Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Yποστήριξη του ΤΑΡ στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» στην Καβάλα

image_print
Με την υποστήριξη του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του προγράμματος της act4Greece «Σχολικά γεύματα» στην Καβάλα. Στο πλαίσιο της δράσης, τη σχολική περίοδο 2016-2017 προσφέρθηκαν περίπου 90.000 ζεστά μεσημεριανά γεύματα σε 1.183 μαθητές 9 δημοτικών σχολείων στην πόλη της Καβάλας και στις κοινότητες Κρηνίδων, Φιλίππου, Ζυγού και Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας.  

Ο ΤΑΡ συνεισέφερε €40.000 στο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενος στο αίτημα τοπικών φορέων της Καβάλας και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – καθώς αμφότεροι τόνισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας για τις τοπικές κοινωνίες. Η υποστήριξη του ΤΑΡ εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του έργου ύψους €32 εκατ., το οποίο υλοποιεί εθελοντικά και στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός εστιάζοντας σε δράσεις που:

  • αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού για τους κατοίκους των περιοχών αυτών∙  
  • καλλιεργούν δεξιότητες και ικανότητες μέσω εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δράσεων∙ και 
  • συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ο ΤΑΡ είναι υπερήφανος υποστηρικτής αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μία σειρά οργανισμών, ιδρυμάτων, εταιρειών, αλλά και πολιτών· μιας πρωτοβουλίας που προάγει την αξία της υγιεινής, μεσογειακής διατροφής και την κουλτούρα του «συλλογικού γεύματος» και «κοινού τραπεζιού».

Το πρόγραμμα εστιάζει στους μικρούς μαθητές παρέχοντάς τους υγιεινά και θρεπτικά γεύματα – απαραίτητα για την ευεξία και ανάπτυξή τους. Παράλληλα, η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην ενίσχυση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Καβάλας που έχει αναλάβει την προετοιμασία των γευμάτων αυτών με τη χρήση τοπικών υλικών. Στόχος του Κοι.Σ.Π.Ε. Καβάλας είναι να διευκολύνει την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο ατόμων με ψυχο-κοινωνικά προβλήματα, προσφέροντάς τους επαγγελματικές ευκαιρίες.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Χωρίς αλλαγές το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

image_print

Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκειά της ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του προεδρείου του σώματος, καθώς και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει αμετάβλητο, καθώς πρόεδρος επανεξελέγη ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, λαμβάνοντας 22 ψήφους. Στη θέση του αντιπροέδρου συνεχίζει ο Ξενοφώντας Κροκίδης, ενώ γραμματέας του σώματος παραμένει ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου ακολούθησε η διαδικασία ανάδειξης της νέας Δημοτικής Επιτροπής. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, πρώτη σε αριθμό ψήφων αναδείχθηκε η Αναστασία Ιωσηφίδου, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των υποψηφίων της παράταξής της.

Με την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης συγκροτήθηκαν τα βασικά όργανα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, τα οποία αναλαμβάνουν το έργο τους για τη νέα δημοτική περίοδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δεκάδες βλάβες την ημέρα στο δίκτυο αποχέτευσης από τα μωρομάντηλα

image_print

Σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης της Καβάλας προκαλούν καθημερινά οι εμφράξεις από μωρομάντηλα και άλλα είδη ατομικής υγιεινής, με τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας να απευθύνει νέα έκκληση προς τους πολίτες να αλλάξουν τις συνήθειές τους.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ανέφερε ότι πλέον καταγράφονται περίπου δέκα βλάβες κάθε ημέρα στο δίκτυο αποχέτευσης, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται σε εμφράξεις που προκαλούνται από μωρομάντηλα.

«Μιλάμε παντού για τα μωρομάντηλα, ακόμη και στα χωριά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν μπορεί πλέον να αποδίδεται στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. επανέλαβε ότι τα μωρομάντηλα, το χαρτί υγείας και τα είδη ατομικής υγιεινής πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων και όχι στο αποχετευτικό δίκτυο, καθώς προκαλούν σοβαρές φραγές, αυξάνουν τις βλάβες και επιβαρύνουν σημαντικά το έργο των συνεργείων.

Όπως επισήμανε, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βρίσκονται στα όριά τους, καθώς εργάζονται ακόμη και 12 έως 14 ώρες ημερησίως για την αποκατάσταση των βλαβών. Παράλληλα, σημείωσε ότι ακόμη και με τη συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, αφού τα περιστατικά εμφράξεων έχουν αυξηθεί τόσο στο δημόσιο όσο και στα ιδιωτικά δίκτυα.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας καλεί τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα, επισημαίνοντας ότι η σωστή χρήση του αποχετευτικού δικτύου αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή βλαβών, την προστασία των υποδομών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη επιβατική κίνηση και κυκλοφοριακή πίεση στην Καβάλα

image_print

Για την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στην πόλη της Καβάλας, τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς την παραλία του Μπάτη, αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εντείνεται κατά τη θερινή περίοδο, μίλησε στην κάμερα του ENA Channel ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Ευστράτιος Μακρογιαννίδης.

Ο κ. Μακρογιαννίδης επισήμανε ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Καβάλα, σε συνδυασμό με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης, με το Αστικό ΚΤΕΛ να καλείται να εξυπηρετήσει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δρομολόγια προς τον Μπάτη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς γραμμές κατά τους θερινούς μήνες, καθώς εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό λουομένων. Όπως τόνισε, η σωστή οργάνωση των δρομολογίων είναι απαραίτητη ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, στάθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Καβάλας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και κατά τις μετακινήσεις προς τις παραλίες. Όπως ανέφερε, η αυξημένη κυκλοφορία επηρεάζει αναπόφευκτα και την τήρηση των δρομολογίων, γεγονός που απαιτεί υπομονή και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en