Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δ. Κυριαζίδης | Ένας Χρόνος ΣΥΡΙΖΑ – Ένα έτος «περήφανης διαπραγμάτευσης», «επιτυχιών» και «εθνικής αξιοπρέπειας»

image_print

Πάει ένας χρόνος από τότε που ο Λαός μας, καλόπιστα πειθόμενος από την κάθε μορφής παροχολογία και υποσχεσιολογία ενός κόμματος συνιστωσών χωρίς συνισταμένη, αποφάσισε να δώσει μία ευκαιρία σε κάτι «καινούργιο», που εν τέλει αποδείχθηκε χειρότερο από το «παλιό», ελπίζοντας σε «καλύτερες» μέρες που, ομοίως, εν τέλει ποτέ δεν ήρθαν.

Ο νέος τότε Πρωθυπουργός της Χώρας, διαλαλώντας από του Βήματος της Βουλής, ότι η τότε πρωτοεκλεγείσα Κυβέρνηση είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα της Πατρίδας μας, ταυτιζόμενη, δηλαδή, με τον Λαό και τα συμφέροντά του, επεχείρησε με τα λόγια, ασκήσεις επί χάρτου και επαναστατική γυμναστική, ζηλεύοντας καθεστώτα τύπου «Τσάβες», «Μαδούρο» και «Κάστρο», να κυβερνήσει τον δύσμοιρο τούτο τόπο και να φέρει αλλαγές μέσα από την «ηθική και πατριωτική» Κυβέρνηση της Αριστεράς. Και όντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πράγματι έφερε αλλαγές στις ζωές όλων μας. Προς το χειρότερο, όμως.

Μετά από την παταγώδη αποτυχία της περήφανης πολύμηνης διαπραγμάτευσης, μίας ατελείωτης και άνευ ουσίας διαπραγμάτευσης κατά την διάρκεια της οποίας το Κράτος είχε οδηγηθεί σε λουκέτο, ο Ελληνικός Λαός καρφωμένος στις τηλεοράσεις παρακολουθούσε με αγωνία την τραγωδία που εξελισσόταν, στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος και η μοίρα του, από έναν θίασο άπειρο, απαίδευτο και ατάλαντο, ως αποδείχθηκε στην συνέχεια.

Μέρα με την μέρα περιμέναμε όλοι μία καλύτερη συμφωνία που δεν ερχόταν, μία λύση που όσο πιο κοντά πλησίαζε, τόσο πιο πολύ απομακρυνόταν ωσάν το μαρτύριο του Ταντάλου, όχι από υπαιτιότητα των ξένων, αλλά από δική μας ευθύνη.

Στην διάρκεια αυτής της «μάχης» της Αριστεράς του τίποτα, ως τα ίδια τα στελέχη της την χαρακτήρισαν, μάθαμε όλοι για την «θεωρία των παιγνίων», η οποία, δυστυχώς, έφερε αντίστροφο το αποτέλεσμα από αυτό που ανέμενε η Κυβέρνηση, καθώς ο φόβος αποδείχθηκε κακός σύμμαχος προεχόντως για την δύσμοιρη πατρίδα μας.

Μετά δε από ένα δημοψήφισμα διχαστικό και ένα «περήφανο» ΟΧΙ, το οποίο η Κυβέρνηση παρακαλούσε, ως αποκαλύπτει ο τέως Υπουργός Οικονομικών, να μην έρθει, ήρθε η γελοιοποίηση και εν τέλει ο εξευτελισμός της χώρας, το νεκρό κορμί της οποίας περιέφερε στο εσωτερικό της Χώρας ο θίασος της Αριστεράς προκειμένου να πείσει ότι προσπάθησε με ξόρκια και αριστερές μαγγανείες  να φέρει την αλλαγή, το νέο και την δημιουργία.

Και που καταλήξαμε; Εν έτει 2015, δια υπογραφής Τσίπρα, εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφού στέρεψαν τα δημόσια οικονομικά, ήρθαν τα capital controls, η αποτυχία και το χάος.

Και σαν να μην έφθαναν αυτά, είχαμε παράλληλα όλο αυτόν καιρό μία Βουλή τσίρκο, την Τασία πρωταγωνίστρια στο θεατρικό έργο «ο Μάγος του Οζ και οι μετανάστες που εξαφανίζονται», την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» και του «ανοίξαμε και σας περιμένουνε», τα πόθεν «αίσχη» επιφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το λουκέτο των Σκουριών, τους διορισμούς των κάθε λογής αριστεροπατέρων και συγγενών, αθρόες αποφυλακίσεις βαρυποινιτών, συμβούλους τύπου Λάμπρου, υποβάθμιση της Αστυνομίας και του ρόλου της, αποκρατικοποιήσεις που οι Υπουργοί κατήγγειλαν προεκλογικά αλλά εν τέλει υπέγραφαν με πόνο καρδιάς, αναβαθμισμένα σύμφωνα συμβίωσης, μέτρα κατά του αγροτικού κόσμου και πόσα άλλα.

Και αποκορύφωμα όλων, η «συνεισφορά» της Αριστεράς στον Τόπο: Το νέο Μνημόνιο, το «καλό» και «επιτυχημένο», εξαγνισμένο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Καμμένου, το οποίο μόνοι τους διαπραγματεύτηκαν και ήταν δε τόσο καλό που αφού το ψήφισαν συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να το εφαρμόσουν.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά εν όψει της υλοποίησης των όσων υπέγραψαν, η Κυβέρνηση απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για πορείες κατά των μέτρων και των αποφάσεων που η ίδια λαμβάνει! Αν αυτό δεν λέγεται υποκρισία και πολιτικός τσαρλατανισμός, τότε τι είναι;

Η επέτειος αυτή του ενός έτους ΣΥΡΙΖΑ, ενός έτους παραλογισμού, ανικανότητας, ψεμάτων, κοροϊδίας και έκδηλης διάστασης λόγων και έργων, είναι πραγματικά θλιβερή για τον τόπο μας.

Ο Λαός μας θα πληρώσει, δυστυχώς, πολύ ακριβά τα σφάλματα της Κυβέρνησης που επέλεξε, καθώς οι συνέπειες των πεπραγμένων της είναι ακόμη στον ορίζοντα.

Ας ελπίσουμε, όμως, ότι η Πατρίδα μας, ως άντεξε και στο παρελθόν, θα σταθεί όρθια και θα ξεπεράσει αυτή την λαίλαπα της Αριστεράς του Τίποτα. Μέχρι τότε, περαστικά μας και καλή φώτιση στους Κυβερνώντες!

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δήμος Δράμας: Παρουσιάστηκαν οι νέες Γωνιές Ανακύκλωσης

Δήμος Δράμας – Παρουσίαση των νέων Γωνιών Ανακύκλωσης
image_print

Τις νέες Γωνιές Ανακύκλωσης παρουσίασε ο Δήμος Δράμας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς μια πιο καθαρή και βιώσιμη πόλη.

Η παρουσίαση έγινε ενδεικτικά στη γωνιά που έχει εγκατασταθεί στη δεύτερη πλατεία, στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Ιερολοχιτών.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εγκεκριμένης πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Δράμας από το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Η πράξη «Γωνιές Ανακύκλωσης στον Δήμο Δράμας» εντάχθηκε στον Άξονα «Περιβάλλον», με συνολικό προϋπολογισμό 958.387,74 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης, την προμήθεια οχήματος συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

Στόχος είναι η ενίσχυση της χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, συμπληρωματικά με το υφιστάμενο σύστημα Διαλογής στην Πηγή, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Συνολικά εγκαταστάθηκαν 10 Γωνιές Ανακύκλωσης, εκ των οποίων οκτώ είναι γωνιές έξι ρευμάτων και δύο γωνιές τεσσάρων ρευμάτων.

Στις γωνιές έξι ρευμάτων ανακυκλώνονται πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, χαρτί, ύφασμα και μικρές ηλεκτρικές συσκευές, ενώ στις γωνιές τεσσάρων ρευμάτων ανακυκλώνονται πλαστικό, γυαλί, μέταλλο και χαρτί.

Σε όλες τις Γωνιές Ανακύκλωσης έξι ρευμάτων υπάρχει ειδική θυρίδα εξυπηρέτησης για ΑμεΑ.

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης έχουν χωροθετηθεί στο Πάρκο Κομνηνών, στην περιοχή Ταξιαρχίας, στο Πάρκο Ορτακιοΐ, στην Πλατεία Αμπελοκήπων, στην Πλατεία Ιερολοχιτών, στο Τέρμα Αδριανουπόλεως, στον Ξηροπόταμο, στη Χωριστή, στην Καλλίφυτο και στον Καλό Αγρό.

Η λειτουργία τους γίνεται μέσω έξυπνων συστημάτων. Οι πολίτες, αφού εγγραφούν, μπορούν να χρησιμοποιούν τις γωνιές είτε μέσω εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο είτε με προσωπική κάρτα που προμηθεύονται από τον Δήμο Δράμας.

Το σύστημα είναι ανταποδοτικό, καθώς οι χρήστες συγκεντρώνουν πόντους που θα μπορούν να εξαργυρώνονται σε συμβεβλημένες τοπικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Δράμας προμηθεύτηκε και ειδικό απορριμματοφόρο όχημα για την εξυπηρέτηση των Γωνιών Ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 211.006,67 ευρώ.

Το νέο όχημα ενισχύει τον στόλο του Δήμου και συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική και σύγχρονη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμος Δράμας τονίζει ότι συνεχίζει να επενδύει σε υποδομές και δράσεις που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση, την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Επιστρέφει το Φεστιβάλ «Μάρμαρο & Τέχνη» στο Πάρκο Γλυπτών

Δράμα – Φεστιβάλ «Μάρμαρο & Τέχνη» στο Πάρκο Γλυπτών της Περιφερειακής Ενότητας
image_print

Το Φεστιβάλ «Μάρμαρο & Τέχνη» επιστρέφει στη Δράμα, μετατρέποντας το Πάρκο Γλυπτών της Περιφερειακής Ενότητας σε έναν ανοιχτό χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Ιουνίου 2026, μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, με στόχο να αναδείξει τη σχέση του δραμινού μαρμάρου με τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της μαρμαρογλυπτικής, να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς και να γνωρίσουν μια ξεχωριστή εικαστική εμπειρία στον δημόσιο χώρο της πόλης.

Στο φετινό Συμπόσιο Μαρμαρογλυπτικής συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γεωργία Νίκα, Γιάννης Μανικάτης, Χρήστος Βαγιάτας και Φίλιππος Βασιλείου, οι οποίοι θα φιλοτεχνήσουν τα έργα τους ζωντανά μπροστά στο κοινό.

Η επιλογή των καλλιτεχνών αναδεικνύει τη φιλοσοφία του φεστιβάλ να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για τη νέα γενιά της ελληνικής γλυπτικής, συνδέοντας την παραδοσιακή τεχνική της σμίλευσης με τις σύγχρονες τάσεις των εικαστικών τεχνών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος και στην εκπαιδευτική διάσταση της διοργάνωσης, με καθημερινό πρόγραμμα βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες.

Μέσα από τις δράσεις αυτές, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με τη γλυπτική, τη διαδικασία της δημιουργίας και τα μυστικά της τέχνης του μαρμάρου.

Το δραμινό μάρμαρο, υλικό με διεθνή αναγνώριση, βρίσκεται στον πυρήνα της διοργάνωσης, λειτουργώντας ως μέσο έμπνευσης και ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Τα έργα που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα αποτελέσουν καλλιτεχνική παρακαταθήκη για την περιοχή.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει με εορταστικό Gala στο Πάρκο Γλυπτών, με ζωντανή μουσική και κρασί από τοπικούς παραγωγούς.

Το Φεστιβάλ «Μάρμαρο & Τέχνη» τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Δράμας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης.

Η είσοδος και η παρακολούθηση όλων των δράσεων του φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Νοσοκομείο Δράμας: Επαναλειτουργεί η νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Γενικό Νοσοκομείο Δράμας – Επαναλειτουργία της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
image_print

Στους νέους της χώρους επαναλειτουργεί πλήρως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της νέας Νεφρολογικής Κλινικής, της Μονάδας Περιτοναϊκής Φροντίδας και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου υποέργου αποτελεί σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του συνολικού έργου αναβάθμισης υποδομών του Νοσοκομείου Δράμας.

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, νέου φαρμακείου, νέου εργαστηρίου φυσιοθεραπείας, χώρων διοίκησης και τεχνικής υπηρεσίας, καθώς και θαλάμων αρνητικής πίεσης, με αλλαγές στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις του νοσοκομείου.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό 3.699.583,92 ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί συνολικά το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από τον Απρίλιο ήταν αναγκαία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν η μεταφορά και εγκατάσταση του συστήματος επεξεργασίας νερού, οι τεχνικές εργασίες, οι εργαστηριακοί έλεγχοι ποιότητας και η ασφαλής μετεγκατάσταση του εξοπλισμού.

Βασική προτεραιότητα, όπως τονίζεται, ήταν να μη στερηθεί κανένας νεφροπαθής τη θεραπεία του και να διασφαλιστεί η συνέχεια της φροντίδας.

Για τον σκοπό αυτό σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε σχέδιο διαχείρισης των αναγκών των ασθενών, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, το ΕΚΑΒ, τα Γενικά Νοσοκομεία Καβάλας και Σερρών και ιδιωτικές μονάδες αιμοκάθαρσης της ευρύτερης περιοχής.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί τις μονάδες «ΑΚΕΣΙΟΣ», «ΝΕΦΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ» και «ΑΛΦΑ ΝΕΦΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.», καθώς και τα Γενικά Νοσοκομεία Καβάλας και Σερρών, για τη συμβολή τους στην εξυπηρέτηση των ασθενών κατά το διάστημα της μετάβασης.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, καθώς και στις τεχνικές υπηρεσίες που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των εργασιών και στην επαναλειτουργία της Μονάδας.

Όπως επισημαίνεται, οι ασθενείς επιστρέφουν πλέον σε μια νέα εποχή νεφρολογικής φροντίδας, σε σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους, προσαρμοσμένους στις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και στις ανάγκες των νεφροπαθών.

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Θεσσαλονικιά Β. Καρατζόγλου, τονίζει ότι το αποτέλεσμα ανήκει σε όλους όσοι συνεργάστηκαν με κοινό στόχο τη διασφάλιση της υγείας, της αξιοπρέπειας και της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en