Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ζαχαράκη | Άμεσα το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» για 12.500 κατοικίες

Στα επιμέρους προγράμματα στεγαστικής πολιτικής που υλοποιεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με στόχο την εξασφάλιση προσιτής και ποιοτικής στέγης σε νέους, νέα ζευγάρια και οικογένειες, αναφέρθηκε αναλυτικά την Τετάρτη η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Σε συνέντευξή της, σημείωσε ότι για πρώτη φορά έχει εκπονηθεί ουσιαστική και συνεκτική στεγαστική πολιτική, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Σχεδίου για το Δημογραφικό, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στον πρωθυπουργό στις αρχές Μαΐου.

Αναγνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα το κόστος στέγασης είναι το υψηλότερο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πίεση αφορά κυρίως τους νέους, τις οικογένειες με παιδιά και τα ευάλωτα νοικοκυριά, η υπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, μίλησε για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» με δικαιούχους νέους μέχρι 39 ετών. Ήδη μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος 2.596 νέα ζευγάρια βρήκαν το σπίτι τους και εκταμιεύθηκαν δάνεια συνολικού ποσού 246.806.615,05 €. Έχουν γίνει συμβάσεις για 3.822 δάνεια ύψους 356.669.469,35€. Οι προεγκρίσεις έφτασαν τις  23.756  και οι υπαγωγές τις 9.766 που ανέρχονται σε 1δισ. ευρώ.

«Ο προϋπολογισμός του προγράμματος “Σπίτι μου”, ύψους 1 δισ., εξαντλήθηκε αμέσως και αυτό δείχνει ότι είναι πετυχημένο» ανέφερε η υπουργός, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά νέοι άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας 34 ετών και μέσο εισόδημα 24.000 ευρώ έλαβαν δάνειο εντός μόλις 4 μηνών.

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε επίσης ότι άμεσα θα βγει στον αέρα και το πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Νοικιάζω», το οποίο θα αφορά περίπου 12.500 κατοικίες.

Τα χαρακτηριστικά του προσομοιάζουν στην κοινωνική κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση για τις εργασίες ανακαίνισης αφότου αναρτούν ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών.

Παράλληλα, τρέχει το πρόγραμμα «Κάλυψη» σε 44 δήμους μέχρι στιγμής, έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα 383 ακίνητα ιδιοκτητών και είναι 138 τα στεγασμένα νοικοκυριά. Προοπτικά το πρόγραμμα μπορεί να εντάξει 1.000 νοικοκυριά σε ακίνητα που στο παρελθόν είχαν αξιοποιηθεί για το πρόγραμμα «Εστία». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 21,5 εκατομμύρια ευρώ.

Κάθε μήνα εξάλλου καταβάλλεται σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους – νέους εργαζόμενους, οικογένειες κλπ – το επίδομα στέγασης, που ανέρχεται από 70 έως και 210 ευρώ. Μόνο για τον Δεκέμβριο δόθηκαν σε 244.976 δικαιούχους 29.704.339 ευρώ για το συγκεκριμένο επίδομα.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εορτάζει τα Ελευθέρια, τιμώντας της 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 | Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024», που περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Αρχειπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, που θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου ως εκπροσώπου της Βουλής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει την Επέτειο της 14ης Μαΐου. Φυσικά δεσπόζει η μεγάλη στρατιωτική, μαθητική αλλά και πολιτιστική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή οδό Βασ. Αλεξάνδρου. Κατά την διάρκεια της, όπως και πέρυσι, αναμένεται να γίνουν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en