Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Xρήστος Καπετανίδης | Ανοιχτή επιστολή προς Νεοδημοκράτες

Εν όψει των  πολιτικών εξελίξεων και  ειδικότερα εν όψει όλων σχεδόν των κεντρικών/εθνικών εκλογών (Δημοτικών, Περιφερειακών, Εθνικών) αλλά και των  Ευρωεκλογών, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ την ανάγκη και ΟΦΕΙΛΩ να Σας καταθέσω ορισμένες σχετικές σκέψεις μου.

Εξ αρχής  αποσαφηνίζω ότι  οι  σκέψεις-απόψεις  μου είναι ανυστερόβουλες και ανιδιοτελείς και  απευθύνονται προς την Νέα Δημοκρατία, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, και αποσκοπούν στην επίτευξη της εκλογικής  νίκης της σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Είναι γνωστό ότι το εκλογικό σώμα στο Νομό, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αναζήτησε και αναζητεί τρόπους, αιτίες και σημεία προσέγγισης  με τη  Νέα Δημοκρατία, ύστερα από τα αναγνωρισμένα πλέον λάθη (εύχομαι όχι οδυνηρά και ελπίζω όχι σκόπιμα) και παραλείψεις της παρούσας κυβερνητικής  «σταυροφορικής» πλειοψηφίας.

Διαπιστώνω όμως ότι  στον Έβρο (ελπίζω όχι σε όλη την Ελλάδα) η Νέα Δημοκρατία φαίνεται  ελαφρώς απροετοίμαστη να αναδείξει τα πλεονεκτήματά της, μολονότι υπάρχει προς τούτο το πλέον  πρόσφορο έδαφος και σήμερα ανά το πανελλήνιο βρίσκεται σε υπερέχουσα θέση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αδυναμία της Ν.Δ. να ελέγξει τα στελέχη της, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διχάζουν, διχοτομούν ή και κομματιάζουν το εκλογικό σώμα της παράταξης στο Νομό και στην περιφέρεια ΑΜΘ ακόμα πιο έντονα, προκαλώντας σύγχυση στην εκλογική βάση της παράταξης, η οποία με τη σειρά της είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει ζημιά και βλάβη στο γενικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, στα πλαίσια της δημοκρατίας,  ο κάθε  πολίτης είναι ελεύθερος να εκδηλώνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα το φρόνημά του και  τις φιλοδοξίες του.

Σωστό και αποδεκτό.

Όταν όμως ο πολίτης δηλώνει μέλος μιας ομάδας ή μιας πολιτικής παράταξης,  αυτό  προϋποθέτει  ότι αποδέχεται τις αρχές και την ιδεολογία της και περαιτέρω οφείλει να τις σέβεται και να τις τηρεί.

Αλλιώς θεωρείται αρχηγός σε γκρουπούσκουλο ή φραξιονιστής (όροι της αριστεράς) και γενικώς αντάρτης, που δρα σε βάρος των συμφερόντων της παράταξης.

Τώρα ένα κόμμα, μια παράταξη για να θεωρηθεί ότι ενεργεί με πρόγραμμα, με στρατηγική, με εκλογική τακτική και με πνεύμα νικητή θα πρέπει τέτοιες ενέργειες να τις καταπολεμά στη ρίζα τους, εν τω γίγνεσθαι και πάντως πριν επιφέρουν τη ζημιά.

Διαφορετικά εκτίθεται και στους οπαδούς της και στους φίλους της και προκαλεί την ειρωνεία των αντιπάλων της, οι οποίοι βέβαια «τρίβουν τα χέρια τους» από την απρόσμενη «προσφορά» και αναμένουν τα κέρδη τους ενώ οι αντάρτες  επιχαίρουν πιθανώς για το «κατόρθωμά τους».

Και όπως ο καθένας κατάλαβε  θεωρώ ότι είναι λάθος  που εν όψει των περιφερειακών εκλογών  του Μαίου 2019 δύο (ίσως και τρεις) πολίτες δήλωσαν υποψηφιότητα περιφερειάρχη για τη  περιφέρεια ΑΜΘ, επικαλούμενοι την Νέα Δημοκρατία (μη μου πει κάποιος το αντίθετο!!!)  κόντρα και απέναντι στον επιλεγέντα υποψήφιο  και ήδη περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο.

Αυτό κυρίες και κύριοι λέγεται απειθαρχία , περιφρόνηση  αρχών και αξιών και σφετερισμός κομματικής δύναμης και  ιστορίας, που διασπά την ενότητα της παράταξης και μειώνει τη δύναμή της.

Και  κατά τη γνώμη μου, με δεδομένο μάλιστα ότι πέρασε ικανός χρόνος που σέρνεται όλη αυτή η ιστορία και φημολογία περί ανταρτών υποψηφιοτήτων και στήριξής τους από τη ΝΔ,  ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ  κατά μεγάλο ποσοστό στην αδυναμία των ΝΟΔΕ των Νομών της Α.Μ-Θ να την αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο και κατά τις διατάξεις του καταστατικού.

Κατά τη γνώμη μου όλοι οι πρόεδροι των αντίστοιχων ΝΟΔΕ αλλά και τα μέλη τους (οι πρόεδροι όμως είναι που ενεργούν, γιατί μπορεί να υπάρχουν και μέλη των ΝΟΔΕ που δυσανασχετούν) θα μπορούσαν να ΔΙΑΧΩΡΊΣΟΥΝ τη θέση των ανταρτών με αυτή της παράταξης και να ησυχάσουμε όλοι.

Μέχρι σήμερα όμως αφήνουν να αιωρείται ότι το κόμμα της ΝΔ ανέχεται τις συμπεριφορές απειθαρχίας των συγκεκριμένων ανταρτών και δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτή είναι κομματική τακτική.

Δηλαδή δεν θέλω να πιστεύω ότι το κόμμα  της ΝΔ προωθεί αποσχιστικές τάσεις με συνέπεια τη σύγχυση και τον διχασμό των πολιτών και φίλων της και εν δυνάμει ψηφοφόρων της.

Το θεωρώ χαρακίρι και καταστροφικό!!!!

Ούτε θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε προσωπική αδυναμία και πολιτική ανεπάρκεια των προέδρων των σχετικών  ΝΟΔΕ, που δεν τους γνωρίζω όλους αλλά μάλλον δεν ισχύει.

Πρέπει όμως να αναλάβουν εντονότερη δράση και πρωτοβουλία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ώστε:

—  Να μην παρατηρηθεί και πάλι  το μέγιστο πρόβλημα της κομματικής απειθαρχίας και ασυνεννοησίας  που παρατηρήθηκε σε προηγούμενες δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές και προδίκασε το αποτέλεσμα

— Να  αποτραπούν οι καιροσκόποι και ευκαιριακοί πολιτικοί (όποιοι και αν είναι αυτοί) από την προσπάθειά τους να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη  εκλογική βλάβη στην παράταξη της ΝΔ

—   Να  ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα  και να καταβληθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στηριχθούν τα πρόσωπα-επιλογές του κόμματος όπως ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ως καθαρή στρατηγική  επιλογή του κόμματος για την Περιφέρεια της ΑΜΘ, μιας εξαιρετικά ευαίσθητης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ περιφέρειας, που χρειάζεται τη διαρκή  προσοχή αλλά και συμπαράσταση  όλης της Ελλάδος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ότι η περιφέρειά μας  Α.Μ-Θ είναι ευαίσθητη δεν είναι σχήμα λόγου ούτε λόγος κενός περιεχομένου.

Η περιφέρειά μας απαιτεί λεπτό  και προσεκτικό  χειρισμό, ευρύτητα  πολιτικής σκέψης,  υιοθέτηση πανανθρώπινων αξιών,  αλλά  και  δυναμικές παρεμβάσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Και όσοι λένε το αντίθετο απλά  εθελοτυφλούν.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ επιβάλλεται κομματική/παραταξιακή εγρήγορση  εν όψει των πάσης φύσεως εκλογών του ερχόμενου  Μαίου 2019, επιβάλλεται τώρα η άμεση αντιμετώπιση όλων των  κρουσμάτων απειθαρχίας στο κόμμα και επιβάλλεται η λήψη των αναγκαίων μέτρων και η πραγματοποίηση των  ενδεδειγμένων  ενεργειών για την ανασύνταξη  της παράταξης και  την ευθυγράμμιση όλων στην ίδια πορεία και με  κοινή στρατηγική προς τις επικείμενες εκλογές.

Και μια υπενθύμιση προς όλους τους φιλόδοξους (σωστό μεν) αλλά φραξιονιστές (λάθος δε) υποψηφίους περιφερειάρχες:

—     Η φιλοδοξία μπορεί να πετάει αλλά μπορεί και να έρπει

—     Δεινόν προς κέντρα  λακτίζειν

Η ΠΑΡΟΥΣΑ απευθύνεται προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο νεοδημοκράτη στον Εβρο και αλλού, ώστε στο μέλλον (όπως είχα πεί και παλαιότερα) να υπάρξει άμεση σύνδεση ευθυνών, ενεργειών και αποτελέσματος με τη συμμετοχή και σύγκληση των αρμοδίων κομματικών οργάνων (αυτό το είχα αναφέρει και παλαιότερα)

Διδυμότειχο 11-02-2019

Με εκτίμηση

Χρήστος Κ. Καπετανίδης

Δικηγόρος

Click to comment

Απάντηση

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ο Μακεδόνας Μακεδόνα» – Προκαλεί υποψήφια ευρωβουλευτής με το DEB

Ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές η υποψήφια του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας Ευγενία Νατσουλίδου.

Σε προεκλογικό βίντεο της αναφέρει ότι «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκος και ο Μακεδόνας Μακεδόνα»! «Είμαι η Ευγενία Νατσουλίδου, υποψήφια στις Ευρωεκλογές 2024 με το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας της ‘τουρκικής’ μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Για να δυναμώσει η φωνή μας με τη δική τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος, όταν ψηφίζουμε ‘Μακεδόνες’. Μόνο χαμένος χρόνος υπάρχει. Καιρός είναι οι μειονότητες να αλληλοϋποστηρίζονται, για τα προβλήματα είναι ίδια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

Αισιόδοξο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές έστειλε η προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην παραλία της Καβάλας, με μαζική παρουσία του λαού και της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Μπέλλος και ο Βάιος Τσαπρούνης, υπολοχαγός εν ενεργεία και πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Στην κεντρική ομιλία της χτεσινής συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι αναγκαίο. Είναι δυνατό, πηγάζει μέσα από τις εξελίξεις, το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο ισχυρό σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην περιοχή σας. Σκεφτείτε την επόμενη μέρα.

Η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, όλα τα άλλα κόμματα με τα προγράμματά τους, ετοιμάζουν πλήθος αντιλαϊκών μέτρων και συμμετοχή στους πολέμους, για να πετύχει, να συνεχιστεί, η καπιταλιστική βαρβαρότητα και η εκμετάλλευση.

Εδώ, από την Καβάλα, από όλη την περιοχή σας, τον Εβρο, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, να σταλεί μήνυμα για πιο δυνατό ΚΚΕ: Δεν θα γίνει η Ελλάδα και η περιοχή σας φωλιά των αρπακτικών, των ματοβαμμένων με το αίμα των λαών ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Θ. Μαρκόπουλος : «Το φράγμα Μαρμαρά αν δεν ολοκληρωθεί τώρα, δεν θα γίνει ποτέ»!

Επίσκεψη και επιτόπου επιθεώρηση – στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα – πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος στο Φράγμα του Μαρμαρά μαζί με το Διευθυντή Φραγμάτων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Αντώνη Κοτσώνη, με σκοπό να εκτιμήσουν την ακριβή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ημιτελή έργα. Στην επιθεώρηση που έγινε την Τετάρτη 29 Μαίου, ήταν παρόντες, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, όσο και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες από την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΑΜΘ και του αρμόδιου υπουργείου και μεταξύ των οποίων ο Δ/ντης της Δ.Τ.Ε κ. Γιώργος Κυπραίος, ο προϊστάμενος του Τμ. Δομών και Περιβάλλοντος και ο κ. Ιωάννης Νεστορίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου κ. Χρήστος Παρασκευάς κ.α.

Από τον επιτόπου έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το έργο – το οποίο είναι ολοκληρωμένο κατά 95% του φυσικού αντικειμένου- βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς αν δεν προχωρήσουν γρήγορα τα έργα, με νέο διαγωνισμό, κινδυνεύει να υποστεί σοβαρή βλάβη. Να θυμίσουμε ότι μετά την τελευταία σύσκεψη που έγινε στην Καβάλα με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και την συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της συνέχισης των εργασιών.

Μετά την προχθεσινή επιθεώρηση ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε στον κ. Κοτσώνη την κρισιμότητα της κατάστασης, σημειώνοντας ότι «Το φράγμα Μαρμαρά βρίσκεται σε ένα δύσκολο σημείο και αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι όσο παραμένει σε αυτή την ημιτελή κατάσταση και χωρίς να πληρωθεί με νερό, κινδυνεύει το σύνολο του έργου. Ως εκ τούτου έγινε στην Κομοτηνή το πρωί, μια σύσκεψη του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταïκούρα και του γενικού διευθυντή φραγμάτων Αντώνη Κοτσώνη όπου εξετάστηκε το θέμα.

Εκεί ο κ. Τοψίδης πέτυχε την εξασφάλιση όλων των επιπλέον πιστώσεων για την ολοκλήρωση του έργου. Εκείνο το οποίο προκρίνεται μετά και την αυτοψία στο φράγμα είναι να μεταφερθούν οι διαθέσιμοι πόροι στο Υπουργείο Υποδομών και εκείνο να προκηρύξει την ολοκλήρωση του έργου. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια στην οποία το Υπουργείο έχει εμπειρία στην κατασκευή φραγμάτων και στην λεγόμενη πρώτη πλήρωση με νερό, οπότε πρέπει να προχωρήσει το θέμα και από την δική μας πλευρά θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την μελέτη της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου μέσα στις προθεσμίες που υπάρχουν. Την ίδια στιγμή θα αναληφθεί προσπάθεια επίσπευσης και της μελέτης που αφορά το αρδευτικό δίκτυο.

Όταν θα ολοκληρωθούν όλα αυτά, θα πρέπει να αναζητήσουμε και τις σχετικές ευθύνες των ανθρώπων που οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Την παρούσα στιγμή αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το έργο και θα το πετύχουμε».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en