Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ
ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος», συνολικής δαπάνης 4.598.539€.

Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δέκα οκτώ (18) μήνες και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος και στην κατασκευή αντλιοστασίων και εξωτερικών καταθλιπτικών αγωγών για τη μεταφορά των λυμάτων των δύο οικισμών στην Ε.Ε.Λ., που έχει ήδη έχει κατασκευασθεί.

Επιπλέον, με το παρόν έργο θα κατασκευασθούν οι αγωγοί ύδρευσης εντός της Επαρχιακής Οδού Ε069 στα όρια του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, όπως αυτοί προβλέπονται στην μελέτη «Δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης» που έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Τέλος, με το παρόν έργο προβλέπεται η αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε όλο το πλάτος της Επαρχιακής Οδού Ε069 των δύο οικισμών, όπου θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ή ύδρευσης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου υποδομής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Για πρώτη φορά η υλοποίηση ενός έργου (αποχέτευσης) περιλαμβάνει και την υλοποίηση ενός άλλου έργου (ύδρευσης), προκειμένου αφενός να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των διερχομένων από την περιοχή, αφετέρου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του καταστρώματος της Επαρχιακής Οδού.

Συνεχίζουμε με έργα την οικοδόμηση της Θάσου που μας αξίζει αλλάζοντας την εικόνα του τόπου μας όπως μας κληροδοτήθηκε από το απώτερο και το απώτατο παρελθόν!!

Η Θάσος προχωράει μπροστά και μόνο μπροστά!!!».

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Στη Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι selfies στο πλοίο προς το νησί

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες

Περιοδεία σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φτάνοντας στην Καβάλα ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αλιευτικό συνεταιρισμό Κεραμωτής όπου ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο του συνεταιρισμού που φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αλλά και το πωλητήριο του συνεταιρισμού, ενώ στη συνέχεια περπάτησε στο λιμάνι της Κεραμωτής όπου μίλησε με ντόπιους, καταστηματάρχες και επισκέπτες.

Αυτή την ώρα είναι εν πλω προς την Θάσο όπου σε λίγο θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε καφέ του νησιού. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι selfies.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Σε Κεραμωτή, Θάσο και Δράμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (06/06/2023)  θα επισκεφθεί την Κεραμωτή Καβάλας και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θάσο.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μία ημέρα μετά την περιοδεία του στη Νέα Ιωνία, θα μεταβεί στην ανατολική Μακεδονία στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει των δεύτερων βουλευτικών εκλογών.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Αυξήθηκαν τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

Από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου αυξήθηκαν σε 5 την ημέρα τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

Αναμενόμενη είναι και η αύξηση της κίνησης. Μικρή μεν αλλά υπάρχει. Φάνηκε φυσικά στη διάρκεια του περασμένου τριήμερου. Μέσω Καβάλας ταξίδεψαν στη Θάσο Βούλγαροι και Ρουμάνοι αλλά και αρκετοί Θεσσαλονικείς.

 Τα δρομολόγια έχουν ώρες αναχώρησης από: 07.15, 10.00, 12.00, 13.45, 17.15. Από Καβάλα 09.15, 12.00, 14.00, 15,30,19.00. Επί της ουσίας υπάρχει πλέον ένα απογευματινό δρομολόγιο που καλύπτει τη γραμμή σε χρονική στιγμή κρίσιμη και απαραίτητη. 

Οι διαδρομές στη γραμμή του Πρίνου τα εκτελούν όλες σχεδόν οι εταιρίες. Από την περασμένη Δευτέρα τα δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής είναι 30 την ημέρα. Συνολικά 60 αν υπολογίσουμε τα 30 από την Κεραμωτή και τα 30 από τα Λιμένα. Αυτές οι διαδρομές γίνονται τις ώρες από τις 5 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: