Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλογικά διόδια και όχι μετωπικά ζητούν οι δήμαρχοι πόλεων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού (video)

Σύσκεψη κεκλισμένων των  θηρών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο Καβάλας  με τη συμμετοχή Δημάρχων, από Δήμους που πλήττονται από την επιβολή των νέων διοδίων επί της Εγνατίας Οδού. Το παρόν έδωσαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι δέκα πόλεων της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου ,  δλδ Κοζάνη, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Νέστος, Παγγαίο, Αμφίπολη, Λαγκαδά και Καβάλα.  Στη συνάντηση τέθηκε  η ανάγκη της άμεσης εφαρμογής του αναλογικού συστήματος πληρωμής διοδίων, ενώ υπογραμμίστηκε ότι είναι αδιανόητο μέσα στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια ενός νομού να υπάρχουν τρείς και τέσσερις σταθμοί διοδίων.

Να τονίσουμε πως η συνάντηση αυτή έγινε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα. Επίσης, αποφασίστηκε, οι τέσσερις πρόεδροι των ΠΕΔ της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, να ζητήσουν ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Ώστε να τεθεί πρώτων η  επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας  παραχώρησης, να  τεθεί το θέμα των αναλογικών διοδίων και όχι των μετωπικών και να τεθεί το ζήτημα της μείωσες των διοδίων στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια ενός νομού. Τέλος  υπογράμμισαν ότι η κατασκευή των νέων σταθμών διοδίων απαιτεί την εφαρμογή μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του έργου.

Στην έναρξη της σύσκεψης το λόγο πήρε ο Ανέστης Τσουρουκίδης  ως  εκπροσώπου των αυτοκινητιστών μετά από προτροπή της δημάρχου , ο οποίος υπογράμμισε ότι εκτός όλων των άλλων η αύξηση του αριθμού των σταθμών διοδίων θα ανεβάσει το κόστος των τοπικών προϊόντων.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βαγγέλης  Λαμπάκης, μετέφερε στους συναδέλφους του την ενημέρωση από τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ότι στα τέλη του 2018 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του αναλογικού συστήματος και όχι νωρίτερα. Ενώ τέθηκε στο τραπέζι και η ανάγκη προσφυγής στην Δικαιοσύνη με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από τους Δήμους, με σκοπό να αποτραπεί η κατασκευή των νέων διοδίων.Ο Δήμαρχος Κοζάνης σε δηλώσεις τόνισε «Είναι σαφές πως διαφωνούμε με την επιβολή των συγκεκριμένων διοδίων. Ο συντονισμός μπορεί να αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σε αυτό στοχεύουμε».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος πιστών στην συνάντηση των Επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην συνάντηση των επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα τέσσερις επιτάφιοι από τους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη, Αγίου Παύλου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε κατάνυξη η περιφορά του επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φετός οπως κάθε Μ.Παρασκευή, η περιφορά τoυ επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων της Π.Ε. Καβάλας αλλά και εκατοντάδων πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en