήσατε αυτό το πεδίο κατά προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις της Δικαιοσύνης.

Και μια που αναφέρθηκα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος το απόγευμα αναφέρθηκε σε εμένα ονομαστικά και μου ζήτησε να τοποθετηθώ συγκεκριμένα για το άρθρο 65, δηλαδή σχετικό ακαταδίωκτο –σχετικό, όχι απόλυτο- τραπεζικών στελεχών και δημοσίων λειτουργών που θα διενεργήσουν αναδιαρθρώσεις, «κουρέματα» δηλαδή «κόκκινων» δανείων, σπεύδω να απαντήσω. Δεν ήμουν στην Αίθουσα, αλλά παρακολούθησα και απαντώ τώρα.

Θα καταψηφίσουμε φυσικά, όπως καταψηφίζουμε όλο το μνημόνιο, με την εξαίρεση του άρθρου για τη μείωση φορολογικών προνομίων των Βουλευτών. Χθες είπα ότι δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να θεσπισθεί αυτή η ιδιότυπη ασυλία -υπό προϋποθέσεις μεν, αλλά ασυλία- για μια κατηγορία τραπεζικών στελεχών και λειτουργών του Δημοσίου. Δεν καταλαβαίνω. Δεν έχουν εμπιστοσύνη ο Υπουργός και η Κυβέρνηση στους δικαστικούς λειτουργούς να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς φόβο, αλλά και χωρίς πάθος και φοβάται κύμα διώξεων; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Και είπα ότι και όποιος λειτουργός από όλους αυτούς κάνει καλά τη δουλειά του, σύμφωνα με τον νόμο, δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Να πω και το άλλο. Εάν μέχρι χθες, κύριοι συνάδελφοι, η χορήγηση των δανείων ήταν ένα πεδίο στο οποίο μπορούσαν να αναπτυχθούν επιλήψιμες συναλλαγές ή συμπεριφορές, προβλέπω ότι αύριο το πεδίο του «κουρέματος» των δανείων -πάλι οικονομικό αντικείμενο, ενδεχομένως και εκατομμυρίων ευρώ- θα είναι πάλι ένα πρόσφορο πεδίο ενδεχομένως επιλήψιμων συναλλαγών.

Επομένως, δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η ιδιότυπη ασυλία μιας συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών που δεν υφίστανται, βάσει της διάταξης που ψηφίζετε με το 65, τις συνήθεις δικονομικά προβλεπόμενες συνέπειες του νόμου.

Κυρίες και κύριοι, έναντι επιλόγου. Η δεύτερη αξιολόγηση άργησε έναν χρόνο. Αυτή η καθυστέρηση έφερε μεγάλο πρόσθετο κόστος και κατέληξε στην ουσία στο τέταρτο μνημόνιο για την περίοδο 2017-2021.

Ξέρετε ότι αυτό δεν ήταν έργο αυτών που κυβέρνησαν σαράντα χρόνια τη χώρα. Είναι έργο αυτών που κυβερνούν τώρα, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, δικό σας δηλαδή.

Δεν ξέρετε, δεν μπορείτε και μάλλον δεν θέλετε -αν κρίνω από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την επένδυση που Ελληνικού, όπου ανακαλύφθηκαν δασικές εκτάσεις εκεί κάπου κοντά στον αεροδιάδρομο- να αξιοποιήσετε τα εργαλεία για την έξοδο από την κρίση, που δεν είναι άλλα από τα κίνητρα, την κινητροδότηση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής οικονομίας, με κανόνες, όχι ασύδοτα, κύριε Φίλη. Όμως, εκεί είναι το κλειδί.

Όχι, λοιπόν, στα μέτρα καθολικής φτωχοποίησης της κοινωνίας με την πρόσβαση στα επιδόματα φτώχειας ως περίπου εθνική επιδίωξη. Όχι στα αντίμετρα – απάτη, εάν το θελήσει το ΔΝΤ και εφόσον εσείς συνεχίσετε να σωρεύετε βάρη σε αυτούς από τους οποίους στερείτε το δικαίωμα της προκοπής από την εργασία τους.

Καταψηφίζω και με τα δύο χέρια.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοψίδης: Απολογισμός 2,5 ετών στη Ροδόπη με έργα, χρηματοδοτήσεις και αναπτυξιακές παρεμβάσεις

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσιάζει τον απολογισμό των 2,5 ετών διοίκησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
image_print

Τον απολογισμό του έργου της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης παρουσίασε ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, στο πλαίσιο του κύκλου ενημερωτικών παρουσιάσεων που πραγματοποιεί στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Κομοτηνή, ο κ. Τοψίδης υποστήριξε ότι η Περιφέρεια έχει αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ κατά 206,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως σήμερα η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατατάσσεται πρώτη στη χώρα σε εντάξεις και συμβασιοποιήσεις έργων του προγράμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, οι ενταγμένες πράξεις αυξήθηκαν από 84 σε 936 μέσα στα πρώτα δυόμισι χρόνια της διοίκησης.

Έργα υποδομών στη Ροδόπη

Στην παρουσίασή του έγινε εκτενής αναφορά σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη βελτίωσης της ιρλανδικής διάβασης του ποταμού Λίσσου στον Ίμερο, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έξω από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η παράδοση της νέας γέφυρας Κοσμίου και η ολοκλήρωση της γέφυρας Κομψάτου, καθώς και ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και η ανακατασκευή της οδού Κοπτερό – Αμαξάδες.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται σε ποτάμια, ρέματα και υδατορέματα της Ροδόπης, καθώς και οι εργασίες αναβάθμισης της ιρλανδικής διάβασης στο Ποντικόρεμα.

Πρωτογενής τομέας και υδατικοί πόροι

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που, σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας, ενισχύουν την αγροτική παραγωγή, όπως η αποκατάσταση αντλιοστασίων, οι εργασίες στους ταμιευτήρες Κομψάτου, Νέου Σιδηροχωρίου, Δύμης και Νέας Αδριανής, αλλά και ο σχεδιασμός νέων λιμνοδεξαμενών και ταμιευτήρων.

Ειδική αναφορά έγινε στο φράγμα Ιασίου, στις προτάσεις χρηματοδότησης για τα αρδευτικά δίκτυα, καθώς και στις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το φράγμα Ιάσμου. Παρουσιάστηκαν επίσης οι παρεμβάσεις στις λιμνοθάλασσες της Ροδόπης και οι δράσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Υγεία, Παιδεία και κοινωνική πολιτική

Στην παρουσίαση επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή οικονομικού κινήτρου για την προσέλκυση νέων γιατρών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας και η ενίσχυση κοινωνικών δομών.

Αναφορές έγιναν επίσης στην άρση των εκκρεμοτήτων για τη Σχολή Κλασικών και Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και σε έργα εκπαιδευτικών υποδομών.

Τουρισμός, πολιτισμός και επιχειρηματικότητα

Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε δράσεις για την αναβάθμιση του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, την ανάδειξη του Βυζαντινού Κάστρου, την ψηφιοποίηση πολιτιστικών χώρων και την ίδρυση του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO).

Στον τομέα της επιχειρηματικότητας έγινε αναφορά στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ, στη στήριξη νέων θέσεων εργασίας και στη λειτουργία του Γραφείου Εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών.

Συναντήσεις και επισκέψεις

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης δώρισε απινιδωτές στο ΚΤΕΛ Ροδόπης και στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, ενώ βράβευσε Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συμμετοχή τους σε αποστολή στη Βενεζουέλα. Ακολούθησαν συναντήσεις εργασίας με δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, επισκέψεις σε έργα της Ροδόπης και περιοδεία σε επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Κομοτηνής που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Φωτογραφικό υλικό:

DNews Widget
Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Κήποι Έβρου: Παρέμβαση της ΟΦΑΕ για τις πολύωρες καθυστερήσεις των φορτηγών

Εκπρόσωποι της ΟΦΑΕ, διεθνών ενώσεων οδικών μεταφορών και τοπικών αρχών στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων, κατά την επιτόπια συνάντηση για τις καθυστερήσεις στη διέλευση φορτηγών.
image_print

Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των πολύωρων καθυστερήσεων που αντιμετωπίζουν τα φορτηγά στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων ανέδειξε η επιτόπια συνάντηση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), μαζί με εκπροσώπους εθνικών ενώσεων οδικών μεταφορών από την ευρύτερη περιοχή. Η πρωτοβουλία ακολούθησε την αποστολή κοινής επιστολής προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στη διέλευση των φορτηγών από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΦΑΕ, της ANALTIR Αλβανίας, της UND Τουρκίας, της Best Mobility Βόρειας Μακεδονίας και του BSEC-URTA, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του Τελωνείου Κήπων, εκπρόσωπος της Αστυνομίας του συνοριακού σταθμού, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός και εκπρόσωπος του γραφείου του βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορικές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες οδηγοί, με κυριότερα τις πολύωρες αναμονές, τις ελλείψεις στις υποδομές, τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στην τήρηση των χρόνων οδήγησης και ανάπαυσης, οδηγώντας πολλές φορές στην επιβολή προστίμων στους οδηγούς.

Η ΟΦΑΕ υποστηρίζει ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη λειτουργία ενός συνοριακού σταθμού, αλλά συνδέεται με τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στις διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως επισημαίνεται, οι καθυστερήσεις αποτρέπουν ολοένα και περισσότερα φορτηγά από τη διέλευση μέσω Κήπων, παρά το σύγχρονο ελληνικό οδικό δίκτυο και τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις μεταφορικές υποδομές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν δεν υπάρξει άμεσα ουσιαστική πρόοδος και αποτελεσματικός συντονισμός από την Πολιτεία, ο κλάδος προειδοποιεί με κλιμάκωση των ενεργειών του, ενώ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα και να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την εξεύρεση λύσεων.

Ακολουθεί αυτούσια η κοινή επιστολή που απέστειλαν η ΟΦΑΕ, η UND Τουρκίας, η Best Mobility Βόρειας Μακεδονίας και η ANALTIR Αλβανίας προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς:

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας

image_print

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στον χώρο Marine, η διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, με τη συμμετοχή στελεχών, μελών και φίλων του Κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, οι οργανωτικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των πολιτικών εξελίξεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης όλων των δυνάμεων του Κινήματος, με τα στελέχη να υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή, η συλλογική προσπάθεια και η εξωστρέφεια αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των πολιτικών στόχων.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο την επόμενη ημέρα και την αλλαγή που, όπως τονίστηκε, «έχει ήδη αρχίσει».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en