Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική | Έχασε 2-1 με ανατροπή από τον ΑΡΗ η Καβάλα (Αποτελέσματα-βαθμολογίες)

image_print

Ο Άρης έκανε το δύο στα δύο κερδίζοντας με 2-1, εκτός έδρας, στο βαρύ αγωνιστικό χώρο του “Ανθή Καραγιάννη” της Καβάλας την τοπική ομάδα, χάρη στο γκολ του Μάουρο Πόι στο 83΄.

Με το γκολ του Αργεντινού η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πέτυχε την δεύτερή της νίκη μετά το ρεπό που είχε στην πρεμιέρα, παρουσία των ηρωικών φιλάθλων της που αψήφισαν την βροχή. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Καβάλα ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε μόλις στο 3΄ με την κεφαλιά του Μπρατσιάνι κάνοντας το 1-0.

Ο Άρης απάντησε με το σουτ του Καζναφέρη στο 7′ αναγκάζοντας τον Αθανασίου να αποκρούσει δύσκολα στην δεξιά του γωνία. Στο 13΄ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Καβάλας ο Παυλίδης έστρωσε στον Τάτο αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε κατέληξε σε κόρνερ. Αντίπαλος στην πίεση του Άρη ο βαρύς αγωνιστικός χώρος ωστόσο η ομάδα του Αναστόπουλου έχασε τεράστια ευκαιρία στο 16΄ μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Τάτος από τα δεξιά με τον Αθανασίου να απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Αθανασίου.

Κάτι ανάλογο και στο 22΄ με τον Ν΄ Λουντούλου να κλέβει την μπάλα, να βγάζει για τον Καπνίδη που δεν πλάσαρε σωστά και η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Αθανασίου σε κόρνερ. Στο 24΄ οι αμυντικοί της Καβάλας σε φάση διαρκείας απομάκρυναν πριν γίνει επικίνδυνος ο Καπνίδης, ενώ στο 34΄ η μπάλα από το σουτ του Μελισσά πέρασε λίγο άουτ. Στο 38΄ η μπάλα από το μακρινό πλασέ του Καπνίδη με τον Αθανασίου εκτός θέσης πέρασε ψηλά άουτ. Ο μονόλογος του Άρη δεν συνδυάζεται με το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου η Καβάλα είχε την τελευταία ευκαιρία με τον Ραούλ Μπράβο να κόβει με προβολή τον Κανούλα. Στο 49΄ η Καβάλα είχε πάλι την πρώτη ευκαιρία με το σουτ του Παππά για να απομακρύνει σε κόρνερ ο Τζινάρ.

Στο 62΄ όμως ήρθε το γκολ της ισοφάρισης σε 1-1 για τον Άρη με τον Καπνίδη να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι μετά την σέντρα του Ν΄ Λουντούλου φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Η μπάλα από το σουτ του Μπρατσιάνι στο 66΄ πέρασε λίγο άουτ ενώ στο σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή της Καβάλας στο 75΄ προσέκρουσε στα σώματα των αμυντικών της. Στο 83΄ όμως ήρθε το γκολ της ανατροπής για τον Άρη αφού Τάτος, Ντούνης και Καζναφέρης συνδυάστηκαν και ο Αθανασίου απομάκρυνε με γροθιές, αλλά ο Πόι θα πάρει το ριμπάουντ και θα κάνει το 1-2.

Τέλος στο 92΄ ο Μπρατσιάνι έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Τζινάρ μάζεψε την μπάλα προ του Καζάκη πριν από το τελικό 1-2 και την δεύτερη νίκη του Άρη και πρώτη εκτός έδρας.

ΚΑΒΑΛΑ: Aθανασίου, Σταματόπουλος, Λιόλιος, Μαργαρίτης, Δέντσας, Παληγιώργος, Παππάς, Μπάτζιος, Μπρατσιάνι, Κανούλας (65΄ Δουμάνης), Καζάκης

ΑΡΗΣ: Τζινάρ, Γεωργιάδης, Τσουμάνης, Ρόβας, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβo, Παυλίδης(65΄ Ντούνης), Ν΄Λουντούλου(68΄ Πόι), Καπνίδης (87΄ Καλογέρης), Τάτος, Καζναφέρης

Ο Άρης μπορεί να έφυγε με τη νίκη από το “Ανθή Καραγιάννη” επικρατώντας της Καβάλας με 2-1, ωστόσο υπήρξε εξίσου ενδιαφέρον τρίτο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε κατάθεση ένστασης ενώ ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης σε ανακοίνωση πρίμ. Η ομάδα της Καβάλας κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών του Άρη που όμως δεν αγωνίστηκαν, αλλά ήταν στο φύλλο αγώνα.

Μία ένσταση που αφορούσε για τους Σιδεράκη και Κυβελίδη γιατί όπως υποστηρίζουν στην Καβάλα τα δελτία τους είναι άκυρα, επειδή ο Τάσος Οικονόμου δεν έχει δικαίωμα υπογραφής των δελτίων. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ευθύνη για την έκδοση των δελτίων έχει η ΕΠΟ, η οποία τα εξέδωσε κανονικά. Κι όσο για τον Τάσο Οικονόμου αν και η γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης έχει διακοπεί, έχει χορηγηθεί δικαίωμα προσωρινής υπογραφής στον νυν πρόεδρο.

Κι όσο για τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη ο Θόδωρος Καρυπίδης μετά το τέλος του παιχνιδιού στο “Ανθή Καραγιάννη” και την κατάκτηση της νίκης βρέθηκε από την κερκίδα στα αποδυτήρια της ομάδας. Εκεί μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για το πρώτο εκτός έδρας διπλό, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας, και τους ανακοίνωσε και έξτρα πριμ 10.000 ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

1ος Όμιλος

Απόλλων Κρύας Βρύσης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3

Καβάλα – Άρης 1-2

Εορδαϊκός – Εθνικός Γαζώρου 1-1

Καμπανιακός – Κοζάνη 3-0

Εθνικός Αγιονερίου – Έβρος Σουφλίου 1-0

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Απόλλων Καλαμαριάς 1-0

Λαγκαδά ΑΠΕ – Δόξα Δράμας 1-2

Θύελλα Φιλώτας – Νέστος Χρυσούπολης 0-2

Ρεπό: Ηρακλής Αμπελοκήπων

Γ’ Εθνική 15/16, Όμιλος 1

Θ Ομάδα A Ν Ι Η ΔΙ Βαθμοί
1 Νέστος Χρυσούπολης 3 3 0 0 4 9
2 Εθνικός Αγιονερίου 3 3 0 0 4 9
3 Εορδαϊκός 3 2 1 0 4 7
4 Εθν. Αλεξανδρούπολης 3 2 0 1 3 6
5 Άρης 2 2 0 0 3 6
6 Βυζάντιο 3 2 0 1 2 6
7 Δόξα Δράμας 3 2 0 1 1 6
8 Εθνικός Γαζώρου 3 1 2 0 1 5
9 Καμπανιακός 3 1 1 1 2 4
10 Καβάλα 2 1 0 1 0 3
11 Έβρος Σουφλίου 3 1 0 2 -1 3
12 Λαγκαδάς 3 1 0 2 -2 3
13 Απόλλων Καλαμαριάς 3 0 1 2 -3 1
14 Απόλλων Κρύας Βρύσης 3 0 1 2 -4 1
15 Ηρακλής Αμπελοκήπων 2 0 0 2 -2 0
16 Θύελλα 3 0 0 3 -5 0
17 Koζάνη 3 0 0 3 -7 0

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην ΠΕ Καβάλας ο Υπ. Γιάννης Βρούτσης με Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές

Καβάλα – Επίσκεψη Γιάννη Βρούτση στην Π.Ε. Καβάλας για τις αθλητικές υποδομές
image_print

«Έργα 28,5 εκατ. ευρώ για τις αθλητικές υποδομές της Καβάλας – Στο τέλος του 2027 η εικόνα θα είναι ασύγκριτα καλύτερη».

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση, συνοδευόμενου από Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και κορυφαίους Έλληνες αθλητές, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή και της παρουσίασης των σημαντικών παρεμβάσεων που προωθούνται για τις αθλητικές υποδομές.

Τον Υπουργό και τους διακεκριμένους αθλητές υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, παρουσία των βουλευτών Γιάννη Πασχαλίδη και Αγγελικής Δεληκάρη, καθώς και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Απασχόλησης κ. Στέλιου Ιγνατιάδη, του οποίου ο ρόλος στην ενίσχυση των αθλητικών δράσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ επισημάνθηκε ιδιαίτερα. «Ο Στέλιος υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη έχει συμβάλει σε μια ισχυρή πνοή στον αθλητισμό σε όλη την ΑΜΘ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ο κ. Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον Υπουργό και τους αθλητές, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει πολλές φορές φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες, ωστόσο η παρουσία ανθρώπων που τίμησαν το εθνόσημο προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια.

«Σήμερα έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε μια πλειάδα διακεκριμένων αθλητών, στους οποίους πολλές φορές έχουμε υποκλιθεί και χειροκροτήσει. Πολλές φορές έχουμε νιώσει περήφανοι για τις επιτυχίες τους, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η προσπάθεια των αθλητών πρέπει να επιβραβεύεται και να αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους Έλληνες. «Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει, αλλά και για την προσπάθεια που εξακολουθείτε να καταβάλλετε», σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης στον Γιάννη Βρούτση, τον οποίο χαρακτήρισε παλιό φίλο και συνεργάτη, ευχαριστώντας τον για την ένταξη της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον σχεδιασμό του Υπουργείου Αθλητισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, η διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών.

Ο κ. Μαρκόπουλος προσέφερε στον Υπουργό αναμνηστική πλακέτα με την εικόνα της παλιάς πόλης της Καβάλας, καθώς και έκδοση της Περιφέρειας που αφορά την περιοχή, ενώ αντίστοιχα δώρα δόθηκαν και στους παριστάμενους αθλητές.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή τονίζοντας και αυτός την γνωριμία τους από παλιά. Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η παρουσία του στην Καβάλα δεν είναι ούτε συμβολική ούτε εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική. Όπως ανέφερε, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δρομολογείται ένα μεγάλο αθλητικό έργο, συνολικού ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, με σημαντική συμβολή της Περιφέρειας. Ο Υπουργός σημείωσε ότι η Περιφέρεια αποδεικνύει στην πράξη πως δεν περιορίζεται στις εξαγγελίες, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση των έργων.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πρέπει να αισθάνεται περήφανη και ικανοποιημένη, γιατί αυτά που συντελούνται μέχρι το τέλος του 2027 θα είναι ασύγκριτα σε σχέση με το παρελθόν. Η εικόνα των αθλητικών υποδομών θα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι γνώρισαν οι Καβαλιώτες αθλητές μέχρι σήμερα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο Υπουργός στάθηκε επίσης στη σημασία των κορυφαίων αθλητών που τον συνοδεύουν, επισημαίνοντας ότι μεταφέρουν ένα διαχρονικό μήνυμα περηφάνειας, τιμής και συγκίνησης για όλους τους Έλληνες. Όπως είπε, η ιστορία του ελληνικού αθλητισμού πρέπει να συνοδεύεται από τη διασφάλιση του μέλλοντός του, κάτι που απαιτεί σύγχρονες και επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ακόμη η μεγάλη παρέμβαση του Υπουργείου στις αθλητικές υποδομές της περιοχής, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η σημαντικότερη των τελευταίων είκοσι ετών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Ιγνατιάδη και στην ψηφιακή μετάβαση του ελληνικού αθλητισμού, με την εφαρμογή «Κούρος», η οποία παρουσιάστηκε ως ένα σύγχρονο εργαλείο που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κοινή διαπίστωση ότι η Καβάλα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο για τον αθλητισμό, με έργα, υποδομές και παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν ουσιαστικά τις συνθήκες άθλησης για τη νέα γενιά.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πασχαλίδης: Χρηματοδότηση 397.000 ευρώ για το Δημοτικό Γήπεδο Νέας Περάμου

Νέα Πέραμος – Χρηματοδότηση για κερκίδα και στέγαστρο στο Δημοτικό Γήπεδο
image_print

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε χρηματοδότηση 397.000 ευρώ για την κατασκευή κερκίδας και στεγάστρου στο Δημοτικό Γήπεδο της Νέας Περάμου.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των διαχρονικών προσπαθειών του Βουλευτή, όπως αποτυπώθηκαν στη πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον  Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη (βλ.τε σχετικό από 8.1.2026 Δελτίο Τύπου), καθώς και στις μετέπειτα συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια των οποίων τόνισε ότι το γήπεδο της Νέας Περάμου φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του τον ιστορικό Σύλλογο «Βρασίδα»,  που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή περίπου 100 παιδιών κάθε χρόνο, ώστε ήταν αδήριτη η ανάγκη της κατασκευής κερκίδων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση που ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα των Καβαλιωτών. Επίσης, ευχαριστώ τον Δήμαρχο Παγγαίου κ.Φίλιππο Αναστασιαδη και τον Αντιδήμαρχο κ.Χρήστο Μποσμπότη για τη συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες και στον ΑΜΣ Βρασίδα Νέας Περάμου για την ειλικρινή σχέση που έχουμε χτίσει και για την αναγνώριση των προσπαθειών μου, όπως φαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του. Μια πολύ ευχάριστη μέρα για τη Νέα Περαμο Παγγαίου και τον τοπικό αθλητισμό.»

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μ. Λαζαρίδης : “Το γήπεδο της Νέας Περάμου αποκτά κερκίδα με στέγαστρο”

image_print

Όπως ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης :

“Το γήπεδο της Νέας Περάμου αποκτά κερκίδα με στέγαστρο! Ένα διαχρονικό αίτημά μου γίνεται πράξη.

Μόλις το ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και τον ευχαριστώ. Εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με χρηματοδότηση 397.000 ευρώ.

Το είπαμε! Το Κάναμε! Συνεχίζουμε!”

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en