Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται η νέα κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα και τους κοινόχρηστους χώρους

Το σχέδιο κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Κομοτηνής, αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης σε συζήτηση για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στην πλατεία επί της Β. Παύλου, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Αυγούστου 2018. Το Συμβούλιο απασχόλησε αίτηση της εταιρείας «Σταματιάδης Μ. & ΣΙΑ ΟΕ» (καφέ μπαρ Οκτώ) με την οποία ζητήθηκε η παραχώρηση για χρήση έναντι τέλους κοινόχρηστου χώρου 19,91 τ.μ.. διαμορφωμένου ως πλατεία επί της οδού Β. Παύλου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Η αίτηση ικανοποιήθηκε με την υπόμνηση ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει ήδη προχωρήσει το σχέδιο της νέας κανονιστικής απόφασης προς έγκριση, το σχέδιο της οποίας συμπίπτει με την παραπάνω αίτηση. Το σχέδιο νέας κανονιστικής απόφασης αποτελεί ένα γενικό πλαίσιο για όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου και αντικαθιστά την αντίστοιχη προηγούμενη του 2004 και με αυτή καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, υπό τις οποίες θα παραχωρείται η χρήση τους. Μέσω αυτής τίθενται κανόνες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια, τους πεζόδρομους και τις πλατείες.

Στους σκοπούς της κατάρτισης του νέου Κανονισμού εντάσσονται:

Η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών και δη των ΑμεΑ.

Η μη παρεμπόδιση της πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.τ.λ.).

Η μη παρεμπόδιση της ορατότητας και της ασφαλούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων. 

Η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και πάντως η μη υποβάθμισή τους. 

Η διασφάλιση της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης αιτημάτων παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου ή άδειας χρήσης του, υπό συγκεκριμένους όρους.

H αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Κομοτηνής.

Η αναγκαιότητα να δοθεί ένα στίγμα αισθητικής και πολιτισμού τονώνοντας, παράλληλα την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.

Η συζήτηση της Κανονιστικής στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται με ενδιαφέρον. 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιλκίς | Επιτέθηκε σε αστυνομικούς με τσεκούρι όταν πήγαν να τον συλλάβουν για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Άνδρας, 51 ετών, καταγγέλθηκε από την ηλικιωμένη μητέρα του για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν τούς επιτέθηκε με τσεκούρι, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμό.

Προς στιγμήν διέφυγε, προκαλώντας με το ίδιο τσεκούρι φθορές στο περιπολικό της αστυνομίας και τελικά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι, αποπειράθηκε να εκ νέου να επιτεθεί στους αστυνομικούς με δεύτερο τσεκούρι, αλλά εκείνοι κατάφεραν αυτή τη φορά να τον αφοπλίσουν.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης σε χωριό του Κιλκίς, με τον 51χρονο να οδηγείται ένα 24ωρο αργότερα στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών που του απήγγειλε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, ενδοοικογενειακή βία, παραβάσεις του νόμου περί όπλων κ.ά. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, Μ. Παρασκευή.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις απατών τετελεσμένων και σε απόπειρα

Σε 3 περιπτώσεις κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά 3.500 ευρώ, 170 χρυσά νομίσματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας – Οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν προσποιούμενοι τον γιατρό ή τον αστυνομικό και ισχυρίζονταν ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί ή έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, υποκρινόμενοι ταυτόχρονα ακόμη και τον υποτιθέμενο συγγενή

Ειδικότερα σύμφωνα με το επίσημο αστυνομικό δελτίο της Αστυνομίας εξιχνιάσθηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε υποθέσεις απατών εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2024 σε βάρος ημεδαπών, στην πόλη της Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για το αδίκημα της απάτης, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διακριβώθηκε ότι άγνωστος συνεργός τους τηλεφωνούσε σε πολίτες, προσποιούμενος είτε τον ιατρό είτε τον αστυνομικό και προφασιζόμενος αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης ή ότι είχε προξενήσει τροχαίο ατύχημα και έχει νομικές συνέπειες τις οποίες μπορεί να αποφύγει απαιτούσε χρήματα για την παροχή των υπηρεσιών του, ενώ για να γίνει περισσότερο πειστικός, άγνωστη συνεργός του συνέδραμε κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις, προσποιούμενη το συγγενικό πρόσωπο.

Με την παραπάνω μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν να πείσουν τρεις ημεδαπές να συγκεντρώσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 3500 ευρώ,  170 χρυσά νομίσματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα εναποθέσουν σε προκαθορισμένα σημεία, από τα οποίο οι δύο ημεδαποί δράστες τα παραλάμβαναν. Επιπλέον σε δύο ακόμη περιπτώσεις οι απατηλές πράξεις των δραστών έγιναν αντιληπτές και δεν ολοκληρώθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων για τις Κοινότητες Προβατάς, Αναγέννηση, Βαμβακιά, Μονοκκλησιά, Οινούσα, Επτάμυλοι, Ελαιώνας, Άνω Βροντού, Ραχωβίτσα, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και ΒΙ.ΠΕ. θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου.

-Η προγραμματισμένη αποκομιδή τη Δευτέρα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) για τις Κοινότητες και Οικισμούς Μετόχι, Ξηρότοπος, Ορεινή, Χρυσοπηγή, Ιερά Μονή Βύσσιανης, Οινούσα, Επτάμυλοι, Ελαιώνας, ΒΙ.ΠΕ. Λευκώνας, Προβατάς, Βαμβακιά, και Μονοκκλησιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου.

-Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων για τις Κοινότητες Σκούταρι, Κάτω Καμήλα, Αδελφικό, Βαμβακούσα, Κουβούκλιο, Κωνσταντινάτο, Πεπονιά, Κουμαριά και Αγία Ελένη θα πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου.

-Η προγραμματισμένη αποκομιδή την Δεύτερα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) για τις κοινότητες Κάτω Καμήλα, Αδελφικό, Βαμβακούσα, Κουβούκλιο, Σκούταρι (μισός οικισμός) και Κωνσταντινάτο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου.

,-Για την πόλη των Σερρών η αποκομιδή θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή για τα σύμμεικτα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, συμπληρωματικά θα γίνει αποκομιδή της ανακύκλωσης από συμβεβλημένο εργολάβο.

-Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εκτελείται κανονικά το πρόγραμμα από τον συμβεβλημένο εργολάβο.

-Την Δευτέρα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης από το κέντρο της πόλης και περιφερειακά, μόνο όπου υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θερμή παράκληση, όσοι επισκεφθείτε διάφορα σημεία του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, λίγο πριν αποχωρήσετε φροντίστε να καθαρίσετε το χώρο, πετώντας τα απορρίμματά σας στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. «Ας κρατήσουμε καθαρό το περιβάλλον είναι δικαίωμα όλων μας».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en