Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

image_print

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού.

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 18χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, για απάτη.
Αναλυτικότερα, πρωινές ώρες της 11-5-2016, ο 18χρονος εντόπισε αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε διαδικτυακά μαζί του.
Κατά την επικοινωνία τους, συμφώνησαν την αγοροπωλησία του παραπάνω κινητού, με αντικαταβολή χρηματικού ποσού 270 ευρώ.

Το πρωί της 13-5-2016, κατά την παραλαβή του δέματος, ο 18χρονος διαπίστωσε ότι ο δράστης τον είχε εξαπατήσει, αποστέλλοντάς του ένα κενό δέμα.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου, χθες (19-5-2016) το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες: Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σέρρες – Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών
image_print

Άγνωστοι διέρρηξαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών το προηγούμενο 24ωρο, προκαλώντας φθορές στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες έσπασαν παράθυρο στο πίσω μέρος του κτηρίου και επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του μουσείου, χωρίς αρχικά να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια παραβίασαν την κεντρική είσοδο, σπάζοντας την κλειδαριά, και κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό.

Οι διαρρήκτες προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις, ξηλώνοντας καλώδια από το σύστημα κλιματισμού, με σκοπό να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών προχώρησαν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών, ώστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε:

«Η διάρρηξη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών αποτελεί μία απαράδεκτη πράξη που στρέφεται κατά της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες να υπονομεύουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη δημοτική αρχή, για τη διατήρηση και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού του Δήμου μας».

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

image_print

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου Έλληνα.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 34χρονου Έλληνα.  

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 27χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. 

Αναλυτικότερα, ο 34χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 27χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 34χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 1-8-2014, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 139 ευρώ, για την αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες:

  • Σε περιπτώσεις συναλλαγών μέσω διαδικτύου και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις συναλλαγές και αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.
  • Συνίσταται να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.
  • Να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στις πληροφορίες και υποσχέσεις παράξενων και αμφίβολων ιστοσελίδων.
  • Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών καταστημάτων για τα οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται ξεκάθαρα τα στοιχεία της εταιρείας, δηλαδή το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας.
  • Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος πρέπει να είναι σαφή. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην τιμή του προϊόντος, τον τρόπο πληρωμής, το χρόνο παράδοσης και την πολιτική επιστροφών-ακυρώσεων.
  • Οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς.
  • Να αποφεύγουν τις οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet café, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές. Να προτιμούν τον προσωπικό τους υπολογιστή ή κάποιον για τον οποίο είναι βέβαιοι για το επίπεδο ασφάλειας.
  • Να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων, κ.λπ., που εύκολα μπορεί να προβλεφθούν.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες: Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σέρρες – Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών
image_print

Άγνωστοι διέρρηξαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών το προηγούμενο 24ωρο, προκαλώντας φθορές στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες έσπασαν παράθυρο στο πίσω μέρος του κτηρίου και επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του μουσείου, χωρίς αρχικά να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια παραβίασαν την κεντρική είσοδο, σπάζοντας την κλειδαριά, και κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό.

Οι διαρρήκτες προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις, ξηλώνοντας καλώδια από το σύστημα κλιματισμού, με σκοπό να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών προχώρησαν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών, ώστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε:

«Η διάρρηξη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών αποτελεί μία απαράδεκτη πράξη που στρέφεται κατά της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες να υπονομεύουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη δημοτική αρχή, για τη διατήρηση και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού του Δήμου μας».

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

image_print

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 26χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, ο 43χρονος, εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 26χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 43χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 10-10-2015, μέσω ταχυδρομικής επιταγής, το χρηματικό ποσό των 500 Ευρώ, ως προκαταβολή, για την αγορά του παραπάνω αυτοκινήτου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Προκειμένου ο 26χρονος να πείσει τον 43χρονο, τον παρότρυνε να επικοινωνήσει με άλλους δύο (2) άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι ανέλαβαν τη μεταφορά και παράδοση του οχήματος.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες: Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σέρρες – Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών
image_print

Άγνωστοι διέρρηξαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών το προηγούμενο 24ωρο, προκαλώντας φθορές στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες έσπασαν παράθυρο στο πίσω μέρος του κτηρίου και επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του μουσείου, χωρίς αρχικά να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια παραβίασαν την κεντρική είσοδο, σπάζοντας την κλειδαριά, και κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό.

Οι διαρρήκτες προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις, ξηλώνοντας καλώδια από το σύστημα κλιματισμού, με σκοπό να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών προχώρησαν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών, ώστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε:

«Η διάρρηξη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών αποτελεί μία απαράδεκτη πράξη που στρέφεται κατά της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες να υπονομεύουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη δημοτική αρχή, για τη διατήρηση και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού του Δήμου μας».

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en