Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ένας χρόνος λειτουργίας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε ολόκληρη τη Θράκη

Θετικός ο απολογισμός του πρωτοποριακού αυτού μοντέλου αστυνόμευσης και επικοινωνίας με τον πολίτη για τον προηγούμενο χρόνο.

Οι αστυνομικοί των ΚΑΜ τον προηγούμενο χρόνο έχουν παράσχει επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 7.300 πολίτες και φορείς των απομακρυσμένων περιοχών της Θράκης

Ο επιτυχημένος, ανά την επικράτεια, θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ) συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας στις απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης μας.

Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων αποτελεί ένα μοντέλο σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης και διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων, ως παράπλευρη δράση της εμφανούς αστυνόμευσης.

Στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο θεσμός ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2015, στις απομακρυσμένες περιοχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης. Από τον Μάιο το 2016 επεκτάθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, σε ολόκληρη τη Θράκη και συγκεκριμένα στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, ενώ παράλληλα στο νομό Ξάνθης συστάθηκε και μια δεύτερη Κινητή Αστυνομική Μονάδα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις απομακρυσμένες περιοχές του νομού.

Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σκοπός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι να προσφέρουν επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες, στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Θράκης, μεταβαίνοντας σε προγραμματισμένο πάντα χρόνο, σε διάφορους οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Οι υπηρεσίες που παρείχαν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, τον προηγούμενο χρόνο, στους πολίτες ήταν κυρίως:

  • η θεώρηση εγγράφων
  • πληροφορίες για έκδοση εγγράφων
  • η επίλυση – διευθέτηση παραπόνων και διαφορών μεταξύ πολιτών
  • η παροχή συνδρομής – βοήθειας σε πολίτες

 

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, οι οποίες είχαν ως σκοπό την ενημέρωση των ηλικιωμένων για την αποφυγή εξαπάτησης τους.

Συνολικά κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2016 έως 31-5-2017 οι Κινητές  Αστυνομικές Μονάδες της Γενικής Περιφερικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν πάνω από 1.500 δρομολόγια σε απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης και παρείχαν επιτόπιες υπηρεσίες σε 7.373 πολίτες και φορείς αυτών των περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων και αποτελεί κεντρικό στόχο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική αστυνόμευση και παροχή αστυνομικών υπηρεσιών προς τις τοπικές κοινωνίες.

Τα ακριβή δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων γνωστοποιούνται έγκαιρα, σε εβδομαδιαία βάση, στους δημοσιογράφους της Περιφέρειας μας και δημοσιεύονται στο τοπικό Τύπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληροφορηθούν για τη παρουσία των Κ.Α.Μ. στη περιοχή τους. Παράλληλα τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ), ενώ οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται και για την παρουσία των Κ.Α.Μ. στην περιοχή τους απευθυνόμενοι τηλεφωνικά στο αντίστοιχο Αστυνομικό Τμήμα. 

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κηφισιά | Ξέχασαν αγόρι 4,5 ετών σε σχολικό για έξι ώρες – Δύο συλλήψεις

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, της συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των οχημάτων που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι άφησαν ένα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο.

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας για το περιστατικό.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του, παρέδωσε τον γιο του στο σχολικό, για τη μεταφορά του στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Εκεί, ανακάλυψαν κατά τις μεσημεριανές ώρες ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

Από το νηπιαγωγείο κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν πως το παιδί δεν είχε δώσει το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το παιδί είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα, όπου και εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Το αγοράκι φέρεται να έμεινε μέσα στο λεωφορείο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου όπως και η συνοδηγός.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

«Αστυνομικοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα σε καταγγελίες πολιτών»

Προβληματισμός επικρατεί στις ανώτερες τάξεις της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες πολιτών ότι αστυνομικοί του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, για να τους εξυπηρετήσουν.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία σημειώνει πως η ηγεσία της ΕΛΑΣ έστειλε έγγραφο με συστάσεις, μετά τις αναφορές πολιτών για περιστατικά βίας, που προσπάθησαν να τα καταγγείλουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είτε δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα είτε τους άφηναν για αρκετή ώρα στην αναμονή, με τις περισσότερες καταγγελίες να είναι αρκετά πρόσφατες, ειδικότερα μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, στους Αγίους Αναργύρους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η ηγεσία της ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να κάνει σύσταση –την 1η Μαΐου– στους αστυνομικούς, ζητώντας τους το αυτονόητο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en