Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλογική χρέωση στα διόδια έως το τέλος του 2018 (video)

Οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ της Βορείου Ελλάδας  πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης την πολύ αναμενόμενη συνάντηση στην Αθήνα  με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ όσο και με τον πρόεδρο της Εγνατία Οδού ΑΕ. Απ. Αντωνούδης για να ενημερωθούν για την δημιουργία των 30 νέων σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας.Μεταξύ άλλων στη συνάντηση  αναφέρθηκε στους βουλευτές που εκλέγονται από τον  Έβρο μέχρι και την Ήπειρο ότι η  «κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του ενιαίου ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος χρέωσης διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και στην Εγνατία από το τέλος του 2018». Σε αυτό, συμφώνα με τους Βουλευτές συμφώνησε και το ΤΑΙΠΕΔ μετά από διαπραγμάτευση με τον κ. Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Έβρου του Σύριζα Γιώργο Καϊσα στη συνάντηση αυτή ενημερωθήκαν πως τα βαρέως τύπου οχήματα και τα φορτηγά θα περνάνε με υποχρεωτικά μέσα από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες  και απαγορεύτε  να διέρχονται από τους παράπλευρους δρόμους , ενώ οι έλεγχοι και τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά. Παράλληλα θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικά τσιπάκια στα οχήματα που εισέρχονται στην χώρα ώστε να καταγράφεται η διαδρομή που ακολουθούν και να πληρώνουν το ανάλογο ποσό. Διότι όπως τόνισε η μεγάλη διαφυγή εσόδων και οι επιβαρύνσεις  στο οδικό δίκτυο επι της Εγνατίας οφείλεται στα μεγάλου κυβισμού οχήματα.Παράλληλα ο Βουλευτής Καβάλας του Σύριζα Γιώργος Παπαφιλίππου επισήμανε ότι υπάρχει διαπραγμάτευση για ειδική τιμολογιακή πολιτική σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι αλλά και κάτοικοι των όμορων περιοχών. Παράλληλα ανακοίνωσε πως το αργότερο έως το φθινόπωρο ή προς  το τέλος του έτους θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για την χρήση των αναλογικών διοδίων σε όλη την Εγνατία οδό και αυτό θα σημαίνει ότι τα μετωπικά διόδια δεν θα λειτουργούν. Και το σύστημα των μετωπικών διοδίων θα υπάρχει μόνο στις εισόδους της χώρας . Όσον αφορά τη κατασκευή διοδίων στη Καβάλα τόνισε πως η κατασκευή τους «δεν παγώνει» προς το παρόν αλλά βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με τον κ. Σπίρτζη καθώς περιμένουν την προεδρική απόφαση για τα μετωπικά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλπη και εφορευτική επιτροπή σε περιοδεία με βαν για τις εκλογές συνταξιούχων της ΔΕΗ

Διαφορετική η εκλογική διαδικασία για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ. Δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Μέσα σε όχημα (βαν) η εφορευτική επιτροπή και η κάλπη, περιοδεύει από χθες στην ΑΜΘ. Στην Καβάλα το αυτοκίνητο στάθμευσε στο πεζοδρόμιο της Χρ. Σμύρνης. Εκεί προσήλθαν και ψήφισαν 30 περίπου συνταξιούχοι της ΔΕΗ Καβάλας.

«Το μόνο που δεν έχουμε είναι παραβάν» σχολίασαν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας. Εξήγησαν ότι υποχρεώνονται να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα επειδή «… από τότε που ο ΔΕΔΔΗΕ έγινε ιδιωτική επιχείρηση δεν μας παραχωρεί την αίθουσα συνελεύσεων των εν ενεργεία συναδέλφων για να κάνουμε τις εκλογές μας». Πρόκειται για τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Το Μαγικό Βιολί “: Μια νεανική όπερα από το Σύγχρονο Ωδείο Παγγαίου

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΟΛΙ

Νεανική όπερα, η μεγαλύτερη μουσικοθεατρική παραγωγή που έγινε ποτέ στην Ελευθερούπολη με 14 μουσικούς, 5 ηθοποιούς και 20 χορωδούς σε διαδραστικό ρόλο επί σκηνής, θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαϊου στο Αμφιθέατρο Φρ. Παπαχριστίδη στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου.

Προπωλήσεις εισιτηρίων http://Viva.gr

Συντελεστές :

Δ/νση χορωδίας: Μαρία Σγουρίδου
Δ/νση ορχήστρας: Νίκος Μπογιάρης
Σκηνοθεσία: Στέλλα Φουρναράκη

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νομική Αθηνών: Αντιασφυξιογόνες μάσκες, κόφτη και στυλιάρια βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη του κυλικείου

Επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν στήσει οι καταληψίες, όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έγινε με την παρουσία εισαγγελέα.

Μέσα στον χώρο του κυλικείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας κόφτης για αλυσίδες, στυλιάρια, κράνη και σπρέι, τα οποία και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Προσήγαγαν 28 άτομα

Η έφοδος έγινε το πρωί της Τρίτης στο υπό κατάληψη κτήριο το πρωί της Τρίτης. Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σε 28 προσαγωγές. Μέσα στην κατάληψη εντοπίστηκαν αρκετοί αλλοδαποί.

Αμέσως μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Νομική σχολή και φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται οκτώ γυναίκες από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία που δεν έχουν καμία σχέση με τη Νομική Σχολή.

Οι 28 προσαγωγές (έχουν προσαχθεί 18 γυναίκες και 10 ανδρες), αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις με κατηγορίες για διατάραξη οικειακής ειρήνης, κατά περιπτωση, φθορες και για άλλα αδικήματα.

Φωτογραφίες μέσα από την κατάληψη:

nomiki_in__10_
nomiki_in__9_

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en