Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αποχή δικηγόρων Καβάλας για το ασφαλιστικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας,  που συνεδρίασε  το Σάββατο 23-1-2016, εξουσιοδοτημένο σχετικώς από την Γενική Συνέλευση, αποφάσισε :

  • Την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντά τους, από την 23 Ιανουαρίου έως και την 1 Φεβρουαρίου 2016 , εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την κατηγορηματική αντίθεση του σώματος των δικηγόρων απέναντι στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και ειδικότερα στην συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα φορέα και στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών αποκλειστικά με βάση το φορολογητέο εισόδημα.
  • Την επικύρωση της από 22.01.2016 σχετικής απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  • Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους, δημιουργώντας κατ΄ αποτέλεσμα συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού.

             Να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για την Κύρωση της Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης Λιμένος Καβάλας

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση της από 23 Νοεμβρίου 2023 Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, της εταιρείας «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» και της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε.», και αφετέρου της εταιρείας «ΣΑΡΙΣΑ Υπο-Παραχώρηση Λιμένος Καβάλας Φίλιππος ΙΙ Ανώνυμη Εταιρεία», της εταιρείας «Blacksummit Financial Group Inc», της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών» και της εταιρείας «Ευρωπαϊκές Επενδύσεις και Επιχειρήσεις Αεροδιαστημικής Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία».

Υπέρ τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση, η «Νίκη», οι «Σπαρτιάτες», η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, δήλωσαν επιφύλαξη για την Ολομέλεια.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο “Celebrity Infinity” στην Καβάλα

Στην Καβάλα βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης το εντυπωσιακό κρουαζεριόπλοιο Celebrity Infinity.

Το μεγάλο αυτό πλοίο έμεινε εκτός λιμένα και ο λόγος ήταν ο τεράστιος όγκος και αλλά και το βύθισμα που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το κεντρικό λιμάνι.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Γ.Πασχαλίδη και Θ.Μουριάδη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του πως μετά από παρέμβασή του και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καβάλας κ.Θεόδωρο Μουριάδη δρομολογείται η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου. 

Ειδικότερα, σε συνάντηση που έλαβε χώρα  στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης μεταξύ του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Βουλευτή και του Δημάρχου Καβάλας, συζητήθηκε σε θερμό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Ο Υφυπουργός εξέφρασε την αναγκαιότητα αξιοποίησής του προς όφελος των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων ενώ ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος Καβάλας εξέφρασαν τη σπουδαιότητα αξιοποίησης προς όφελος της περιοχής αλλά και της πόλης γενικότερα. Σε μετέπειτα συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον επικεφαλής του Ταμείου Εθνικής Αμύνης αντιστράτηγο Λύκο Ευάγγελο, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα προς αυτή τη κατεύθυνση και αποφασίστηκε αρχικά η σύνταξη και η υπογραφή  προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.   

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του επί του εν λόγω ζητήματος. Η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου αποτελούσε πάγιο αίτημά μου και είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος που έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες.»

Δελτίο Τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αποχή δικηγόρων Καβάλας για το ασφαλιστικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας,  που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο  16-1-2016, αποφάσισε:

          Την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντά τους, από την Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 , εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την κατηγορηματική αντίθεση του σώματος των δικηγόρων απέναντι στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.  

          Την επικύρωση της από 14.01.2016 σχετικής απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, σύμφωνα με την οποία:

Σύσσωμο το δικηγορικό σώμα απορρίπτει κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα.

 

Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.

 

Οι δικηγόροι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η σκοπούμενη νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)., συνιστά *εν τοις πράγμασιν* δήμευση του εισοδήματος.

 

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.

 

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση.                                        

             Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προσκαλέσει  όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του Νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Mαρτυρία στο ENA Channel : Πως βίωσε μία μητέρα το μπούλινγκ στην κόρη της από μαθητές στο σχολείο

Μία μητέρ, η κυρία Ζ. ένιωθε την καρδιά της να σφίγγεται κάθε φορά που έβλεπε τη μικρή της κόρη να επιστρέφει από το σχολείο με κατεβασμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.

Εδώ και μήνες, η μικρή ήταν ήταν θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της, και η μητέρα προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να τη βοηθήσει..

Μετά από πολλές συζητήσεις και άπειρες ώρες δίπλα στην κόρη της, η μητέρα κατάφερε να την κάνει να ανοιχτεί. Η κόρη της εξομολογήθηκε πως κάθε μέρα στο σχολείο ήταν ένας εφιάλτης: κοροϊδίες, απομόνωση και συνεχείς προσβολές την έκαναν να αισθάνεται αβοήθητη και μόνη..

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι πέρα και για πέρα αληθινή και την περιέγραψε στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής η κυρία Ζ. η οποία μετέφερε τον “εφιάλτη” που έζησε η ίδια και η οικογένεια της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ζέττα Μακρή στο ENA Channel : “Πάνω από 200 οι καταγγελίες για μπούλινγκ στο stop-bullying.gov.gr”

Σε δηλώσεις της στο ENA Channel, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε σχολεία της χώρας μετά από την έναρξη της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr. Οι καταγγελίες αυτές φωτίζουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο που πλήττει μαθητές και μαθήτριες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και η ενίσχυση των μηχανισμών αναφοράς και διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Σε διαρκή απεργία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα μικροβιολογικά εργαστήρια στην επαρχία, καθώς οδηγήθηκαν στην χρεωκοπία από το μνημονιακό μέτρο της υποχρεωτικής επιστροφής.

Επί δώδεκα χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν το 40 με 45% των παραπεμπτικών οι ίδιοι, γιατί ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να ανοίξει και να αυξήσει τον προϋπολογισμό του.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en