Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Δήμο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις 16 Μαρτίου 2020 η Καβάλα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα​​ για τους ΧΧΧΙΙ Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Tokyo​​ 2020”

Ο Δήμος Καβάλας, αποδεχόμενος την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα έχει την τιμή να υποδεχτεί και​​ να​​ φιλοξενήσει, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2020, την Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΧΙΙ Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες​​“Tokyo​​ 2020”.
Οι ενδιαφερόμενοι λαμπαδηδρόμοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη​​ διοργάνωση «Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία»​​, καταθέτοντας σχετική αίτηση στο γραφείο δημάρχου (Οδός Κύπρου 10, 1ος​​ όροφος) μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2020.
Οι συμμετέχοντες στη λαμπαδηδρομία πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο​​ έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα με την Ε.Ο.Ε. προτεραιότητα έχουν:

Οι Ολυμπιονίκες
* Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως
Παγκόσμια- Ευρωπαϊκά- Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.)
* Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά
κ.ο.κ.
* Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις
ομάδες με ειδικές​​ δεξιότητες​​ (ΑΜΕΑ).

Οι επιλεγέντες λαμπαδηδρόμοι οφείλουν να συμμετάσχουν με κάθε σεβασμό προς​​τους κανονισμούς​​ που διέπουν​​ την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, τον Ολυμπιακό Χάρτη και τις αρχές του, ενώ αποκλείονται όσοι έχουν​​ τιμωρηθεί για παραβίαση των κανονισμών​​ περί ντόπινγκ​​ ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που δημιουργούν ασυμβίβαστα και κωλύματα κατά​​ τη νομοθεσία.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες​​ να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής καθώς και τους κανονισμούς​​ GDPR​​ που διέπουν τη διοργάνωση και να συναινέσουν σε αυτούς​​κατά τη δήλωση συμμετοχής τους, όπως αυτοί ορίζονται στην επίσημη σελίδα​​ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή https://www.hoc.gr/torchrelay/

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή του Γυμνασίου Ποδοχωρίου στον 10ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

Δημοσιεύτηκε

στις

Από πέτρα και θάλασσα : Μια ιστορική περιήγηση στην πόλη της Καβάλας βασισμένη σε κείμενα του Διαμαντή Αξιώτη.

proininews.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομοτηνή | Οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης βάζουν στο επίκεντρο την τοπική ιστορία

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας διοργάνωσαν μία σημαντική δράση

Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών επαφίεται, όπως όλα δείχνουν η διδασκαλία της τοπικής ιστορίας. Στη Ροδόπη, ευτυχώς για τους μαθητές υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί εκείνοι που ενδιαφέρονται να τη διδάξουν, αν και αυτό προϋποθέτει εργασία εκτός ωραρίου στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων τοπικής ιστορίας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως ενημερώνει η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, Κατερίνα Σχοινά στο νομό «τρέχουν» τουλάχιστον 20 τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα και αυτό είναι αν μη τι άλλο παρήγορο.

«Φέτος λόγω του επετειακού 2020 αυτά τα προγράμματα μπαίνουν σε προτεραιότητα» λέει η κα Σχοινά και εξηγεί ότι «είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις μαθητές να ξεναγούν τους φίλους ή και τους γονείς τους σε διάφορα σημεία και μουσεία της Κομοτηνής» την ιστορία των οποίων έχουν μάθει στα προγράμματα τοπικής ιστορίας.

Για να γίνουν τα προγράμματα αυτά ακόμη πιο θελκτικά, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας διοργάνωσαν μία σημαντική δράση με αποδέκτες τους καθηγητές και εισηγητές τους καθηγητές του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Ελπίδα Βόγλη και Γιάννη Τσιγάρα.

Η κα Σχοινά περιέγραψε τη δράση ως «επιμορφωτικό εργαστήρι» που έχει ως στόχο να δώσει όσα περισσότερα εφόδια είναι δυνατόν στους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Η Ελπίδα Βόγλη με τη σειρά της εξήρε τη σημασία της τοπικής ιστορίας και της συλλογικής μνήμης εν γένει λέγοντας ότι «η συλλογική μνήμη είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας, που παράλληλα έχει τη δική της ιστορία» ενώ τόνισε ότι όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε τι κερδίζουμε από την ιστορική διαδρομή του τόπου και όχι μόνο.

Πάντως το σεμινάριο κέντρισε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που φιλοξένησε την εκδήλωση, ενώ υποστηρίχθηκε και από την ΔΚΕΠΠΑΚ.

xronos

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέντευξη Τύπου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για το πρόγραμμα Β’ Καλλιτεχνικής Περιόδου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη Τύπου παραχορίθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Θέτρο Αντιγόνη Βαλάκου για την παρουσίαση του προγράμματος της Β’ Καλλητεχνική περιόδου 2019-2020.

Από τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Σωκράτη Μποζούδη τον Καλλητεχνικό διευθυντή Θοδωρή Γκόνη αλλά και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και παιδείας Απόστολο Μουμτσάκη . Ο οποίος  εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Καβάλας λόγο της απουσίας του για τα ραντεβού του στην Αθήνα με Υπουργούς .

Στην συνέντευξη Τύπου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και παιδείας Απόστολος Μουμτσάκης τόνησε πως στόχος του Δήμου είναι η επένδυση στον πολιτισμό και γι αυτό το λόγο ο Δήμος θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που γίνεται απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης αναφέρθηκε στον εμπλουτισμό του νέου προγράμματος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από πολλές εξερετικές παραστάεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικών εκδηλώσεν όπου θα γίνουν σε συνδιοργάνωση με την δημοτική βιβλιοθήκη αλλα και το δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Δηλώντας πως στόχος είναι να καταφέρουν να ανεβάσουν το θέατρο σε υψηλά επιπεδα μαζί με τη βοήθεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Γκόνη.

Ενώ τέλος ο καλλιτεχνικός Διευθηντης Θοδωρής Γκόνης αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία που είχε το πρόγραμμα  της Α΄ Καλλητεχνική περιόδου και ότι στόχος και σκοπός του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας είναι να μπορούν να κυκλοφωρούν οι παραστάσεις του και σε άλλα μέροι και πόλεις της Περιφέρειας . Και στην συνέχεια παρουσίασε όλο το προγραμμα και όλες τις παραστάσεις που θα έρθουν και θα φιλοξενηθούν στο Αντιγόνη Βαλάκου την Β’ Καλλητεχνική περιόδου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

LIFESTYLE

Ο Νίκος Βέρτης στο «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Νίκος Βέρτης μίλησε για τη ζωή του ως παιδί μεταναστών στην Ολλανδία, τις σπουδές του, την καριέρα του στο τραγούδι, την πίστη του στο Θεό αλλά και για την σχέση με τον πατέρα του, τον οποίο θεωρεί τον προσωπικό του ήρωα.

Ο Νίκος Βέρτης αν και ασχολήθηκε από μικρός με την μουσική, όπως και ο αδελφός του, το τραγούδι δεν ήταν η πρώτη του δουλειά. Από μικρό παιδί δοκίμασε διάφορα επαγγέλματα για να βοηθήσει και την οικογένειά του οικονομικά. Τι ήταν όμως αυτό που τον έκανε να αποφασίσει να ασχοληθεί με το τραγούδι επαγγελματικά και πόσο δύσκολο ήταν να καθιερωθεί.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ