Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια ενός πολυμηχανήματος τύπου Unimog

Τη σύμβαση για την προμήθεια ενός πολυμηχανήματος τύπου Unimog και όλων των παρελκομένων εξαρτημάτων υπέγραψαν την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον ανάδοχο, Κώστα Καββαδία.

Το έργο είναι Προϋπολογισμού 380.000 ευρώ με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

«Είναι ένα μηχάνημα απολύτως απαραίτητο για τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών, που σηματοδοτεί και την προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας με νέα οχήματα μεγάλης αποτελεσματικότητας. Αυτό το πολυμηχάνημα θα μπορούμε στο Δήμο Σερρών να το χρησιμοποιούμε σε πολλές δράσεις και να το λειτουργούμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι ένα όχημα τύπου 4χ4,το οποίο χρησιμεύει ως εκχιονιστικό, ως αλατοδιανομέας, ως κλαδευτικό και ως χλοοκοπτικό μηχάνημα και θα συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα εξαρτήματα», επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι αυτό το πολυμηχάνημα έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα οχήματα, τα οποία παρελήφθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ήδη χρησιμεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Σερραίους πολίτες.

«Τους προηγούμενους μήνες παραλάβαμε και χρησιμοποιούμε στον καθαρισμό της πόλης ένα(1) σύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο και πέντε(5) ηλεκτροκίνητα χειραμαξίδια, ενώ το επόμενο διάστημα παραλαμβάνουμε πέντε(5) απορριμματοφόρα, ένα(1) καδοπλυντήριο και μία(1) υδροφόρα στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης του στόλου καθαριότητας, συνολικού
προϋπολογισμού 1,45 εκατ.ευρώ, που υλοποιείται με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα Φιλόδημος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών.

Από τη δική του πλευρά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης τόνισε ότι το νέο αυτό πολυμηχάνημα συνιστά ένα σπουδαίο «όπλο» για το Δήμο Σερρών, καθώς με τις λειτουργίες και τα παρελκόμενα που διαθέτει θα μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο για τις ανάγκες της Καθαριότητας και του Πρασίνου όσο και για εκείνες της Πολιτικής Προστασίας και των Έργων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη | Πλημμύρισε απο κόσμο στη συναυλία των ONIRAMA

Η δεύτερη μέρα για το Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη, ήταν άκρως επιτυχημένη.

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2024, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ενώ η συναυλία των ONIRAMA έκλεψε την παράσταση, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που απόλαυσε τη μουσική και τη ζωντάνια του φεστιβάλ. Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα κλείσει με ρεμπέτικους ρυθμούς, προσφέροντας μια ακόμα μοναδική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Παρουσίαστηκε το 7ο βιβλίο της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”

“Στου Ζαχαριάδη” είναι ο τίτλος του 7ου βιβλίου της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”, που εκδόθηκε από τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Α.Ε.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 21:00, στον χώρο του Μουσείου, από τον φιλόλογο, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα, κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλο.

Το θέμα του βιβλίου αφορά ένα βιομηχανικό συγκρότημα έκτασης 6.500 τ.μ., το οποίο περιλάμβανε καπναποθήκες, γραφεία και σπίτια, και δέσποζε στο κέντρο της πόλης από το 1924 έως το 1996, όταν και κατεδαφίστηκε, δίνοντας τη θέση του στη σημερινή πλατεία Παπανδρέου και στο πάρκινγκ. Το μοναδικό κτίριο από αυτά που παρέμεινε είναι η οικία Ζαχαριάδη, η σημερινή Τράπεζα Πειραιώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση ενός τριανταπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιούργησε ο συγγραφέας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για την αναπαράσταση του χώρου όπως αυτός λειτούργησε διαμέσου του χρόνου. Το βιβλίο προλόγισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χαϊτίδου Χριστίνα.

Στην εκδήλωση, πέραν του δημάρχου, παρευρέθηκαν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, ο πατέρας Αδαμάντιος, ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος πνευματικού κόσμου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ουρές οχημάτων στο Λιμάνι της Κεραμωτής -Ενάερια λήψη από drone

Το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024, η Κεραμωτή βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της αυξημένης προσέλευσης Βαλκάνιων τουριστών.

Το πρωί του Σαββάτου πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων καθώς οι τουρίστες κατέφθαναν στην περιοχή έτσι ώστε να περάσουν στην Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι ουρές των αυτοκινήτων εκτείνονταν σε μεγάλες αποστάσεις, προκαλώντας ταλαιπωρία τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν ήδη λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, όπως η δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης και η βελτίωση των οδικών δικτύων.

Δείτε την εναέρια λήψη από drone στην Κεραμωτή του ENA Channel :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en