Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για την «τύχη» των 8 Τούρκων στρατιωτικών www.dikaiologitika.gr

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να ανακοινώσει επί έδρας τις αποφάσεις του για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι για τους 8 Τούρκους έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις. Κατά συνέπεια και στον Άρειο Πάγο οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις.

Ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής τάχθηκαν κατά της έκδοσης των 8.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή των 8 σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναφερθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία, καθώς επίσης και ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία.

www.dikaiologitika.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Νέα Δημοκρατία: Η ισχυρή ελληνική φωνή στην Ευρωβουλή»

Το ευρωπαϊκό διακύβευμα των ευρωεκλογών της Κυριακής περιγράφει, με δήλωσή του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συνεχίζοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις του, μέσω οπτικοποιημένων μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε:

«Στις 9 Ιουνίου ανοίγει ο νέος, πενταετής πολιτικός κύκλος της Ευρώπης. Τα στοιχήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε γι’ αυτήν δεν είναι μικρά. Καλούμαστε να αποφασίσουμε για μια ισχυρή Γηραιά Ήπειρο στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Για μια ‘πράσινη’ Ευρώπη, που θα διευκολύνει τη ζωή των αγροτών και των επιχειρήσεων.

Για μια πιο ανθρωποκεντρική ήπειρο, προσβάσιμη σε όλους.

Μια δυνατή Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί και να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την Ελλάδα. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία που ξεκινήσαμε το 2019, κάνοντας πιο ισχυρή την ελληνική φωνή στην Ευρωβουλή.

Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη!
Είναι στο χέρι μας».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοσκόπηση Alco: Η τελευταία εικόνα των ποσοστών των κομμάτων 4 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές

Η δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, καταγράφει τη δύναμη των κομμάτων στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9%, η Ελληνική λύση 7,4%, η Νίκη 4,7% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 29,5% μέχρι και 33,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8%, το ΠΑΣΟΚ έως 13,8%, το ΚΚΕ έως 6,9%, η Ελληνική Λύση έως 9,3% και η Νίκη έως 5,8%.

Στο ερώτημα πόσο ενδιαφέρουν τους πολίτες οι Ευρωεκλογές, εκείνοι απάντησαν πολύ 57%, λίγο 25% και καθόλου 18%.Στην ερώτηση για το αν η ψήφος στις ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι στη χώρα, 6 στους 10 πολίτες απάντησαν όχι!

Η δημοσκόπηση της Alco έγινε το διάστημα μεταξύ Κυριακής και Τρίτης (4/6/24), μία «ανάσα» δηλαδή πριν τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι η έρευνα έγινε πριν κορυφωθεί η αντιπαράθεση για το πόθεν έσχες Κασσελάκη.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι αυξήσεις φέρνουν ηλεκτροσόκ

Ίλιγγο προκαλούν στα νοικοκυριά οι αυξήσεις στις τιμές των τιμολογίων ρεύματος που αγγίζουν το 70% καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες είναι και πιο ενεργοβόροι λόγω της αύξησης της χρήσης των κλιματιστικών.

Οι καταναλωτές το σκέφτονται διπλά και τριπλά να ανοίξουν το κλιματιστικό με τις νέες τιμές του ρεύματος. Σύμφωνα με το OPEN, το κόστος για την λειτουργία του κλιματιστικού για ένα μέσο νοικοκυριό αυξήθηκε 35% από τον Μάιο στον Ιούνιο καθώς αυξήθηκαν οι τιμές της λιανικής του ρεύματος από 11-70%.

Πόσο κοστίζει η χρήση νέων και παλιών κλιματιστικών

Το κόστος στο 9άρι κλιματικό είναι στα 30 ευρώ, το 18άρι στα 62 ευρώ με τις τιμές του Ιουνίου, ενώ οι αντίστοιχες τιμές του Μαΐου ήταν 22 και 46 ευρώ, όπως εξηγεί ειδικός

Συγκεκριμένα, στα παλαιά τύπου κλιματιστικά ο μήνας κοστίζει περίπου 143 ευρώ με τιμές Ιουνίου.

Η κυβέρνηση τονίζει προς το παρόν πως δεν υπάρχει η ανάγκη επιδότησης στο ρεύμα.

Αναλυτικά οι τιμές ρεύματος του Ιουνίου

Υπενθυμίζεται πως η κιλοβατώρα αυξήθηκε κοντά στα 16 λεπτά, από τα 10 λεπτά που ήταν για τον μήνα Μάιο, με εξαίρεση την ΔΕΗ, που συγκράτησε την τιμή στα 11,89 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. Δείτε αναλυτικά τις τιμές ρεύματος του Ιουνίου:

  • ΔΕΗ: 11,89 λεπτά /κιλοβατώρα τον Ιούνιο από 10,65 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν το Μάιο για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες 12,64 λεπτά/κιλοβατώρα από και 11,7 λεπτά /κιλοβατώρα που ήταν το Μάιο.
  • Φυσικό Αέριο: 12,85 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούνιο από 10,6 λεπτά/κιλοβατώρα τον Μάιο.
  • Volterra: 12,9 λεπτά/κιλοβατώρα από 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάιο.
  • VOLTON: 12,91 λεπτά ανα κιλοβατώρα τον Ιούνιο με έκπτωση συνέπειας από 10,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον προηγούμενο με μήνα. Και η Volton αύξησε την έκπτωση του τιμολογίου στο στο 20% και την έκπτωση συνέπειας στο 32% προκειμένου να διατηρηθεί σε χαμηλή τιμή το τιμολόγιο της.
  • ΕΛΙΝ: 14,8 λεπτά/ κιλοβατώρα από 9,5 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάιο και από 9 λεπτά/κιλοβατώρα τον Απρίλιο
  • Εlpedison: 15,48 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 17,98 λεπτά για τις επόμενες τον Ιούνιο, από 9,96 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,56 λεπτά για τις υπόλοιπες που ήταν το Μάιο.
  • NRG: 15,9 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούνιο από 10,96 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν το Μάιο
  • ΗΡΩΝ: 16,3 λεπτά από κιλοβατώρα από 10,11 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο Μαΐου και 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα που είχε το πράσινο τιμολόγιό της τον Απρίλιο
  • Protergia: 16,4 λεπτά /κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας από 10,60 λεπτα/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας που ήταν το Μάιο και 23,4 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας τον Ιούνιο από 17,6 λεπτά/κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας που ήταν το Μάιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en