Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεροβασίλη | Ουδέποτε ζητήθηκαν απολύσεις στο δημόσιο

«Απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γερβασίλη το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Αγορά” με τίτλο “Απαιτούν απολύσεις διαρκείας στο Δημόσιο”.

Σύμφωνα με την υπουργό «η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα όσων υπηρετούν στο δημόσιο, εχέγγυο αποκομματικοποίησης του κράτους, ουδέποτε τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη διαψεύδει και το ότι αλλάζει η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων, η οποία «απ’ το αρχικό 1 προς 5, έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018».

Αναφορικά με την αξιολόγηση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζει ότι αυτό που ισχύει περιγράφεται στο νόμο για το μισθολόγιο που σε καμία περίπτωση δεν οδηγει σε απολύσεις, ενώ για το θέμα των επίορκων επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να στρεβλώνουμε τη δημόσια συζήτηση, επικεντρώνοντας στις -μη αντιπροσωπευτικές για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών- περιπτώσεις επίορκων. Αυτονόητα, οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων, κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση», προσθέτει.

«Η επαναφορά των παραπάνω θεμάτων μέσα από πρωτοσέλιδο και μάλιστα ως επίκαιρο γεγονός, θίγει έντονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η Κυβέρνησή μας, απερίσπαστη από “διαρροές”, εργάζεται στοχευμένα, ώστε να  επιταχυνθεί η διαδικασία επίτευξης εθνικών στόχων μέσα απ’ το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης», καταλήγει η Όλγα Γεροβασίλη.

Αναλυτικά η δήλωση

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Αγορά” με τίτλο “Απαιτούν απολύσεις διαρκείας στο Δημόσιο” είναι απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό.

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα όσων υπηρετούν στο δημόσιο, εχέγγυο αποκομματικοποίησης του κράτους, ουδέποτε τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Παρά τα όσα ανυπόστατα διέρρεαν στον Τύπο, ακόμη και πριν την 1η αξιολόγηση. Κι αυτό, εξαιτίας της δικής μας πολιτικής αντίληψης για το ρόλο και τη λειτουργία των δημόσιων δομών, που βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής επιλογής και πρακτικής της ηγεσίας του Υπουργείου επί συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Όσον αφορά την αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων, θυμίζουμε ότι η αναλογία αυτή, απ’ το αρχικό 1 προς 5, έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018.

Επιπλέον, είναι παραπάνω από προφανές πως δεν μπορεί να στρεβλώνουμε τη δημόσια συζήτηση, επικεντρώνοντας στις -μη αντιπροσωπευτικές για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών- περιπτώσεις επίορκων. Αυτονόητα, οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων, κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση.

Τέλος, οι όποιες επιπτώσεις της θετικής ή/και αρνητικής αξιολόγησης των υπηρετούντων στο δημόσιο έχουν θεσμοθετηθεί και περιγράφονται αναλυτικά στο Νόμο για το μισθολόγιο, που ήδη έχει ψηφιστεί κι αποτελεί Νόμο του κράτους.

Η επαναφορά των παραπάνω θεμάτων μέσα από πρωτοσέλιδο και μάλιστα ως επίκαιρο γεγονός, θίγει έντονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η Κυβέρνησή μας, απερίσπαστη από “διαρροές”, εργάζεται στοχευμένα, ώστε να  επιταχυνθεί η διαδικασία επίτευξης εθνικών στόχων μέσα απ’ το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

aftodioikisi.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κασσελάκης: Σενάριο για ταξίδι αστραπή στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη το αμέσως επόμενο διάστημα μελετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, ο κ. Κασσελάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να βρεθεί στη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στη Ραμάλα, για να συναντήσει την Παλαιστινιακή Αρχή. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φόβοι ότι θα αυξηθούν οι νεκροί μετά την κατάρρευση του κτιρίου στη Μαγιόρκα: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

Κτίριο στο οποίο στεγαζόταν μπαρ-εστιατόριο κατέρρευσε χθες (23/5) το βράδυ στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν, όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena SER επικαλούμενο πληροφορίες από την αστυνομία.

Από την κατάρρευση της βεράντας του διωρόφου κτίσματος στη Μαγιόρκα εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στο υπόγειο, όπου βρίσκονταν πελάτες και προσωπικό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, το μπαλκόνι ενδεχομένως να κατέρρευσε λόγω του υπερβολικού βάρους, αλλά τόνισε ότι η ακριβής αιτία ερευνάται ακόμη.

Εκτός από τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και τραυματίες, οι Αρχές φοβούνται την ύπαρξη εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια, καθώς συνεχίζονται οι απελπισμένες επιχειρήσεις διάσωσης.

Συνταρακτική μαρτυρία αυτόπτη

Ο Raul Pursnami, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος μόδας δίπλα στις εγκαταστάσεις, ανέφερε μιλώντας στην El Pais ότι ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος.

«Έβγαινα από το κατάστημα και όλο το πράγμα (σ.σ. το κτίριο) έπεσε κάτω, είναι κρίμα, θεωρητικά κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται επιθεώρηση. Είμαστε σοκαρισμένοι, δεν μπορώ να μιλήσω, ήταν οι γείτονές μου», είπε. Εξήγησε ότι όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα «με πολύ δυνατό θόρυβο, υπήρχε κόσμος που έτρωγε και κόσμος που χόρευε επάνω».

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΟΗΕ: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα

Τα Ηνωμένα Έθνη ενέκριναν την Πέμπτη ψήφισμα για την καθιέρωση ετήσιας ημέρας μνήμης της γενοκτονίας περισσότερων από 8.000 μουσουλμάνων της Βοσνίας το 1995 από τους Σέρβους, κίνηση στην οποία αντιτίθενται σθεναρά οι τελευταίοι, φοβούμενοι ότι θα στιγματιστούν ως “γενοκτόνοι”.

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η διακήρυξη που κατέθεσαν η Γερμανία και η Ρουάντα για να ανακηρυχτεί η 11η Ιουλίου παγκόσμια ημέρα μνήμης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα, παρά τις έντονες αντιδράσεις στην Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας (Republika Srpska).

Η ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των 193 μελών ήταν 84-19 με 68 κράτη να απέχουν, μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Κύπρος, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες πολλών χωρών σχετικά με το αντίκτυπο της ψηφοφορίας στις προσπάθειες συμφιλίωσης στη βαθιά διαιρεμένη Βοσνία.

Το ψήφισμα ορίζει την 11η Ιουλίου ως “Διεθνή Ημέρα Προβληματισμού και Μνήμης για τη Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα το 1995“, η οποία θα γιορτάζεται κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο 2024.

Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Μίλοραντ Ντόντικ
Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Μίλοραντ Ντόντικ 2024 ARMIN DURGUT/AP PHOTO

Στις 11 Ιουλίου 1995, οι Σέρβοι της Βοσνίας κατέλαβαν μια προστατευόμενη από τον ΟΗΕ ασφαλή περιοχή στη Σρεμπρένιτσα. Χώρισαν τουλάχιστον 8.000 μουσουλμάνους Βόσνιους άνδρες και αγόρια από τις συζύγους, τις μητέρες και τις αδελφές τους και τους έσφαξαν. Όσοι προσπάθησαν να διαφύγουν κυνηγήθηκαν μέσα στα δάση και στα βουνά γύρω από την πόλη.

Οι δολοφονίες της Σρεμπρένιτσα αποτέλεσαν την αιματηρή κορύφωση του πολέμου της Βοσνίας το 1992-95, ο οποίος ήρθε μετά τη διάσπαση της τότε Γιουγκοσλαβίας και απελευθέρωσε εθνικιστικά πάθη και εδαφικές φιλοδοξίες που έφεραν τους Σέρβους της Βοσνίας αντιμέτωπους με τους δύο άλλους κύριους εθνικούς πληθυσμούς της χώρας, τους Κροάτες και τους μουσουλμάνους Βόσνιους.

Η Mejra Djogaz, μέλος της οργάνωσης Μητέρες της Σρεμπρένιτσα
Mejra Djogaz, member of the association Mothers of Srebrenica, watches the United Nations General Assembly session where voting on a draft resolution declaring July 11 the International Day of Reflection and Commemoration of the 1995 genocide in Srebrenica takes place in Potocari, Bosnia, Thursday, May 23, 2024. () 2024 ARMIN DURGUT/AP PHOTO

Τόσο η Σερβία όσο και οι Σέρβοι της Βοσνίας έχουν αρνηθεί ότι η γενοκτονία συνέβη στη Σρεμπρένιτσα, αν και αυτό έχει διαπιστωθεί από δύο δικαστήρια του ΟΗΕ.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Βούτσιτς κάλεσε τα μέλη του ΟΗΕ να ψηφίσουν “όχι”, χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα “εξαιρετικά πολιτικοποιημένο”. Προειδοποίησε ότι θα ανοίξει “το κουτί της Πανδώρας“, ότι θα “ανοίξει μόνο παλιές πληγές” και θα δημιουργήσει “πλήρες πολιτικό χάος” όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Βούτσιτς επιτέθηκε επίσης έντονα στη Γερμανία για την προσπάθειά της να δώσει “ηθικά μαθήματα” στη διεθνή κοινότητα και στη Σερβία, σημειώνοντας ότι οι Σέρβοι ήταν μεταξύ των “πολύ σπάνιων” αντιναζιστών στη νοτιοανατολική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Σέρβοι σκοτώθηκαν.

Μέλη της οργάνωσης Μητέρες της Σρεμπρένιτσα
Μέλη της οργάνωσης Μητέρες της Σρεμπρένιτσα 2024 ARMIN DURGUT/AP PHOTO

Ο Ντόντικ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, του σερβικού τμήματος της Βοσνίας που περιλαμβάνει περίπου το ήμισυ της επικράτειάς της, δήλωσε την Τετάρτη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι το ψήφισμα του ΟΗΕ επιβάλλεται στη χώρα από υποστηρικτές των μουσουλμάνων Βόσνιων και ότι θα διασπάσει τη χώρα. Πρότεινε ότι η κυβέρνησή του θα αποσχιστεί από τη Βοσνία εάν το ψήφισμα περάσει.

Ο Ντόντικ έχει εκτοξεύσει αρκετές τέτοιες απειλές στο παρελθόν, προκειμένου να αποσχιστούν τα εδάφη που ελέγχονται από τους Σέρβους από τη Βοσνία και να ενωθούν με τη γειτονική Σερβία. Ο ίδιος και ορισμένοι άλλοι αξιωματούχοι των Σέρβων της Βοσνίας βρίσκονται υπό αμερικανικές και βρετανικές κυρώσεις, εν μέρει επειδή έθεσαν σε κίνδυνο ένα αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο που τερμάτισε τον πόλεμο στη Βοσνία.

news247.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en