Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ισόβια στον παιδοκτόνο της 6χρονης Στέλλας

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον 62χρονο που σκότωσε το εξάχρονο κοριτσάκι του, και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα του στα σκουπίδια.

Η απόφαση για τα όσα τράβηξε η 6χρονη Στέλλα στα χέρια του παιδοκτόνου ήταν ομόφωνη. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού και κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Απέρριψε κατά πλειοψηφία 6-1 το αίτημα για αναγνώριση των ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Ματθαίος Μάρκου, στην αγόρευση του ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου χωρίς ελαφρυντικά.

Η αγόρευση του Εισαγγελέα

«Όπως φάνηκε στην αρχή κι εγώ αμφιταλαντεύτηκα για την ύπαρξη μειωμένου καταλογισμού. Αποδέχομαι ότι έχει κάποια μορφή προβλήματος, κατάθλιψη. Αντιλήφθηκα από όσα είπε εδώ, ότι κράταγε το κορίτσι σε απόσταση αναπνοής, όταν του κράταγε το στόμα και τη μύτη.

Δε θέλω να πάει αλλού η σκέψη μου… Θα μείνω σε αυτά που λέει. Δεν θα επαναλάβω τα εμφανή. Ό,τι πρόβλημα και να είχε, μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του μετά και ότι αφιέρωσε στην απολογία του ένα λεπτό στο κοριτσάκι του και δέκα λεπτά στα χρήματα. Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε σχεδόν μάγουλο με μάγουλο. Δεν δέχομαι ότι δεν του πέρασε από το μυαλό, ότι θα πέθαινε. Δεν μπορεί 3-4 λεπτά να κοίταζε το σπίτι και να γύρναγε εδώ κι εκεί.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε. Τρελός δεν είναι, είναι συμφεροντολόγος. Έχει κάποια μορφή προβλήματος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για μία από χειρότερες περιπτώσεις. Τι να πω τον καταλαβαίνω να κάνει δύο απόπειρες αλλά τον βλέπω ακόμα εδώ. Ζητάω την ενοχή του όπως κατηγορείται».

«Μαρτύρησε» στα χέρια του πατέρα της

Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε τον Απρίλιο του 2017 μέσα στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα.

Το σώμα της μικρής Στέλλας είχε βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων μέσα σε πλαστικές σακούλες, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα.

Αρχικά ο 62χρονος είχε δηλώσει εξαφάνιση της 6χρονης, υποστηρίζοντας ότι άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι τους και την απήγαγαν, κλέβοντας μάλιστα και χρυσαφικά τους. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο συνταξιούχος αστυνομικός, ομολόγησε ότι ο ίδιος είχε βάλει τέλος στη ζωή της κόρης του κατά λάθος όταν εκείνη αντιδρούσε και αρνιόταν να την κάνει μπάνιο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το μικρό κορίτσι που αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα, πέθανε από ασφυξία όταν ο πατέρας της πατέρας της, τής έκλεισε το στόμα και τη μύτη της.

Ο πρώην αστυνομικός δικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και για περιύβριση νεκρού, καθώς πέταξε το σώμα του παιδιού σε κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς του, αφού πρώτα το τύλιξε σε σακούλες σκουπιδιών.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του, έχει μειωμένο καταλογισμό λόγω ψυχικής ασθένειας που αντιμετωπίζει.

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κηφισιά | Ξέχασαν αγόρι 4,5 ετών σε σχολικό για έξι ώρες – Δύο συλλήψεις

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, της συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των οχημάτων που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι άφησαν ένα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο.

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας για το περιστατικό.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του, παρέδωσε τον γιο του στο σχολικό, για τη μεταφορά του στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Εκεί, ανακάλυψαν κατά τις μεσημεριανές ώρες ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

Από το νηπιαγωγείο κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν πως το παιδί δεν είχε δώσει το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το παιδί είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα, όπου και εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Το αγοράκι φέρεται να έμεινε μέσα στο λεωφορείο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου όπως και η συνοδηγός.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

«Αστυνομικοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα σε καταγγελίες πολιτών»

Προβληματισμός επικρατεί στις ανώτερες τάξεις της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες πολιτών ότι αστυνομικοί του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, για να τους εξυπηρετήσουν.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία σημειώνει πως η ηγεσία της ΕΛΑΣ έστειλε έγγραφο με συστάσεις, μετά τις αναφορές πολιτών για περιστατικά βίας, που προσπάθησαν να τα καταγγείλουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είτε δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα είτε τους άφηναν για αρκετή ώρα στην αναμονή, με τις περισσότερες καταγγελίες να είναι αρκετά πρόσφατες, ειδικότερα μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, στους Αγίους Αναργύρους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η ηγεσία της ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να κάνει σύσταση –την 1η Μαΐου– στους αστυνομικούς, ζητώντας τους το αυτονόητο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en