Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2023 | «Κωνσταντίνου και Ελένης» με κάλπες

Η 9η Απριλίου ήταν η «κλείδωμενη» ημερομηνία για τις πρώτες κάλπες στο μυαλό του πρωθυπουργού. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όμως ακύρωσε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης που πλέον έχει διαφορετικές προτεραιότητες.

«Δεν είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού, οι εκλογές» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου, ημερομηνία που έβαλε τέλος – πρακτικά – στα σενάρια στησίματος καλπών τον Απρίλιο, με δεδομένο πως το περιθώριο για την προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να είναι μικρότερο του ενός μήνα.

Για να γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου θα πρέπει να προκηρυχθούν έως την Πέμπτη, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. Η νέα ημερομηνία που έχουν στο μυαλό τους στην κυβέρνηση είναι είτε η 21η Μαΐου, μεγάλη γιορτή «Κωνσταντίνου και Ελένης» είτε η 28η Μαΐου.

Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό

Πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, θα παράσχει ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γεραπετρίτης θα ανακοινώσει τις νέες θεσμικές κινήσεις οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα. Μεταξύ αυτών είναι οι παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης. Επίσης, θα ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κι από άλλες φίλες χώρες η συνδρομή τους σε τεχνογνωσία για ένα ακόμη πιο ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο και θα προτείνει σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στην επόμενη Βουλή, να συσταθεί Ειδική Επιτροπή δηλαδή Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει την ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων την τελευταία εικοσαετία.

Οικονόμου: Τι απαντά στο Newsbomb.gr για τον σταθμάρχη και τη μετάταξή του

Για το αν είναι τελικά κομματικό ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας ο σταθμάρχης που ανέλαβε τις ευθύνες του για την τραγωδία στα Τέμπη, απάντησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Από την πρώτη στιγμή, αναφέρθηκα και στην τοποθέτησή μου, υπήρξε μία απόπειρα να διασπαρεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι υπήρχε μία κομματική παρέμβαση για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου σταθμάρχη. Αυτό δείχνει τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση κάποιων, πώς σκέφτονται. Ούτε τα προσχήματα για να κρυφτούν από την απόπειρα καπηλείας της οργής και της θλίψης αυτού του τραγικού δυστυχήματος. Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε με ανακοίνωσή του χθες. Η πραγματικότητα είναι ότι όταν ο οργανισμός ζητούσε 18 σταθμάρχες και βρέθηκαν μόνο δύο, τι είδους πολιτική παρέμβαση και πολιτικό μέσο πρέπει να γίνει για την τοποθέτηση αυτών εκεί; Το όριο είναι όριο που αφορά κυρίως τις προσλήψεις. Δευτερευόντως, το όριο ηλικίας δεν είναι όριο εργασίας. Υπονοεί ο κ. Ραγκούσης ή οποιοσδήποτε ότι δεν υπάρχουν σταθμάρχες πάνω από 42, 48, 52, 59 που να εργάζονται σήμερα; Γίνεται πλήρης διερεύνηση για να διαπιστωθεί αν ο σταθμάρχης είχε περάσει την εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται. Γίνεται πλήρης διερεύνηση για να διαπιστωθεί πως ένας άνθρωπος που δεν είχε την εμπειρία και ποιες άλλες υπηρεσιακές ευθύνες υπάρχουν. Ήδη έχει τεθεί σε αργία ο άμεσος προϊστάμενός του, αυτός δηλαδή που τον τοποθέτησε εκεί και διερευνώνται μια σειρά από άλλα περιστατικά. Αλλά να υπάρχει υπόνοια πολιτικής παρέμβασης, ρουσφετιού κ.λπ, είναι απαράδεκτο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην διερευνηθούν τα αίτια» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ελαφριά ένας οδηγός δικύκλου το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο οδηγός του δικύκλου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοκίνητο “τυλίχτηκε” στις φλόγες στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του χωριού Πέρνη του δήμου Νέστου στο νομό Καβάλας.

Στο σημείο έσπευσε με έξι πυροσβέστες με δύο υδροφόρα οχήματα.

Ο οδηγός είναι σε καλή κατάσταση.

Φωτογραφία proini

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en