Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | “Κόντρα” ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ για ανάρτηση της Μαρίας Φρατζεσκάκη

Απάντηση έστειλε στα ΜΜΕ η ΔΗΜ.Τ.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΓΡΑΤΙΑΣ σε Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάρτηση της Μαρίας Φρατζεσκάκη, όπου αναφέρεται επί λέξη…

“Μας άφησε άναυδους το σημερινό δελτίο τύπου του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Καβάλας που υποδεικνύει, σαν τιμητής της ηθικής, τι θα πρέπει να αναρτούν στους  προσωπικούς  λογαριασμούς τους οι πολίτες. Αυτοί, που εξύβριζαν με τον χειρότερο τρόπο  τους  προηγούμενους  Κυβερνώντες  αλλά και τους  πολίτες που τους υποστήριζαν,  έρχονται τώρα, με θράσος και με εκβιαστικά διλήμματα, εν μέσω φοροκαταιγίδας  για να αποπροσανατολίσουν προφανώς τους πολίτες από τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν,  και  παρεμβαίνουν  στην ελεύθερη  έκφραση, η οποία είναι αναφαίρετο κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η λογοκρισία αυτή στην ανάρτηση της Μαρίας Φραντζεσκάκη παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα  που ουδεμία σχέση έχει  με  τη δημοκρατική Ελλάδα  που όλοι  οι υγιείς  πολιτικές δυνάμεις ονειρευόμαστε. Η λογοκρισία αυτή δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, όπως η Ελλάδα.”   

Σας παραθέτουμε παρακάτω την ανάρτηση της κ. Μαρίας Φρατζεσκάκη και το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας που στάθηκε αφορμή για την παραπάνω απάντηση…

αρχείο λήψης (14)

“Η ρητορεία μίσους από τη δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας, κ. Μαρίας Φραντζεσκάκη, συνεχίζεται. Σαν μην έφτανε το απαράδεκτο σχόλιο της για τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη (τον αποκάλεσε-μέσω φωτογραφίας- παρα φύσιν δίποδο), έχει το πολιτικό θράσος να μας εγκαλεί για καθεστωτικές και απολυταρχικές αντιλήψεις. Να θυμίσουμε στην κυρία Φραντζεσκάκη, ότι δημοκρατία δεν είναι οι ύβρεις, ο ρατσιστικός λόγος και η απαξίωση του ανθρώπου. Δημοκρατία είναι ο σεβασμός του ανθρώπου.

Αυτός ο πολιτικός λόγος εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Δεν μας πείθει η επίκληση στα χριστιανικά ιδεώδη. Δεν μας πείθουν και οι δήθεν δικαιολογίες περί χρήσης του όρου «δίποδο» για πολιτικό χαρακτηρισμό και όχι για προσωπική υποτίμηση. Οι υποστηριχτές αυτών των απόψεων, ας ψάξουν λίγο καλύτερα τα όρια μεταξύ του πολιτικού λόγου και της ακροδεξιάς ρητορείας.

Είναι καθήκον όλων, και ιδιαίτερα των εκλεγμένων αιρετών αντιπροσώπων, να διατηρούν το πολιτικό επίπεδο ψηλά και όχι να το απαξιώνουν. Είναι καθήκον μας, να καυτηριάζουμε τέτοιες υποτιμητικές αναφορές σε ανθρώπους. Είναι καθήκον όλων μας, να ζητάμε να ανακαλέσει μία εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και να πάρει πίσω μία φωτογραφία που δείχνει έναν άνθρωπο, που έχει δημόσια γνωστοποιήσει το πρόβλημα υγείας του, σε άβολη γι αυτόν στιγμή, συνοδευόμενο από σχόλια για «παρα φύσιν» διποδο!

Όχι κυρία Φραντζεσκάκη, δεν είναι δημοκρατία η ακραία και χωρίς σεβασμό γλώσσα!

Δεν είναι δημοκρατία ο ρατσιστικός λόγος!

Δεν είναι δημοκρατία η προσβολή της προσωπικότητας.

Είναι ξεπεσμός!

Περιμένουμε από την κυρία Δήμαρχο να τοποθετηθεί. Τα περί προσωπικής άποψης είναι απλά πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως, τον πανικό της δεξιάς για τις επικείμενες τομές στο σχολείο. Τον πανικό για τον εκδημοκρατισμό του. Για ένα σχολείο που-επιτέλους!- θα δημιουργεί ανθρώπους ελεύθερους.

Και επειδή κανείς απ’ αυτούς που φωνάζουν για την δήθεν κατάργηση των αρχαίων από τα σχολεία, δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τι πραγματικά δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας κύριος Νίκος Φίλης, τους βοηθούμε και παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση του:

«Βοηθούν τα αρχαία τα παιδιά να μάθουν τη γλώσσα; Δεν ξέρω, παρότι είμαι αρχαιολάτρης. Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό; Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου. Αρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε»

Πεδίο πολιτικών διαφωνιών λαμπρό. Αλλά να τελειώνουμε με τον πολιτικό λόγο που αγγίζει τα όρια της ακροδεξιάς. Ως εδώ!

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 2/6/2016″

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 20-05-2024

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εναρκτήρια εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου στην Λυδία

Με λαμπρότητα πραγματοποιούνται και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο της Αγίας κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2024.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ παράλληλα σηματοδοτήθηκε και η επίσημη έναρξη του επετειακού εορτασμού της εκατονταετηρίδος (1924-2024) της τοπικής Εκκλησίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμέως: Χωρίς την επιστολική ψήφο πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν

«Χωρίς την επιστολική ψήφο οι Έλληνες πολίτες, πολλοί συμπατριώτες μας, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews.

Επίσης η κ. Κεραμέως επισήμανε «πάνω από τρεις στους τέσσερις που έχουν γραφτεί έχουν ήδη παραλάβει το εκλογικό υλικό στο σπίτι τους, στο γραφείο τους, σε όποια διεύθυνση έχουν. Πάνω από εκατό χιλιάδες τα έχουν ήδη παραλάβει» και πρόσθεσε «αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Ό, τι και να ψηφίζει κανείς, σημασία έχει να ψηφίζει, νa ακούγεται, να μπορεί να ακουστεί ακριβώς η φωνή του».

Οι παραδόσεις προχώρησαν πάρα πολύ γρήγορα σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών «Ξεκίνησαν πριν από μόλις λίγες μέρες και ήδη είμαστε σχεδόν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της παράδοσης». Παράλληλα η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινίσεις και για το ποια είναι η τελευταία ημέρα για κατάθεση του φακέλου: «Εάν ζω στο εξωτερικό, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς να παραλάβει τον φάκελο είναι η 28η Μαΐου. Στην Ελλάδα, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς είναι η 3η Ιουνίου».

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε ό,τι «πρέπει να φέρουμε την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en