Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός-Πλανήτης σε πολιορκία | Γήπεδα, πάρκινγκ, εκθεσιακά κέντρα γίνονται νοσοκομεία

Οι κρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν με εξπρές διαδικασίες να δημιουργήσουν νέες δομές νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης. Ο κορονοϊός που πριν από δυο-τρεις μήνες έμοιαζε με… κινέζικα στον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος, είτε παρακολουθούσε εξ αποστάσεως και με απάθεια, είτε αγνοούσε πλήρως, τη ραγδαία εξάπλωση του επικίνδυνου ιού στην Κίνα, πλέον απειλεί την ανθρωπότητα. Απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη, οι άνθρωποι βιώνουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα που μέχρι πρότινος έβλεπαν μόνο σε χολιγουντιανές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Ο πλανήτης, το τελευταίο διάστημα, έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 580.000 και τους νεκρούς να είναι περισσότεροι από 26.000. Και δεδομένου ότι κανένας κρατικός μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοιου είδους κατάσταση, οι κυβερνήσεις προσπαθούν εκ των υστέρων να δημιουργήσουν, έστω και πρόχειρες, δομές προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πανδημία που θερίζει.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, γήπεδα μετατρέπονται σε νοσοκομεία, εκθεσιακά και εμπορικά κέντρα μεταμορφώνονται σε μονάδες υποδοχής ασθενών με κορονοϊό, ακόμη και πάρκινγκ γίνονται υπαίθρια νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η πληθώρα των κρουσμάτων και η έλλειψη κλινών…

Τεχεράνη, Ιράν

Το διεθνές εκθεσιακό κέντρο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Τεχεράνης μετατράπηκε σε προσωρινό νοσοκομείο με 2.000 κλίνες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού που νοσεί.

teherani.jpg

Μαδρίτη, Ισπανία

Το συνεδριακό κέντρο IFEMA στη Μαδρίτη μετετράπη από τον στρατό σε προσωρινό νοσοκομείο με 5.500 κλίνες καθώς τα νοσοκομεία της πόλης πλησιάζουν πια στα όριά τους και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες όσων νοσούν.

ap_20082307875772_1.jpg

Μπέργκαμο, Ιταλία

Το Μπέργκαμο είναι μια από τις πόλεις που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον εφιάλτη του κορονοϊού. Οι αρχές της Λομβαρδίας σε συνεργασία με τον στρατό και την μονάδα αλπινιστών, εθελοντές και οργανώσεις που εργάστηκαν σε ανάλογα πρότζεκτ στη Σιέρα Λεόνε την εποχή που ξέσπασε ο Εμπολα, μετατρέπουν σε νοσοκομείο το εκθεσιακό και εμπορικό κέντρο της πόλης.

ap_20086491677009_1.jpg

Λονδίνο, Αγγλία

Η Μεγάλη Βρετανία άργησε να θωρακιστεί απέναντι στον κορονοϊό και πλέον… τρέχει για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον για την περίθαλψη ατόμων που θα χτυπηθούν από κορονοϊό. Ηδη το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του γεγονός που ανάγκασε τις αρχές, με τη συνεργασία του στρατού, να μετατρέψουν το εκθεσιακό κέντρο του Λονδίνου ExCel σε νοσοκομείο με περίπου 5.000 κλίνες.

ap_20086400482916_1.jpg

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Το πανεπιστημιακό γήπεδο της Λισαβόνας μετετράπη από τις πορτογαλικές αρχές σε προσωρινό χώρο υποδοχής και περίθαλψης ασθενών με κορονοϊό προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

lisbon.jpg

Βελιγράδι, Σερβία

Η ανάγκη για κλίνες και για ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό, οδήγησε και την κυβέρνηση της Σερβίας με την αμέριστη συμπαράσταση του στρατού να μετατρέψει το εκθεσιακό-εμπορικό συγκρότημα Belgrade Fair σε νοσοκομείο με περισσότερες από 3.000 κλίνες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Μόσχα, Ρωσία

Η Ρωσία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς την κατασκευή νοσοκομείου αποκλειστικά για την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό. Περίπου 5.000 εργάτες δουλεύουν πυρετωδώς για να χτίσουν μια νέα νοσοκομειακή μονάδα 500 κλινών σε μια περιοχή έξω από τη Μόσχα.

ap_20085655806287_1.jpg

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Παραπλεύρως στο νοσοκομείο Ντουμπράβα στο Ζάγκρεμπ -στον χώρο του πάρκινγκ- οι αρχές της Κροατίας, με την πλήρη υποστήριξη του στρατού, δημιούργησαν μια ξεχωριστή μονάδα προκειμένου οι υγειονομικές υπηρεσίες να υποδέχονται τους ασθενείς με κορονοϊό. Θυμίζει όμως περισσότερο στρατιωτικό καμπ και λιγότερο νοσοκομειακή μονάδα…

Σιάτλ, ΗΠΑ

Ενα γήπεδο ποδοσφαίρου στα προάστια του Σιάτλ, μετετράπη σε δύο μεγάλες πτέρυγες αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό.

ap_20085697891175_1.jpg

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αποφάσισε να επιτάξει το στάδιο Πακαέμπου στο Σάο Πάολο, το οποίο μετατρέπεται σε υπαίθριο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού. Το ίδιο συνέβη και με το θρυλικό στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο επίσης θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής ασθενών με κορονοϊό. Επίσης, στο Σάο Πάολο, μετετράπη σε μια τεράστια νοσοκομειακή μονάδα 1.800 κλινών το εκθεσιακό κέντρο της πόλης.

ap_20083617194620_1.jpg

Μπογκοτά, Κολομβία

Περισσότερο στρατώνες παρά νοσοκομειακή μονάδα θυμίζουν οι υποδομές που δημιούργησαν οι αρχές της Κολομβίας στην πρωτεύουσα Μπογκοτά για να περιθάλψουν όσους νοσούν από κορονοϊό. Το καμπ δημιουργήθηκε σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ…

Εικόνα      Εικόνα

Εικόνα       Εικόνα

Μιλούζ, Γαλλία

Δεκάδες στρατιώτες, στη Μιλούζ της νότιας Γαλλίας, δημιούργησαν ένα προσωρινό υπαίθριο χώρο περίθαλψης ασθενών με κορονοϊό στο πάρκινγκ δίπλα στο νοσοκομείο Emile Muller.

Τζακάρτα, Ινδονησία

Οι αρχές της Ινδονησίας μετέτρεψαν το αθλητικό χωριό που δημιουργήθηκε στην Τζακάρτα για να φιλοξενήσει αθλητές στους Πανασιατικούς Αγώνες του 2018, σε νοσοκομειακή μονάδα 3.000 κλινών για κρούσματα με κορονοϊό.

ap_20083272225310_1.jpg

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Δίπλα σε νοσοκομείο του Γκέτεμποργκ οι υγειονομικές αρχές της Σουηδίας μαζί με τον στρατό δημιούργησαν μια ξεχωριστή μονάδα υποδοχής ασθενών με κορονοϊό.

Εικόνα

Γουχάν, Κίνα

Η πρώτη πόλη που επλήγη από τον κορονοϊό, μετρώντας μάλιστα πολλούς νεκρούς, ήταν και η πρώτη που προχώρησε σε ένα μικρό κατασκευαστικό θαύμα. Η Γουχάν, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, σε διάστημα μόλις έξι ημερών δημιούργησε ένα ολόκληρο νοσοκομείο αποκλειστικά για νοσούντες με κορονοϊό…

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά στο Μάτι | Εξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.

Συνολικά το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους με συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο. «Μπράβο σας, μπραβο σας, έχετε χάσει παιδί;», «όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπoυν στη φυλακη», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

  • – Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
  • – Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
  • – Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
  • – Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
  • – Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και
  • – Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος ΓκολφίνοςΦίλιππος ΠαντελεάκοςΔαμιανός ΠαπαδόπουλοςΧρήστος ΛάμπρηςΧρήστος ΔροσόπουλοςΓεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

«Χάθηκε η ντροπή», δήλωσε δικηγόρος θυμάτων μετά την απόφαση του δικαστηρίου.
protothema.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χαλκίδα | Πέταξαν σκύλο σε κάδο απορριμμάτων και τον έκαψαν

Άγρια κτηνωδία σημειώθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/04), στη Χαλκίδα αφού άγνωστος δράστης πέταξε σκύλο σε κάδο απορριμμάτων και τον έκαψε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr, άγνωστος πέταξε μέσα σε κάδο απορριμμάτων του κοιμητηρίου έναν σκύλο και έπειτα έβαλε φωτιά και τον έκαψε. Κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές και άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας Χαλκίδας..

Αφού έγινε η κατάσβεση της φωτιάς και ανασύρθηκε η σορός του άτυχου ζώου, έγινε σκανάρισμα για τσιπ χωρίς αποτέλεσμα. Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν το περιστατικό για τον εντοπισμό του δράστη.

protothema.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πόλεμος «χωρίς ιερό και όσιο» | Γιατί χτύπησε σήμερα ειδικά το Ισραήλ

Η αναμενόμενη επίθεση-αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, ξεκίνησε αιφνιαδιστικά όχι μετά το εβραϊκό Πάσχα, όπως θα ανέμεναν πολύ, αλλά σε μια ημέρα με υψηλό συμβολισμό κατά τη γνώμη του Διεθνολόγου-Οθωμανολόγου, Δημήτρη Σταθακόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο Newsbomb.gr ερμηνεύει τα γεγονότα:

«Καταρχάς, πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι εθνικοί συμβολισμοί, που ανάγονται στην μακραίωνη ιστορία των λαών της Μέσης Ανατολής, έχουν τεράστια σημασία και, όπως αποδεικνύεται στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν να καθορίσουν την πολιτική των κρατών, ακόμα και για πράγματα τόσο σοβαρά, όσο ο πόλεμος. Αυτό δεν είναι πολύ εύκολα αντιληπτό τη Δύση, που σκέφτεται, περισσότερο ρεαλιστικά και με οικονομικά κριτήρια», σημειώνει στην αρχή της συζήτησής μας.

Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει ήδη δημόσια από χθες το μεσημέρι, η ισραηλινή επίθεση ήταν για αυτόν αναμενόμενη ειδικά αυτό το διάστημα, και μάλιστα η σημερινή ημέρα έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τον «εχθρό»: Είναι η Ιερή Παρασκευή για τους Ιρανούς που συμπίπτει με τα 85α γενέθλια του Χαμενέϊ.

Για τους αντιμαχόμενους, έχει ιδιαίτερη σημασία το χτύπημα στον εχθρό να επέρχεται είτε τη στιγμή που δεν το περιμένουν, είτε ακριβώς την «ιερή» τους ημέρα. Το ιερό Σάββατο των Εβραίων χτύπησαν οι Ιρανοί, την ιερή Παρασκευή τους χτύπησαν οι Ισραηλινοί.

«Το Πέσαχ/ Πάσχα θυμίζει στους Εβραίουςτον αγώνα απελευθέρωσης από τους Αιγυπτίους και επομένως αποτελεί ένα άριστο εμψυχωτικό εναρκτήριο λάκτισμα να τελειώνουν με τα θέματά τους», υπογραμμίζει. «Οφείλουμε να διαβάζουμε τον κάθε λαό σύμφωνα με τον δικό του αξιακό κώδικα και όχι με αυτό που στρεβλά νομίζουμε, ή ορίζουν τα θεωρητικά φασόν εγχειρίδια δυτικής σκέψης», προσθέτει.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος θεωρεί ότι παρά τις «προειδοποιήσεις» της Δύσης και τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, η «στόχευση» του Ιράν με τελικό σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος των μουλάδων, γίνεται με τη σιωπηρή συγκατάθεσή της. Και εξηγεί:

«Παρότι το Ιράν το αρνείται, το Ισραήλ δεν ακούει κανέναν, παρά μόνον τον εαυτό του και δρά όταν και όπως νομίζει. Παρά τα όσα ακούτε για εγκράτεια, από ΗΠΑ και αραβικό κόσμο, ουσιαστικά ο,τι και να λένε λεκτικά, πρακτικά “κλείνουν το μάτι” στο Ισραήλ δηλαδή το αφήνουν να «βγάλει το φίδι» από την τρύπα και γι αυτούς, ως πληρεξούσιός τους ».

Όσο για τη συνέχεια, ο ίδιος εκτιμά:

Το Εβραϊκό Πέσαχ/Πάσχα (πέρασμα) ξεκινάει φέτος , τη Δευτέρα 22 Απριλίου (μετά τη δύση του ηλίου) και τελειώνει τη Μεγάλη Τρίτη στις 30 Απριλίου το βράδυ. Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοσή τους : אחת המצוות החשובות ביותר של פסח, ציווי המהווה את שיאו של טקס הפסח, היא סיפור האגדה, או סיפור יציאת מצרים: הנרטיב מתחיל בסיכום היסטורי קצר, ממשיך בתיאור הסבל שסבלו בני ישראל, עוקב אחר מניין המכות שפקדו את המצרים ומסתיים במזמור לקב”ה, על ניסיו, שהעניקו לעמו את חירותם. Μια από τις σημαντικότερες μιτσβότ/εντολή του Πέσαχ – η οποία είναι η κορύφωση της ιεροτελεστίας του – είναι η αφήγηση της Αγκαντά, δηλαδή της Ιστορίας της Εξόδου από την Αίγυπτο.

Η αφήγηση αρχίζει με μια σύντομη ιστορική αναδρομή, συνεχίζει με την περιγραφή των δεινών που υπέφεραν οι Ισραηλίτες, ακολουθεί η απαρίθμηση των πληγών που έπληξαν τους Αιγυπτίους και ολοκληρώνεται μ’ έναν ύμνο στον Μεγαλοδύναμο, για τα θαύματα Του, που έδωσε στον λαό Του την ελευθερία του.

Όπερ μεθερμηνευόμενον, μέσα στο εβραϊκό Πέσαχ , αναμένω τη “νέα απελευθέρωση/ Πέρασμα” του Ισραήλ, δηλ. Ράφα (μετά τη Χαμάς – Γάζα) , Λίβανο ( Χεζμπολάχ) , Ιράν σε ανύποπτο μη αναμενόμενο χρόνο/ στιγμή και σε μη προφανείς στόχους».

«Στόχος του Ισραήλ είναι να αρχίσει την εκ των έσω αποδόμηση του καθεστώτος των Μουλλάδων και των “Φρουρών της Επανάστασης” για να επανέλθει το Ιράν στην κατάσταση ante 1979, με σύνδεση πάλι με τη Δύση και μεταφορά των αποθεμάτων ενέργειας, χερσαία, μέσω Ισραήλ προς την Ευρώπη», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Από τον «Ευρωπαϊκό Πόλεμο» στα 10 κριτήρια του Παγκόσμιου Πολέμου

Κατά τον διεθνολόγο-νομικό, δε, τα γεγονότα αυτά εντάσσονται στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει, όπως εξήγησε στο Newsbomb.gr:

Ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος αρχικά ονομαζόταν «Ευρωπαϊκός Πόλεμος», εξηγεί ο Δημήτρης Σταθακόπουλος. Οι αμερικανικές εφημερίδες υιοθέτησαν τον όρο «Παγκόσμιος Πόλεμος» όταν η Αμερική εισήλθε σ’ αυτόν το 1917. Οι Βρετανοί προτιμούσαν τον όρο «Μεγάλος Πόλεμος» μέχρι τη δεκαετία του 1940, με αξιοσημείωτη εξαίρεση τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, που τον ονόμασε «Παγκόσμιο Πόλεμο» στον Η τόμο των απομνημονευμάτων του ( 1927) για την Παγκόσμια Κρίση.

Ο «Β Παγκόσμιος Πόλεμος», πιθανολογήθηκε πως θα γίνει ήδη απο τον Φεβρουάριο του 1919, με ένα άρθρο του Manchester Guardian. Ο Φράνκλινος Ντ. Ρούσβελτ, χαρακτήρισε δημόσια τον πόλεμο ως «Δεύτερο Παγκόσμιο» στις 7 Δεκεμβρίου 1941 , όταν χτυπήθηκε το Περλ Χάρμπορ από τους Ιάπωνες. Αντίθετα , στη Βρετανία, ο πόλεμος αυτός χαρακτηριζόταν απλώς ως «ο πόλεμος» μέχρι το 1949. Έως το 1950 ο δεύτερος Π.Π. ονομαζόταν «Πόλεμος για τον Πολιτισμό» ή/και «Πόλεμος ενάντια στην υποδούλωση», ή «ο πόλεμος επιβίωσης».

Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένας πόλεμος ως παγκόσμιος είναι τα παρακάτω και κρίνονται εκ των υστέρων απο τους ιστορικούς:

  1. Οικονομία
  2. Ενέργεια

  3. Αναθεωρητισμός. Ειδικά στα καθ’ ημάς , ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας για τη Συνθήκη της Λωζάνης κ.ά

  4. Ολοκληρωτικές τάσεις με ενεργό φασισμό και ναζισμό σε πολλές χώρες. Δεσποτισμός

  5. Παγκόσμια Λαϊκή δυσαρέσκεια

  6. Αδυναμία εκλεγμένων Δημοκρατικών ηγετών να βρουν βιώσιμες λύσεις. Αύξηση Λαϊκισμού

  7. Αδυναμία διεθνών οργανισμών , ΟΗΕ, Ε.Ε , ΝΑΤΟ κ.ά να βρουν διέξοδο.

  8. Περιβαλλοντολογικά και διατροφικά προβλήματα.

  9. Προσφυγικό – μεταναστευτικό , Human Trafficking.

  10. Ορατή σύγκρουση πολιτισμών, με δημογραφική παρακμή του παλαιού Δυτικού κόσμου , έλλειψη εργατικών χεριών, δημογραφική αύξηση των υπολοίπων και υπερσυγκέντρωση πυρηνικών και λοιπών καταστροφικών όπλων στα χέρια μη Δυτικών, διατεθειμένων (προς το παρόν στα λόγια) να τα χρησιμοποιήσουν.

Εφόσον και τα 10 παραπάνω κριτήρια υπήρξαν στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους και υπάρχουν και σήμερα, πιθανολογώ πως οι ιστορικοί του μέλλοντος, σφόδρα πιθανά θα ονομάσουν τις σημερινές τρέχουσες συγκρούσεις ως Παγκόσμιες και «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Να σας θυμίσω», συνέχει ο Διεθνολόγος-Νομικός, αυτό που δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Άλεξ Γκάντλερ: «Κάποιες φορές η κλιμάκωση είναι αναπόφευκτη και ο κατευνασμός δεν είναι καλό πράγμα. Μπορούμε να δούμε τις ιστορικές αναφορές ” …. όπως για παράδειγμα του Τσάμπερλεϊν , τον λάθος κατευνασμό του προς τον Χίτλερ και την λάθος εκτίμησή του για τον Πόλεμο που ερχόταν».

«Προσωπικά και υποκειμενικά μιλώντας, είμαι αισιόδοξος, ελπίζοντας πως τελικά θα κάνω λάθος. Εν τούτοις στη ζωή μου είμαι 100% ρεαλιστής και ουδέποτε εθελοτυφλώ», καταλήγει ο καθηγητής..

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en