Quantcast
Connect with us

MEDIA

ΕΣΗΕΜ-Θ | Επιχείρηση φίμωσης Τύπου από την ΕΛΑΣ στην Ειδομένη

image_print

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει την αστυνομία για επιχείρηση φίμωσης του Τύπου αναφέροντας επί λέξη…

Επιχείρηση φίμωσης του Τύπου διεξήγαγε σήμερα το πρωί στην Ειδομένη η Ελληνική Αστυνομία πριν να αρχίσει την επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών από την περιοχή.

Υπό το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, αστυνομικοί προσήγαγαν στις 06.30 π.μ. στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην Ειδομένη, με προφανή σκοπό να μην υπάρχει δημοσιογραφική μαρτυρία για τις αστυνομικές ενέργειες που ακολούθησαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η επίκληση της δημοσιογραφικής ιδιότητας και η επίδειξη του δελτίου αναγνώρισης από τους δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν κρίθηκαν από τους αστυνομικούς επαρκής λόγος για να σταματήσει η προσαγωγή των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ενέργειες όπως η παραπάνω ξεκάθαρη προσπάθεια περιορισμού της ελευθεροτυπίας.  Η προστασία του πολίτη, η οποία είναι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, προϋποθέτει την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και την ανεμπόδιστη άσκηση της δημοσιογραφίας. Ο περιορισμός τους προστατεύει μόνο αμφίβολα επικοινωνιακά συμφέροντα όσων τον επιβάλλουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΦ. "ΑΝΑΛΥΤΗΣ"

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15-6-2026

image_print
Continue Reading

ΕΦ. "ΑΝΑΛΥΤΗΣ"

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 8-6-2026

image_print
Continue Reading

ΕΦ. "ΑΝΑΛΥΤΗΣ"

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 1-6-2026

image_print
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en