Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας | Ψευδής και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη εναντίον μας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διεθνές συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κάνοντας λόγο «αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς» αναφορικά με τους νεκρούς του Ποντιακού Ελληνισμού.

Επιπλέον, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο», υπογραμμίζοντας ότι στη Συνθήκη της Λωζάννης προβλέπονται αποζημιώσεις για «τις σφαγές και τις φρικαλεότητες» που διέπραξε η χώρα μας το 1922.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Στην ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, υπό την επωνυμία της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας μας.

Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονία».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην τελετή ένταξης του ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου παρέστησαν σήμερα στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας,  εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πλοίο αποτελεί μία ακόμα ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής:

«Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, 

εκλεκτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ο θαλασσινός αυτός αέρας μπορεί να δημιουργεί κάποια τεχνικά προβλήματα στην εκφώνηση ενός σελιδοποιημένου χαιρετισμού, εγώ όμως βλέποντας προοπτικά την κατάσταση, θα το εκλάμβανα σαν ούριο άνεμο που φυσάει για το Πολεμικό μας Ναυτικό και αυτό το διάστημα νομίζω θα το διαπιστώσετε κι εσείς.

Αισθάνομαι λοιπόν σήμερα ιδιαίτερη τιμή και χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να παραβρεθώ και να χαιρετίσω την ένταξη του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ» στην δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Η σημερινή ένταξη είναι ιδιαίτερης σημασίας για το Πολεμικό Ναυτικό, καθόσον έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη απόκτηση του «ΑΤΛΑΣ-1», εκσυγχρονίζοντας με αυτόν τον τρόπο, αλλά και επαυξάνοντας ουσιαστικά τις δυνατότητες της εν πλω υποστήριξης των επιχειρησιακών δράσεων του στόλου μας. 

Είναι ευτύχημα για το Πολεμικό Ναυτικό, σε δύσκολους δημοσιονομικά καιρούς να έχει την δυνατότητα να εντάσσει σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο κύριες Μονάδες στη δύναμη του και μάλιστα Μονάδες που χαρακτηρίζονται ως υψηλής αξίας από επιχειρησιακής απόψεως. 

Οι καιροί μας δεν χαρακτηρίζονται μόνο από δημοσιονομική στενότητα, παράλληλα χαρακτηρίζονται και από γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή του άμεσου εθνικού μας ενδιαφέροντος. Το Πολεμικό Ναυτικό ως βασικός παράγοντας ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και αποτελώντας ένα από τα ισχυρότερα στην Μεσόγειο, εγγυάται την κυριαρχία τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Και καθιστά τη χώρα ισχυρό σύμμαχο για τους φίλους, αλλά και φόβητρο, για τους επίδοξους αντιπάλους, προσδίδοντας αξιοπιστία και βαρύτητα, στο ρόλο της χώρας στις διεθνείς εξελίξεις της περιοχής. 

Το Πολεμικό Ναυτικό εν προκειμένω, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση της ένταξης των νεοαποκτηθέντων αυτών μονάδων, και στην άμεση επιχειρησιακή τους αξιοποίηση. Πριν από δύο εβδομάδες, ο «ΑΤΛΑΣ-1», συμμετείχε σε στοιχεία επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού μας Ναυτικού. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ τόσο την ηγεσία, όσο και τα πληρώματα των πλοίων, του «ΑΤΛΑΣ-1», και του «ΗΡΑΚΛΗΣ», και να τους ευχαριστήσω.

Στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του «ΗΡΑΚΛΗΣ», θα ήθελα να ευχηθώ, ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα στη πλώρη τους και να μας κάνουν υπερήφανους με τη δράση και τη παρουσία του πλοίου, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, αλλά και όπου το καθήκον τους καλέσει.

Ήρεμες θάλασσες να υπάρχουν πάντα μπροστά σας γαλήνιες, αν και νομίζω, κυρίες και κύριοι, ότι οι τρομερές δυνατότητες αυτού του πλοίου, θα αποδειχθούνε καλύτερα σε όχι τόσο ήρεμες θάλασσες, αλλά αυτό είναι μία άλλη υπόθεση. Η ευχή είναι πάντα για ήρεμες και γαλήνιες θάλασσες. 

Βέβαια πρέπει να πω εδώ, ότι η δυνατότητα της ένταξης των δύο αυτών μονάδων στο στόλο, οφείλεται αποκλειστικά στον κ. Πάνο Λασκαρίδη, ο οποίος έμπρακτα αποδεικνύει την αγάπη για την πατρίδα και το Πολεμικό Ναυτικό, καλύπτοντας επανειλημμένα, πλείστες ανάγκες που εκτείνονται από την χρηματοδότηση εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης, έως και την προσφορά σκαφών, όπως ακριβώς είναι και η περίπτωση του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως «ΗΡΑΚΛΗΣ». Ξέρω ότι δεν του αρέσει να ακούγονται αυτά, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να μην τα πούμε ώστε να τονίσουμε την τεράστια προσφορά του και το έργο του.

Στο πλαίσιο λοιπόν της επίσημης αναγνώρισης προσφοράς του Πάνου Λασκαρίδη από την Πολιτεία, εντάσσεται σήμερα η απονομή με Διάταγμα της Εξοχοτάτης Πρόεδρου της Δημοκρατίας, του βαθμoύ του Υποναύαρχου επί τιμή, σε ένα άνθρωπο της θάλασσας που η αγάπη του και η προσφορά του για το Πολεμικό Ναυτικό του δίνει δικαιωματικά την ιδιότητα του υψηλόβαθμου στελέχους αυτού.

Ως απλός Έλληνας πολίτης, τον ευχαριστώ για αυτή του την προσφορά και για το μήνυμα που εκπέμπει για την ανιδιοτελή στήριξη στην πατρίδα και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς ότι η πατρίδα και η κοινωνία χρειάζεται την συνεισφορά όλων μαζί και του καθενός ξεχωριστά.

Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχω την ευχαρίστηση να απονείμω τη Διαμνημόνευση του «Αστέρα Αξίας και Τιμής» στον κ. Λασκαρίδη διότι ως συνιδρυτής και πρόεδρος του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου διαπιστωμένης οικονομικής δυσχέρειας που διέρχεται το Ελληνικό κράτος, διαπνεόμενος από γενναιοδωρία και αλτρουισμό, συνέβαλε αποφασιστικά στη διατήρηση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και την κάλυψη πλείστων αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η πλέον πρόσφατη απόδειξη αυτής της πολύτιμης συμβολής βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας». 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση | Στο 18,4% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Για ποιο πρόβλημα ανησυχούν περισσότερο οι πολίτες – Πώς κρίνουν τον ένα χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μεγαλύτερο του 18% είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metro Analysis για το “Βήμα της Κυριακής”, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Παράλληλα, το 40% ανησυχεί περισσότερο για την πορεία της οικονομίας, με την ανεργία να ακολουθεί με 16%, ενώ στο 14% έπεσε ο προβληματισμός για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Τέλος, η πλειοψηφία του κόσμου φαίνεται να είναι ικανοποιημένη με την παρουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι θετική σε πρόωρες εκλογές.

newsbeast.g

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καλογρίτσας εναντίον Παππά για εικονικές συμβάσεις – Κόντρα κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη σύναψη εικονικών συμβάσεων εκατομμυρίων κατά παραγγελία του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, καταλογίζει ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος καταφέρεται εναντίον όσων συνέβαιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η CCC προσέφυγε κατά του κ. Καλογρίτσα, απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα εμπορικό κέντρο (mall) που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά του επιχειρηματία αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του “White House”».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα ερωτήθηκαν – παρουσία του ιδίου – σε ποιον αντιστοιχεί ο όρος «White House», εκείνοι απάντησαν στο δικαστήριο πως πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και το Νίκο Παππά.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε κατά τη συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αστικής διαφοράς της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η αποκάλυψη στο Μονομελές Πρωτοδικείο έρχεται να προστεθεί στη δήλωση προ μηνών του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς τού είχε ζητήσει να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα 20,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει το ποσό της προκαταβολής για την τηλεοπτική άδεια που είχε αποκτήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού Παππά ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε. Οταν όμως κλήθηκε να καταβάλει την προκαταβολή ζήτησε 48ωρη προθεσμία, η οποία και απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα η άδεια να καταλήξει στον Ιβάν Σαββίδη.

proto thema 2 05072020

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει πως «ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Novartis».

«Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν. Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις»

Λίγο μετά τις 18:00 το Σάββατο, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «πρακτικές μαφίας» και καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει τα εξής:

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το “Πρώτο Θέμα”, που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το “μαγαζί” έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το “μαγαζί”. Υστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΜΥΝΑ

Μακρόν σε Μέρκελ | Φτάσαμε ένα βήμα πριν ανοίξουμε πυρ με Τούρκους

Δημοσιεύτηκε

στις

«Φτάσαμε στο παρά ένα από ένα πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού» – Δείτε το βίντεο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε στην Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ πως «στο ναυτικό επεισόδιο στη Λιβύη φτάσαμε στο παρά ένα από ένα πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού στη Μεσόγειο», όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι οργισμένος με τα γεγονότα, πως πρέπει και η καγκελάριος της Γερμανίας να πάρει καθαρή θέση κατά της Τουρκίας και πως πρέπει να τοποθετηθεί για το ψευδοσύμφωνο που έχει υπογράψει η Άγκυρα με τη Λιβύη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτεμπεργκ ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία θα διερευνήσει τις κατηγορίες του Παρισιού, ότι γαλλική φρεγάτα, που επιδίωκε να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός φορτηγού πλοίου, το οποίο θεωρείτο ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη, αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων.

Η Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί έθεσε το θέμα στη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, σε μια περίοδο που οι δύο σύμμαχοι ανταλλάσσουν αιχμές για την κρίση στη Λιβύη, κατηγορώντας η μία την άλλη ότι στηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον πόλεμο της βορειοαφρικανικής χώρας.

Το Παρίσι κατηγορεί την Άγκυρα για παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. Η Τουρκία απορρίπτει τις γαλλικές κατηγορίες και αρνήθηκε ότι το συμβάν συνέβη, όπως περιγράφεται από τη Γαλλία. Η κυρία Παρλί τόνισε πως στις 10 Ιουνίου τουρκικά πολεμικά πλοία φώτισαν τρεις φορές με τα ραντάρ τους τη γαλλική φρεγάτα Courbet στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Courbet βρισκόταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ για να ελέγξει αν ένα τουρκικό πλοίο, το Cirkin, μετέφερε παράνομα όπλα στη Λιβύη καθώς απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του, δεν προσδιόρισε την ταυτότητά του και δεν ανέφερε τον τελικό του προορισμό. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι Τούρκοι ναυτικοί φόρεσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και στάθηκαν φέροντας ελαφρά όπλα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ